In Stadskanaal liggen Groningen en Drenthe aan je voeten! Maak kennis met de hunebedden in Borger (Drenthe), de Groninger Veenkoloniën en de streek Westerwolde. Ontdek de mooiste fietsroutes, de gezelligste dorpjes, de schilderachtige rivierbeekjes en de heerlijke gastvrijheid van deze regio.

De streek Westerwolde, waar Stadskanaal deel van uit maakt, is het best bewaarde geheim van Nederland! Hier ziet u intieme stukjes hei, bos of akkerland. Geen rechte lijnen, maar kronkelwegen. U fietst langs kronkelende beekjes en ziet voorzichtige glooiingen in het land, afgewisseld met historische gebouwen en gezellige dorpen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We rijden rechtstreeks naar Stadskanaal waar we rond het middaguur zullen arriveren. ’s Middags kunt u, ter kennismaking, al een kort rondje door Stadskanaal fietsen. Bezienswaardig zijn o.a. het oude fabrieksterrein van Philips, Museum Spoorlijn STAR en het Pagedal, een prachtig recreatiegebied bestaande uit plassen, bruggetjes, grachten en vlonders. Fietsroute ca. 14 km.

2e dag:
Vandaag maken we een mooie fietstocht naar het mooie Gasselte waar u enkele oude Saksische boerderijen ziet. Even later fietst u door Boswachterij Gieten-Borger, een bijna 3.000 hectare groot natuurgebied dat bestaat uit een mix van loof- en naaldbossen, heide en vennen. In Borger is ook het Hunebed Centrum te vinden. Fietsroute ca. 57 km.

3e dag:
We maken kennis met de streek Westerwolde. Hoogtepunt van vandaag is vestingstadje Bourtange. Afstappen en struinen door de straatjes van dit sfeervolle stadje is een must voordat we verder fietsen door het Sellingerbos. Hier vindt u een opvallende natuurkijkheuvel met daarop het kunstwerk “Theater van de Natuur”. Door het kunstwerk te draaien kijkt u steeds vanuit een ander perspectief naar het landschap om u heen. Tot slot fietst u via Ter Apel terug naar het hotel. Fietsroute ca. 58 km. U kunt er ook voor kiezen om door de Ter Apelerbossen te fietsen, waar u midden in de bossen Klooster ter Apel vindt. (ca. 12 km extra)

4e dag:
Genieten van vergezichten, oeroude landschappen en leuke dorpen die als veenkolonie zijn opgericht; De route van vandaag staat in het teken van het Groningse veengebied. We komen eerst door Wildervanksterdallen en fietsen over het zogenaamde Zevenbruggetjespad. Verderop komen we eerst door Oude en dan door Nieuwe Pekela. Beide genoemd naar het riviertje Pekel A, dat zijn naam weer ontleent aan het verzilte water. Vroeger was het één langgerekt dorp langs het water, later werd het dorp opgedeeld. Fietsroute ca. 48 km.

5e dag:
Na het ontbijt kunt u nog een laatste fietstocht door de omgeving maken. Centraal staan de idyllische beekdal van de Ruiten Aa, een van de mooiste van Nederland, het pittoreske Smeerling met zijn eeuwenoude Westerwoldse boerderijen en de Juffertoren van Onstwedde. Fietsroute ca. 32 km. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Er zijn kamers gereserveerd in het viersterren Cityhotel Stadskanaal. Als u het hotel uitwandelt bent u direct in het gezellige hart van de stad. Alle kamers zijn o.a. voorzien van badkamer met bad, toilet en föhn, televisie, telefoon, internetaansluiting, minibar en broekenpers. Het hotel heeft een lift, een gezellig grandcafé ’t Raadhuys en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/ reisleider
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur/reisleiding mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 80,-
• huurfiets op aanvraag

Ophaalschema:
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing.

Fietsbus:
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met een speciale fietsaanhanger. D.w.z. dat uw eigen fiets (of eventueel uw huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhanger. Op deze manier kunt u op de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding:
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar.

Beoordelingen

Vertrekdata Fietsen in Groningen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-08-2022 5 dagen €510,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!