Selce hoort bij de Crikvenica Rivièra, één van Kroatisch meest populaire kustgebieden. Andere plaatsen in dit kustgebied zijn Crikvenica, Dramalj en Jadranovo. De plaatsen aan de rivièra zijn allemaal met elkaar verbonden door een mooie kustpromenade.

Door de unieke combinatie van natuur en cultuur met daarbij het goede klimaat, de schone stranden, de uitstekende keuken en de goede toeristische infrastructuur, is Kroätië bij steeds meer mensen in trek voor een langere vakantie.

Selce is niet alleen geschikt voor een zonvakantie, het is ook een prima uitvalsbasis wanneer u tijdens uw verblijf in Kroatië graag iets meer wilt zien van de omgeving. Bezoek het oude centrum en de St. Katherine kerk of breng een bezoek aan Novi Vinodolski. Ook Crikvenica en het eiland Krk zijn de moeite waard. Wie van wandelen houdt, kan over de gezellige boulevard eenvoudig van Selce naar Crikvenica wandelen. Langs de boulevard vindt u prachtige, statige hotels en residences die herinneren aan de lange geschiedenis die de Kvarnerbaai heeft op het gebied van toerisme. Al vele jaren komt men hier genieten van het aangename klimaat.


Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route over de Duitse snelwegen rijden we naar ons overnachtingshotel in Zuid- Duitsland of Oostenrijk. 

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Kroatië. We arriveren bij ons hotel in Selce in de vroege middag zodat u nog tijd heeft het hotel en het stadje te verkennen. 

3e dag: Vandaag bezoeken we Krk. Het eiland Krk is sinds 1981 eigenlijk een schiereiland. In dat jaar werd Tito’s brug gebouwd die tot op de dag van vandaag de verbinding vormt met het vasteland. Met meer dan 400 km2 is Krk het grootste eiland in de Adriatische zee. Naast een rit over het eiland, kunt u in de gelijknamige hoofdstad een wandeling maken en rondstruinen door de smalle straatjes van de oude binnenstad. 

4e dag: Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan het Nationale Park Plitvice (niet inbegrepen). Het park staat al sinds 1979 op de Unesco lijst van beschermde natuurgebieden. 16 Oogverblindend mooie meren liggen hier etage gewijs boven elkaar en zijn middels 90 watervallen met elkaar verbonden. 

5e dag: Vrije dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel en genieten van het gezellige plaatsje. De vele terrasjes, cafés, de azuurblauwe zee en de stranden zorgen ervoor dat u zich zeker niet zult vervelen. 

6e dag: Tijdens een rit door het schiereiland Istrië komen we via de vallei van Rasa in Rovinj, waar we een kijkje nemen in het schilderachtige historische centrum. De terugreis gaat o.a. via Pula, de meest zuidelijk stad van Istrië, met veel overblijfselen uit de Romeinse tijd.

7e dag: We volgen de kust zuidwaarts naar Senj, een mooi en historisch stadje. De meest opvallende bezienswaardigheid
is de 16e-eeuwse burcht. Maar ook de gezellige straatjes in het centrum en de boulevard met de vele terrasjes zijn zeker de moeite waard. Op de terugweg bezoeken we ook het toeristische dorpje Novi Vinodolski. In het centrum vindt u diverse historische overblijfselen en leuke winkeltjes. 

8e dag: Deze ochtend nemen we een kijkje in de historische binnenstad van Rijeka. Bezienswaardig zijn hier de Onze Lieve Vrouwenkerk en het stadhuis. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken over de mooie boulevard van de stad. Na  gelegen-heid voor de lunch rijden we naar Fort Trsat. Het fort ligt spectaculair boven de stad en biedt een prachtig uitzicht over de baai. Na terugkomst kunt u genieten van wat onze standplaats aanbiedt.

9e dag: Eerste dag van de terugreis. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de beroemde druipsteengrotten van het Sloveense Postojna (entree niet inbegrepen). Overnachting in Oostenrijk of Zuid- Duitsland. 

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met eenprima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, telefoon en televisie. In Selce hebben we kamers gereserveerd in het ****Hotel Katarina gelegen vlakbij het strand en op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Selce. Alle kamers hebben douche, toilet, telefoon, balkon, televisie, airco, minibar en een kluisje. Het hotel heeft verder een lobby met bar, restaurant, een lift, een binnenzwembad en 2 buitenzwembaden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en dinerbuffet, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• vrij gebruik van zwembaden en wellness
• 2 dagen gidsbegeleiding
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 190,- 
• excursie Plitvice-meren incl. entree € 40,-
• entree grotten Postojna ca. € 30,- #

# Afhankelijk van aantal deelnemers

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Selce

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-09-2024 10 dagen €1250,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!