100 Jaar GHIELEN Touringcarbedrijf!

GHIELEN bestaat 100 jaar!
Begonnen als bescheiden transport- en touringcarbedrijf in 1921 in Beringe. Uitgegroeid tot een gerenommeerde personenvervoerder met een uitgebreide klantenkring met als kerngebied Limburg en Noord-Brabant.

Rudolf (Roedje) Ghielen was de grondlegger van het bedrijf met de herkenbare groene bussen. 
Specialist in dagtochten en vakantiereizen door heel Europa, personenvervoerder bij uitstek met ook mogelijkheden in VIP-vervoer.

We zijn enorm trots op deze prestatie en om een feestelijk tintje te geven aan het behalen van deze mijlpaal hebben we de bussen in een jubileumjasje gestoken.

We kunnen niet wachten om u naar de plaats van uw bestemming te brengen en u weer de mooiste plekjes in Europa te laten zien.

Uw en ons geduld wordt helaas sterk op de proef gesteld, maar er komen betere tijden!

Lees meer

Reis je mee naar Terschelling?

Zeg je Terschelling, dan zeg je De Appelhof, dé leukste jongerencamping van Nederland!
Ga je met een groep vrienden of vriendinnen naar Terschelling dan moet je naar Harlingen voor de boot. Je kunt met de trein of iemand kan je brengen en halen. Maar, je kunt natuurlijk ook met de bus! En dát regelen wij!

Tussen 24 juli en 4 september rijden wij, bij voldoende inschrijvingen, elke vrijdag, zaterdag, maandag en woensdag naar Harlingen en zorgen dat je rond 12.00 uur daar bent. De boot moet je natuurlijk wel zelf reserveren. Vertrek terug vanuit Harlingen is om uiterlijk 16.30 uur (afhankelijk van de overtocht).

Een retourtje kost maximaal € 49,- per persoon vanuit Noord- en Midden-Limburg en ZO Brabant. Reis je vanuit Zuid-Limburg met ons mee, dan bedragen de kosten maximaal € 59,- per persoon.

Nemen jullie veel bagage mee dan kunnen we ook zorgen voor een aanhanger en wanneer jullie met een grote groep gaan, dan is de prijs op aanvraag. Informeer naar de mogelijkheden via info@ghielen.nl of bel: 077-3071988.

Je maakt bij ons eerst een voor-reservering. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 20) voor jouw datum, nemen wij contact met je op. Je kunt dan je reservering definitief maken.

Reserveer nu!

Lees meer

Informatie omtrent Corona virus

Boeken zonder zorgen!
Reserveer nú zonder zorgen uw zomervakantie!

* U kunt tot 56 dagen voor vertrekdatum een reis zonder verdere opgaaf van reden gratis annuleren of omboeken!
(klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden)

* GHIELEN Touringcarbedrijf regelt altijd uw terugreis wanneer uw vakantiebestemming tijdens uw vakantie onverhoopt een negatief reisadvies krijgt.

* Als wij uw reis onverhoopt moeten annuleren, dan krijgt u gegarandeerd uw geld terug #
Wij geven géén Corona-vouchers meer uit!
(# Met uitzondering van evt. premie Annuleringsverzekering en SGR-bijdrage)

* Hoewel wij alle stoelen mogen bezetten, voeren wij onze vakantiereizen voor uw veiligheid, en om u meer ruimte te geven, voorlopig uit met een maximale bezetting van ca. 35 personen. Meer bewegingsruimte, een nog optimalere luchtverversing en een veiliger, prettiger gevoel!


Kunt u op dit moment iets doen om bedrijven te steunen?

Heel veel bedrijven in Nederland bevinden zich in een heel erg moeilijke periode. Ook het personenvervoer en de reiswereld en daarom ook GHIELEN. Steun, ook uw steun, in welke vorm dan ook, is heel erg belangrijk. U kunt ons en andere bedrijven op verschillende manieren helpen.

Boek een reis!
Het beste kunt u ons steunen door gewoon (veilig) een vakantiereis te boeken. Bijvoorbeeld een reis later dit jaar. We begrijpen heel goed dat uw hoofd er momenteel misschien niet naar staat, het kan en mag momenteel zelfs niet, maar er komt zonder enige twijfel weer een tijd dat het weer wél mag en weer wél kan! Hopelijk weer heel snel!

Koop een Reiswaardebon!
Onze reiswaardebon is geldig voor alle reizen en dagtochten, eventueel dit jaar nog, maar ook in 2022. 

Meld u aan voor onze Nieuwsbrief!
Op deze manier blijft u op de hoogte van al onze nieuwsberichten, acties en aanbiedingen. Zeker voor 2021, ons jubileumjaar, zijn er plannen voor diverse extra aanbiedingen, jubileumreisjes en acties.
Klik hier om u aan te melden: https://www.ghielen.nl/#newsletter-signup 


RICHTLIJNEN VOOR DE PASSAGIERS zoals geadviseerd door het KNV Koninklijk Nederlands Vervoer: 

1. Draag de hele rit een mondkapje*
2. Zorg ervoor dat u een ingevulde en ondertekende verklaring vervoer per touringcar heeft ingeleverd bij de ritorganisator ofwel de vervoerder.
3. Stap niet in de bus wanneer u koorts, verkoudheidsklachten of andere ziektesymptomen heeft.
4. Houd u aan de regels. De chauffeur bepaalt wat mag en wat niet mag. Houd een passagier zich niet aan de richtlijn, dan kan de chauffeur de toegang verbieden.
5. Volg de onderstaande regels voor het instappen en het en uitstappen.     
   a) Stap in en stap uit via de middendeur.
   b) Stap één voor één in en stap ook weer één voor één uit
   c) Blijf bij het instappen en uitstappen minstens de door de overheid geadviseerde afstand van elkaar vandaan.
   d) Loop bij het instappen zover mogelijk door en ga dan pas zitten.
   e) Passagiers gebruiken zo veel mogelijk dezelfde zitplaats.
    f) Laat s.v.p. geen afval achter; en met name geen gebruikte mondkapjes.
   g) Laat bij het uitstappen de passagiers die het dichtst bij de uitgang zitten het eerste uitstappen.
6. Loop niet in de touringcar, zodat u altijd zo ver mogelijk bij elkaar vandaan blijft.
7. Betaal contactloos als er betalingen in de bus plaatsvinden.

*Dit geldt voor alle passagiers vanaf 13 jaar

Voorlopig voeren we onze dagtochten en vakantiereizen, voor uw veiligheid én om u meer ruimte te geven, alleen uit met maximaal 35 personen. Natuurlijk hebben ook onze hotels de nodige maatregelen getroffen om binnen het kader van de mogelijkheden u zo optimaal als mogelijk te laten genieten van uw welverdiende vakantie!


Update historie

25-06-2020: Eindelijk goed nieuws voor de reis- en touringcarbranche bij de persconferentie van premier Rutte gisterenavond. We mogen en kunnen weer én we zijn er klaar voor. Er mag zelfs meer dan we hadden durven hopen. Alle stoelen mogen weer worden bezet. Uiteraard wel met een mond- en neuskapje, triage, gezondheidsverklaring en uiteraard met de verder noodzakelijke hygiënemaatregelen. Dat betekent dat we weer reizen en dagtochten zullen gaan organiseren. Bestaande, reeds geplande reizen, maar ook nieuwe extra ingekochte reizen en nieuwe dagtochten. We zullen per reis bekijken of de reis kan doorgaan en of het programma zoals beschreven in grote lijnen ook daadwerkelijk uitvoerbaar is. Hierbij uiteraard rekening houdend met regels van het betreffende land en de mogelijkheden onderweg en ter plaatse. In eerste instantie voeren we onze dagtochten en vakantiereizen voor uw veiligheid én om u meer ruimte te geven, alleen uit met kleinere groepen.. Maximaal 30 personen. VOL = VOL! 

05-06-2020:
 Helaas hebben we moeten besluiten alle reizen en dagtochten t/m 30 juni a.s. te annuleren. De klanten van GHIELEN die dit betreft, zijn reeds of worden telefonisch over dit besluit geïnformeerd. Over vertrekdata van reizen en dagtochten ná 30 juni wordt in een later stadium een besluit genomen. 

U krijgt de keuze om uw reis kosteloos om te boeken naar een latere datum of u ontvangt van ons een SGR-erkend Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaalde reissom, die gebruikt kan worden voor het boeken van een nieuwe reis.

Voorwaarden Corona-voucher:
* De Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De boekdatum dient dus binnen dit jaar te vallen, de vertrekdatum mag ook later zijn.
* Deze voucher en de waarde zijn volledig gedekt door Stichting Garantiefonds Reisgelden.
* Indien uw nieuwe reis een hogere prijs heeft, dient u het verschil bij te betalen.
* Indien uw nieuwe reis goedkoper is, dan betalen wij u het verschil terug.
* De Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
* De Corona-voucher is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij GHIELEN Touringcarbedrijf en is niet inwisselbaar voor geld.
* Indien u aanspraak maakt op de garantie op een Corona-voucher dient ook de oorspronkelijke reisovereenkomst, tevens nota, en het betalingsbewijs, overlegt te worden (e.e.a. conform de voorwaarden van de garantieregeling van de SGR) 

14 mei 2020: Helaas hebben we moeten besluiten alle reizen en dagtochten t/m 14 juni a.s. te annuleren. De klanten van GHIELEN die dit betreft, worden telefonisch over dit besluit geïnformeerd. Over vertrekdata van reizen en dagtochten ná 14 juni wordt in een later stadium een besluit genomen. 

21 april 2020: De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden een klein beetje versoepeld. Zo gaan de basisscholen na de meivakantie weer open. Het kabinet houdt de horeca dicht tot minimaal woensdag 20 mei. Tot zeker diezelfde datum moeten ook attractieparken, dierentuinen en theaters hun deuren gesloten houden. Voor de reiswereld blijft de situatie vooralsnog ongewijzigd.

25 maart 2020: De maatregelen van de overheid zijn verlengd. Dit houdt in dat wij helaas hebben moeten besluiten alle reizen en dagtochten tot 1 juni a.s. te annuleren. Deze beslissing is het gevolg van de verregaande maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. De klanten van GHIELEN die dit betreft, worden telefonisch over dit besluit geïnformeerd. Over vertrekdata van reizen en dagtochten ná 1 juni wordt in een later stadium een besluit genomen.

19 maart 2020: Net als vrijwel alle collega’s in de reiswereld, ontvangen de reizigers van Ghielen wiens reis na 6 april geannuleerd moet worden een Corona-voucher e.e.a conform de ANVR/SGR voorwaarden. De voucher is gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

16 maart 2020: Ghielen Touringcarbedrijf houdt zich aan de door de overheid opgelegde en de door de RIVM geadviseerde maatregelen. Alle vakantiereizen en dagtochten t/m 6 april worden geannuleerd. Over reizen en dagtochten daarna kan nog geen uitsluitsel worden gegeven.

Lees meer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!