Altijd al eens Venetië willen bezoeken? Tijdens deze 8-daagse busreis bezoeken we o.a. Venetië en genieten we van de regio Veneto. Hier vind je ruige bergketens, imposante kunststeden, middeleeuwse torens en chique villa’s uit de 18e eeuw.

In Italië verblijven we in Bassano del Grappa. Bassano del Grappa is een mooi, oud stadje gelegen in de noordelijke regio van Veneto. Door het centrum stroomt de Brenta rivier en is gelegen aan de voet van de Venetiaanse Alpen, tussen Monte Grappa en de hoogvlakte Sette Comuni. Bekend vanwege de grappa, de oudste gedestileerde drank en de overdekte houten brug de Ponte Vecchio ofwel de Ponte degli Alpina. De brug overleefde de Eerste Wereldoorlog, maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door een bom. De huidige brug, gebouwd in 1948, is 58 meter lang en 11 meter hoog en kreeg de naam Ponte degli Alpini dankzij de hulp van de Alpini, de berginfanterie van het Italiaanse leger. Ponte degli Alpine is het symbool van de stad en er is zelfs een oud volkslied aan gewijd. De houten constructie is allesbehalve recht, maar daar is bewust voor gekozen. Vanaf de brug heb je een waanzinnig uitzicht op de omliggende bergen. Aan weerszijden is er een gezellige drukte. Je vindt op en om de pleinen veel kleine boetiekjes en oude prachtige pandjes.

Foto: Francesco Galifi

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de Duitse autowegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. 

2e dag:
Na het ontbijt rijden we richting Oostenrijk. Via Innsbruck rijden we verder naar Italië. De aankomst bij ons hotel in Bassano del Grappa zal in de loop van de middag zijn. Na het diner, indien de tijd het toelaat, heeft u nog tijd om het plaatsje en de omgeving van het hotel te verkennen. 

3e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan de kleurrijke stad Treviso; door de kanalen wordt het ookwel het kleine Venetië genoemd. Treviso is absoluut de moeite waard vanwege zijn Renaissance-pleinen, paleizen, mooi beschilderde kerken en oude waterwegen, en tevens de stad waar het populaire Italiaanse dessert tiramisu is ontdekt . 

4e dag:
Na het ontbijt maken we o.l.v. een gids een mooie tocht door de glooiende heuvels van de Prosecco- regio; De Strada del Prosecco is de oudste wijnroute van heel Italië. We brengen o.a. een bezoek aan domein Villa Sandi van de familie Moretti Polegato, met een lange traditie van druiventeelt en beroemd om de Prosecco. Via de historische plaatsjes Follina en Cison di Valmarino rijden we terug naar ons hotel. 

5e dag:
Vandaag bezoeken we het hoogtepunt van de reis, namelijk Venetië! Met een gids gaan we deze wereldberoemde stad verkennen, die gebouwd is op maar liefst 118 eilandjes die met elkaar verbonden zijn door 400 bruggen! Vanaf de busparkeerplaats bereikt u per boot eenvoudig het historische centrum van de stad. U krijgt ook nog vrije tijd om bijvoorbeeld het San Marcoplein of de Rialtobrug over het Canal Grando te bezichtigen. 

6e dag:
Vandaag staat de gezellige universiteitsstad Padua op het programma. Padua, waarschijnlijk beter bekend als de stad van de Heilige Sint-Antonius. Padua is één van de belangrijkste kunststeden van Italië; bekend om de unieke fresco’s in de Capella degli Scrovegni en de Basilica di Sant’ Antonio di Podova. Ook kunt u er de prachtige botanische tuinen bezoeken. U ziet er meer dan 3500 verschillende plantensoorten en de oudste botanische tuin ter wereld. 

7e dag:
Na het ontbijt verlaten we Bassano del Grappa. Onderweg zal de chauffeur eventueel nog een korte excursie inplannen voordat we bij ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland zijn. 

8e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt er overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland. Alle kamer zijn voorzien van douche of bad, toilet en televisie. We hebben kamers gereserveerd in de **** Bonotto Hotels Palladio (reis juni) & Belvedere (reis augustus), ze liggen op 350 meter van elkaar en beide op ongeveer 1 km van het historische centrum. Alle kamers zijn uitgerust met bad of douche/wc, tv en wifi. De receptie bevindt zich in Hotel Belvedere. Er is o.a. een lift, tv-kamer, bar, ontbijtruimte, fietsverhuur en een tuin. Het diner wordt in het restaurant van Hotel Belvedere geserveerd, ook bij de reis van juni.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-diner)
• rondrit Prosecco wijnstraat o.l.v. gids
• entree Villa Sandi incl. 1 glas Prosecco
• stadswandeling Venetië o.l.v. gids
• afscheidsdiner
• parkeer-en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,-.#

# We hebben bij deze reis veel 1-persoonskamers kunnen reserveren tegen een geringe toeslag.

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Venetië en omgeving

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
07-08-2024 8 dagen €1075,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!