‘Ich bin ein Berliner’. Ooit deed president Kennedy van de Verenigde Staten deze uitspraak bij zijn bezoek aan Berlijn. Na uw bezoek zult u ongetwijfeld hetzelfde zeggen, want Berlijn maakt op iedereen een grote indruk en laat de bezoeker niet meer los.

Ooit werden de twee stadsdelen gescheiden door ‘De Muur’. Die muur heeft geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, vroeger onbereikbaar, zijn nu veel bezochte plaatsen. Berlijn is een levendige stad. Dat is vooral te merken op en om de beroemde Kurfürstendamm. Maar ook de Alexanderplatz en het Europacenter mogen er zijn. Cafés, nachtclubs, bars en winkels zijn er in overvloed. Berlijn betekent cultuur, de talloze musea herbergen enorme collecties van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst. Er zijn tientallen theaters met allerhande voorstellingen.


Foto's: Visit Berlin - Wolfgang Scholvien

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden eerst naar het even boven Berlijn gelegen Oranienburg, waar we een kort bezoek brengen aan ‘Gedenkstätte Sachsenhausen’, een in het voormalige concentratiekamp gevestigde
gedenkplaats en museum. In de late middag arriveren we bij ons hotel. 

2e dag:
Na het ontbijt maken we o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids een grote rondrit door Berlijn. Zowel het voormalige Oost- Berlijn als het westelijke deel zullen we doorkruisen. U ziet o.a. de ‘Brandenburger Tor’, de beroemde straat ‘Unter den Linden’, de Berlijnse Dom, Checkpoint Charlie, Kurfürstendamm etc. De middag en avond kunt u vervolgens op eigen gelegenheid in de stad doorbrengen. 

3e dag:
Na het ontbijt rijden we naar de ‘Berliner Fernsehturm’. Vanaf dit hoogste gebouw van Berlijn, met 365 m. zelfs hoger dan de Eiffeltoren van Parijs, heeft men een uniek uitzicht over de stad. ’s Middags gaan we naar een van de grootste winkelcentra aan de Potsdammerplatz. Liefhebbers kunnen ook kiezen voor een bezoek aan de Reichstag, de ‘Neue Synagoge’ of het ‘Kaufhaus des Westens’.

4e dag:
Vandaag kunt u naar keuze de gehele dag op eigen gelegenheid in Berlijn doorbrengen of deelnemen aan een 2-tal excursies die door de chauffeur worden georganiseerd. De eerste excursie is een bezoek aan ‘Topographie des Terrors’ een documentatiecentrum/museum gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Gestapo. Verder zal de chauffeur bij voldoende belangstelling een boottocht over de Spree organiseren waarbij u een heel andere kijk op Berlijn krijgt. 

5e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Potsdam waar we een bezoek brengen aan het complex van Sanssoucci. We bezoeken een van de paleizen in dit prachtig aangelegde park. Na het bezoek zullen we omstreeks 13.00 uur aan de terugreis beginnen. Thuiskomst in de loop van de namiddag/avond.


Hotel

U verblijft u in het *** Amber Econtel Berlin (of gelijkwaardig). Het hotel ligt nabij het centrum, op loopafstand van Schloss Charlottenburg (800 m) en de Kurfürstendamm (2,5 km). Metrostation Mierdorffplatz ligt op 300 m. vanaf het hotel. De kamers zijn prima ingericht met douche, toilet, telefoon en televisie. Het hotel heeft een lift, restaurant en een bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• stadsrondrit o.l.v. een Nederlandssprekende gids
• bezoek complex Sanssoucci
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 125,-. 

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Berlijn

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
25-11-2024 5 dagen €450,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!