“Wien, Wien nur du allein..." Wenen; de stad van wals, operette, de familie Strauss, het Prater, de Hofburg, Schloß Schönbrunn, het ‘Neujahrskonzert’, ‘Die Wiener Sängerknaben’, de Spaanse Rijschool, Sachertorte, het Hundertwasserhaus, de Stephansdom enz., is al sinds jaar en dag één van de drukst bezochte steden van Europa.


Wenen, dat elk jaar door meer dan 2 miljoen buitenlanders wordt bezocht, ademt een aparte sfeer uit. In plaats van het drukke, jachtige wat zo kenmerkend is voor de grotere wereldsteden wordt Wenen meer gekenmerkt door rust, ontspanning, harmonie en romantiek. Men krijgt een gevoel van heimwee naar vroegertijden. ...sollst stets die Stadt meiner Träume sein.”

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren in de late namiddag in de omgeving van Wels/Linz waar we overnachten. 

2e dag:
Na het ontbijt rijden we verder richting Wenen. De mooie route voert ons door de Wachau, het prachtige dal van de Donau. Dit gebied heeft een fascinerend landschap, met steile terrassen waarop wijn wordt verbouwd. We passeren dan ook enkele idyllische wijndorpjes. Een bezoek waard is ook Stift Melk, het schitterende Benedictijner klooster met zijn prachtige bibliotheek. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Wenen.

3e dag:
O.l.v. een deskundige, Nederlands-sprekende gids maken we een grote rondrit door de stad. Alle bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden zullen hierbij de revue passeren. De gids zal tekst en uitleg geven over de geschiedenis van de stad, haar gebouwen en bewoners. Uiteraard heeft u ook volop de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, iets dat vanwege de zeer gunstige ligging van ons hotel heel goed mogelijk is. 

4e dag:
’s Morgens staat een bezoek aan Schloß Schönbrunn op het programma (entree niet inbegrepen). Dit fraaie en imposante slot telt maar liefst 1400 vertrekken en was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Jozef en keizerin Maria Theresia. ’s Middags bezoeken we het Prater (entree niet inbegrepen), ooit jachtdomein van de keizers, maar sinds 1766 toegankelijk voor het grote publiek. De bekendste attractie is ongetwijfeld het enorme reuzenrad. Indien de tijd het toelaat pauzeren we nog bijde Donauturm, vanwaar men een mooi uitzicht heeft over de stad. 

5e dag:
We rijden eerst naar de indrukwekkende Zentraler Friedhof, waar veel beroemdheden, waaronder Beethoven, Brahms, Udo Jürgens en Falco, begraven liggen. Daarna rijden we via een mooie rit door het Wienerwald, waarbij we zeker niet nalaten te stoppen bij het klooster Heiligenkreuz, richting Schärding/Passau waar we zullen overnachten. 

6e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in prima middenklasse hotels in de omgeving van Wels/Linz (heenreis) en Schärding/ Passau (terugreis). Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. In Wenen hebben we kamers gereserveerd in het **** Hotel Kaiser Franz Josef (of gelijkwaardig), gelegen in een elegante wijk in het 19e Bezirk ca. 5 km vanaf het centrum. Alle kamers hebben een badkamer met douche, wc, föhn, televisie, telefoon, wifi en airco. Het hotel heeft een lift, gezellige ‘Kaiserbar’, prima restaurant ‘Vorstadtprinz’, Konditorei, sauna, stoombad en fitnessruimte. S-bahn halte Oberdöbling ligt op 450 meter vanaf het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• prima 3-gangendiner 1e avond in Wels/Linz
• prima 3-gangendiner 5e avond in Schärding
• afscheidsdiner
• stadsrondrit Wenen o.l.v. ervaren gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en, bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslagen: 
• eenpersoonskamer € 140,-
• concertbezoek vanaf ca. € 70,-#
# Indien mogelijk, alleen bij voldoende belangstelling. 

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Wenen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
13-08-2024 6 dagen €625,00 Direct boeken
19-10-2024 6 dagen €625,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!