Hart van Europa, Gouden stad aan de Moldau, stad met de honderd torens, allemaal benamingen voor één en dezelfde stad: Praag. De schoonheid van deze stad is beroemd. Menige dichter, beeldhouwer en schilder heeft zich door Praag laten inspireren.

Praag is de enige stad in Europa waar de middeleeuwse stadskern in haar gehaal bewaard is gebleven. Bovendien is er geen stad in Europa waar zoveel architectonische variatie op zo’n kleine oppervlakte is verzameld. Al in de tijd van 1100 tot 1230 was Praag een fraaie Romaanse stad en met de intrede van de Gotiek (midden 13e eeuw) groeide ze uit tot één van de uitgestrekste en meest bevolkte steden van Europa. Praag bezat rotondes, kerken, synagogen en kloosters. In de 14e eeuw werd rond de oude stad (Stare Mesto), een nieuwe stad gebouwd (Nové Mesto) en werden door stadsmuren de Malá Strana (kleine zijde) en de Hradcany (Praagse burcht) bij de stad getrokken. In de daarop volgende eeuwen werd Praag letterlijk volgebouwd met de prachtigste gebouwen. Het merendeel daarvan is bijzonder goed bewaard gebleven. Praag ligt in het Siluurdal aan de rivier de Moldau die door de stad stroomt. Maar liefst zestien bruggen werden over deze rivier gebouwd, waarvan de 15e eeuwse Karelsbrug het meest tot de verbeelding spreekt. Ook `s avonds zult u zich niet vervelen in de stad. De restaurants zijn niet duur, er is veel vertier. Een theaterbezoek (eigenlijk een must), een terrasje op het oude stadsplein of een bezoek aan de beroemde bieren wijnlokalen, kortom mogelijkheden te over.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. In de late namiddag arriveren we bij het hotel. 

2e dag:
Na het ontbijt bezoeken we o.l.v. een deskundige, Nederlandssprekende gids, de Oude Stad, het historische stadscentrum van Praag. Hoogtepunt van deze ochtend is ongetwijfeld het bezoek aan het kloppend hart van Praag, het oude Stadsplein, met zijn fantastische kerken, torens, paleizen en andere  gebouwen. Ook ziet u het oude stadhuis, het astronomisch uurwerk Orloj en het schouwspel dat zich daar ieder uur afspeelt. ‘s Middags kunt u de tijd vrij besteden. 

3e dag:
De ochtend wordt besteed aan een ander historisch hoogtepunt van Praag. We bezoeken namelijk de Praagse Burcht en omgeving. De indrukwekkende St. Vituskathedraal, het voormalige Koninklijke Paleis, de St. Joris-basiliek en `het Gouden Straatje’. Indien mogelijk zijn we om 12.00 uur getuige van de wisseling van de burchtwacht, de presidentiële garde. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. 

4e dag:
`s Morgens bezoeken we een van de belangrijkste plaatsen van Praag, het burchtcomplex van Vysehrad, waar de stad Praag ca. 1100 jaar geleden is ontstaan. Vysehrad is tevens een van de belangrijkste bedevaartsplekken voor Tsjechen en Slowaken. ‘s Middags kunt u in de stad uw laatste inkopen doen. 

5e dag:
Terugreis.

Hotel

U verblijft in het **** Hotel Olympik (of gelijkwaardig) gelegen in Praag wijk 8. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad, toilet, televisie, airco en minibar. Het hotel heeft een lift, restaurant en bar. Metrostation Invalidovna, lijn B of de tramhalte 24 en 8 liggen op ca. 500 m. van het hotel.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• gids voor 1/2 dag stadswandeling
• gids voor 1/2 dag Praagse burcht
• excursie Vysehrad o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 115,- 

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Praag

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
09-10-2024 5 dagen €425,00 Direct boeken
13-11-2024 5 dagen €395,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!