Groothertogdom Luxemburg is het hele jaar door een ideaal uitgangspunt voor een korte vakantie. Het landschap van dit ministaatje wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, maar ook ruige rotspartijen.

Verder zijn er uitgestrekte bossen, grote weidevelden en vele snelstromende riviertjes waaraan sfeervolle, vriendelijke dorpjes en kleine stadjes zijn gelegen. Ook in het najaar is een verblijf in Luxemburg erg de moeite waard. Luxemburg kent vele historische plaatsjes. Een van de meest bekende is wel het middeleeuwse burchtstadje Vianden.

Vianden is ook een van de eerste ‘toeristenstadjes’ van het land. Al meer dan 100 jaar komen toeristen uit heel de wereld naar deze plaats om een kijkje te nemen in de smalle straatjes, de gotische kerken, de ringmuur met zijn verdedigingstorens en natuurlijk het imposante kasteel. Ook de talrijke met veel zorg aangelegde wandelwegen, de adembenemende vergezichten, de prachtige natuur en de omliggende bossen zijn redenen om het pittoreske Vianden met een bezoek te vereren. 

Foto: LFT Dietrich Hub

Reisprogramma

1e dag: Met een korte pauze voor een kopje koffie rijden we rechtstreeks naar het Duitse Trier, waar we nog voor het middaguur zullen arriveren. Trier, de oudste stad van Duitsland, heeft vele gezichten, hetgeen logisch is bij een stad met een meer dan 2000 jaar oude geschiedenis. ‘Roma Secunda’, het tweede Rome, zo werd Trier door de Romeinen gedoopt. Bij elke stap die men in Trier zet wordt men dan ook geconfronteerd met het verleden. Na aankomst is er volop tijd om op verkenning uit te gaan. U kunt een kijkje nemen bij de Porta Nigra, de Kaiserthermen of de imposante dom. Om 16.00 uur rijden we verder naar ons hotel in Vianden, waar ’s avonds een prima diner wordt geserveerd. 

2e dag:
Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar Luxemburg-stad. Deze meer dan duizend jaar oude stad was ooit een van de sterkste vestingen ter wereld. We maken een rondrit door de stad o.l.v. een deskundige gids, waarbij we de meeste bezienswaardigheden waaronder de Kazematten, het Hertogelijk Paleis en de kathedraal te zien zullen krijgen. Aansluitend is er nog volop tijd om op eigen gelegenheid in het centrum van de stad rond te kijken. In de late middag keren we terug naar Vianden. 

3e dag:
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Indien mogelijk en bij voldoende belangstelling brengen we eerst nog een bezoek aan het informatiecentrum van de ondergrondse waterkrachtcentrale. De terugreis gaat zoveel mogelijk via een mooie route o.l.v. de chauffeur. Op een of enkele plaatsen wordt een korte of langere pauze ingelast, bijvoorbeeld bij Signal de Botrange, het hoogste punt van de Ardennen of bij de Gileppestuwdam. De reis wordt besloten met een prima diner.  

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het *** Hotel Belle Vue gelegen aan de rand van het centrum van Vianden. Hotel Belle Vue is een modern ecologisch hotel. Het hotel wordt 's zomers geheel verwarmd door middel van Solarenergie en warmte-terugwinning uit de koelcellen. In de winter wordt gebruik gemaakt van houtsnippers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, televisie, kluisje, bureau, telefoon met wekservice. Het hotel heeft een lift, prima restaurant, gezellige bar, sauna en binnenbad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en een prima 3-gangendiner)
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Luxemburg
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen  aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.


Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Weekendje Vianden

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-10-2024 3 dagen €350,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!