“Wien, Wien nur du allein... Wenen; de stad van wals, operette, de familie Strauss, het Prater, de Hofburg, Schloß Schönbrunn, het ‘Neujahrskonzert’, ‘Die Wiener Sängerknaben’, de Spaanse Rijschool, Sachertorte, het Hundertwasserhaus, de Stephansdom enz., is al sinds jaar en dag een van de drukstbezochte steden van Europa.

Wenen, dat elk jaar door meer dan 2 miljoen buitenlanders wordt bezocht, ademt een aparte sfeer uit. In plaats van het drukke, jachtige wat zo kenmerkend is voor de grotere wereldsteden wordt Wenen meer gekenmerkt door rust, ontspanning, harmonie en romantiek. Men krijgt een gevoel van heimwee naar vroeger tijden. ...sollst stets die Stadt meiner Träume sein.”

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren in de late namiddag in de plaats Wels waar we overnachten.

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Wenen. De mooie route voert ons door de Wachau, het prachtige dal van de Donau. Dit gebied heeft een fascinerend landschap, met steile terrassen waarop wijn wordt verbouwd. We passeren dan ook enkele idyllische wijndorpjes. Een bezoek waard is ook Stift Melk, het schitterende Benedictijner klooster met zijn prachtige bibliotheek. Ook kan er eventueel een boottocht op de Donau worden gemaakt. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Wenen.

3e dag: O.l.v. een deskundige, Nederlandssprekende gids maken we een grote rondrit door de stad. Alle bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden zullen hierbij de revue passeren. De gids zal tekst en uitleg geven over de geschiedenis van de stad, haar gebouwen en bewoners. Uiteraard heeft u ook volop de mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, iets dat vanwege de zeer gunstige ligging van ons hotel heel goed mogelijk is.

4e dag: ’s Morgens staat een bezoek aan Schloß Schönbrunn op het programma. Dit fraaie en imposante slot telt maar liefst 1400 vertrekken en was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Jozef en keizerin Maria Theresia. ’s Middags maken we een mooie rit door het Wienerwald, waarbij we zeker niet nalaten te stoppen bij het klooster Heiligenkreuz. Ook zal worden gestopt in het dorpje Mayerling en in het bloemrijke dorpje Baden bei Wien.

5e dag: Vandaag bezoeken we het Prater, ooit jachtdomein van de keizers, maar sinds 1766 toegankelijk voor het grote publiek. De bekendste attractie van het Prater is ongetwijfeld het enorme reuzenrad. Indien de tijd het toelaat pauzeren we nog bij de Donauturm, vanwaar men een mooi uitzicht heeft en/ of bij de Zentraler Friedhof, waar veel beroemdheden, waaronder Beethoven, Brahms, Udo Jürgens en Falco, begraven liggen. De rest van de dag bent u vrij om in Wenen nog te doen wat u zelf wilt.  

6e dag: Terugreis. In de loop van de avond arriveren we weer in Nederland.

Hotel

Op de heenreis wordt overnacht in het centraal in Wels gelegen driesterrenhotel Kremsmünsterhof (of gelijkwaardig). Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. In Wenen hebben we kamers gereserveerd in het driesterrenhotel Ibis Wien Mariahilf (of gelijkwaardig), zeer gunstig gelegen vlakbij de Westbahnhof, het Raimundtheater en de Mariahilfer Straße, een gezellige winkelstraat met restaurants en café’s. Alle kamers zijn met de lift bereikbaar en zijn voorzien van douche, wc, föhn, televisie, telefoon, wifi en airco. Het hotel heeft een gezellige bar en een prima restaurant. De metrostations Westbahnhof en Gumpendorferstraße liggen op 350 meter vanaf het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• prima 3-gangendiner 1e avond in Wels
• stadsrondrit Wenen o.l.v. ervaren gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en, bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslagen: 
• eenpersoonskamer € 127,-
• Heurigenabend ca. € 25,- p.p. #  
• concertbezoek vanaf ca. € 55,- p.p. #

# Alleen bij voldoende belangstelling

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!