Dit jaar hebben we weer een aantal 3-daagse reizen naar de Moezel in het programma opgenomen. Korte reisjes uitermate geschikt om er even tussen uit te zijn, voor individuelen, maar zeker ook voor kleinere groepen.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we via Mendig en Mayen naar Cochem, waar we rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst kunt u op uw gemak in deze wellicht bekendste plaats aan de Moezel rondkijken. Maak een wandeling over de Moselpromenade, neem een kijkje in de burcht of zoek een gezellig terrasje op. In de loop van de middag rijden we naar ons hotel in Dieblich. ’s Avonds wijnproeverij in het hotel.

2e dag:
Het ruim 60 km lange “Tal der Loreley” is één van de mooiste en meest romantische stukken langs de Rijn. Het werd in 2002 opgenomen op de UNESCO lijst van Werelderfgoed. De route door het dal begint bij het Deutsche Eck in Koblenz en voert tot de bekendste Mäuseturm in Bingen. Maar liefst 29 burchten, kastelen en burchtruïnes getuigen op dit traject van een rijke geschiedenis. Onderweg wordt op diverse plaatsen een korte of langere pauze gehouden. In de loop van de middag zijn we weer terug in Dieblich. ’s Avonds is er een muziekavond.

3e dag:
We genieten nog van een goed ontbijt in ons hotel. Hierna checken we uit en laden de koffers in. We rijden richting de Laacher See. Hier heeft zich in de 11e eeuw de Benedictijnse abdij Maria Laach gevestigd. Het klooster is één van de belangrijkste gebouwen uit de Romaanse bouwkunst. U kunt een kijkje nemen in de abijkerk, in de informatiehal een korte film over de geschiedenis en het kloosterleven bekijken, de kloostertuinderij en de kunst- en boekhandel van het klooster bezoeken. Voordat we in Nederland arriveren bezoeken we de waterburcht van Bergheim, een informatiecentrum over Rijnlandse bruinkool. We sluiten deze reis af met een afscheidsdiner.

Hotel

U verblijft in het driesterren superior Hotel Pistono in Dieblich. Het hotel dat al 150 jaar door dezelfde familie wordt gerund ligt op loopafstand van het centrum van Dieblich. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, café, prima restaurant, mooie tuin, gezellige wijnkelder, een overdekt zwembad en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner)
• welkomstdrankje
• vrij gebruik van zwembad en sauna
• wijnproeverij
• muziekavond
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 40,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!