Het prachtige Schotse landschap is zeer afwisselend en heeft adembenemende uitzichten, en al helemaal in de herfst. Dalen met beekjes en bruggetjes, uitgestrekte meren en steeds veranderende luchten zijn toch wel de kenmerken van Schotland. We gaan genieten van de
mooie omgeving en laten u kennismaken met de mooiste plekjes van de Schotse Hooglanden.

Schotse whisky, stoere mannen in kilt, doedelzakken en haggis zijn slechts enkele facetten die Schotland te bieden heeft. Tijdens deze 8-daagse reis maakt u kennis met de diversiteit van dit land. Het ruige landschap, de verrassende natuur met wisselende  leurschakelingen,
de stad Edinburgh, het hooggebergte met fraaie vergezichten, Queensview en Blair Castle zullen voorbijkomen maar ook het Falkirk Wheel, Stirling en een goed glas schotse Whisky zullen niet ontbreken. Laat u verrassen op deze mooie herfstreis door het Schotse land.

Reisprogramma

1e dag: Via diverse opstapplaatsen begint onze reis richting de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanuit hier zullen wij de overtocht maken naar Newcastle. Diner en overnachting aan boord. 

2e dag: Na het ontbijt aan boord beginnen we aan onze tocht naar het mooie stadje Pitlochry. We volgen de kustlijn met prachtige uitzichten over de Noordzee en zullen een stop maken in Berwick-upon-Tweed. Na deze stop rijden we Schotland binnen om via de imposante Queensferry Crossing Bridge en Perth naar ons hoteladres in Pitlochry te rijden.

3e dag: Na het ontbijt kunt u in de ochtend op eigen gelegenheid kennis maken met het gezellige dorpje Pitlochry. ’s Middags rijden we via een mooie route naar het plaatsje Aberfeldy gelegen aan de Tay rivier en bekend om de Wades Bridge en het Black Watch Monument. Aansluitend rijden we door het prachtige herfstlandschap met uitzicht op de Schiehallion naar  Queens View, het beroemde uitkijkpunt waar Queen Victoria en haar hofdames van het uitzicht over Loch Tummel hebben genoten. Nagenietend van de mooie omgeving rijden we terug naar ons hotel in Pitlochry. 

4e dag: Vandaag gaan wij op pad om een paar unieke bezienswaardigheden van Schotland te bekijken. Allereerst rijden we richting Falkirk. Deze plaats staat bekend om een van de meest opvallende constructies van heel Schotland. De futuristische scheepslift is fantastisch om in werking te zien en deze verbind de kanalen Forth and Clyde en Union Canal. We maken een tocht per boot en zullen ervaren hoe het is om met de lift omhoog te gaan naar het hoger gelegen kanaal. Na ons bezoek
aan het Falkirk wheel rijden wij door naar het tweede enorme bouwwerk van Falkirk, The Kelpies, twee gigantische sculpturen van paardenhoofden. Aansluitend rijden we naar Stirling waar we een bezoek brengen aan een Whisky Distillery. Na ons bezoek keren we terug naar ons hotel.

5e dag: Edinburgh, de hoofdstad van Schotland kan natuurlijk niet ontbreken aan deze reis. Vandaag maken wij o.l.v. een gids een mooie stadtour. We zullen langs de belangrijkste gebouwen rijden en indien mogelijk ook een stukje rijden over de beroemde Royal Mile. Aansluitend heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Na ons bezoek keren we terug naar Pitlochry. 

6e dag: Na twee dagen vol prachtige indrukken doen we het vandaag rustig aan. Vandaag heeft u de ochtend vrij te besteden. Maak een mooie wandeling naar de Pitlochry Dam en zalmladder of neem een kijkje in het unieke ‘Heather Gem’ fabriekje, waar ze beeldschone sierraden maken van heideplanten. Aanschouw het proces van plant tot sieraad. Rond het middaguur zullen wij vertrekken naar Blair Castle. Dit witte kasteel lijkt als uit een sprookje met haar karakteristieke torentjes en is één
van de beroemdste en meest bezochte historische huizen van Schotland. Geniet van de tuinen en het kasteel. Na ons bezoek zullen we terug keren naar Pitlochry. 

7e dag: Vandaag gaan we afscheid nemen van Schotland. We maken een stop in Jedburgh en aansluitend rijden we door de borderstreek via Carterbar, de grens tussen Schotland en Engeland, richting Newcastle. We schepen in op de ferry van DFDS die ons weer naar Ijmuiden brengt. Diner en overnachting aan boord. 

8e dag: Omstreeks 09.30u zullen wij aanmeren in de haven van IJmuiden. Na de ontscheping rijden we via diverse uitstapplaatsen weer terug naar huis.

Hotel

In Schotland verblijft u in het gastvrije *** Dundarach Hotel gevestigd in een historisch pand uit de 19e eeuw ligt dit
hotel op slechts 750 meter loopafstand van het centrum van Pitlochry. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer
met douche of bad en föhn, toilet, telefoon, televisie en koffie- en theefaciliteiten. Het hotel heeft verder een bar en restaurant een terras met tuin en gratis wifi in het hele hotel.

Inbegrepen

• Overtocht IJmuiden – Newcastle v.v.
• 2x overnachting aan boord in tweepersoons binnenhut met douche en toilet
• 2x verzorging aan boord op basis van halfpension (ontbijt- en dinerbuffet)
• 5x overnachting in hotel Dundarach incl. Schots ontbijt en 3-gangendiner
• Gids voor sightseeing Edinburgh
• Entree Falkirkwheel boottocht
• Entree Blair Castle
• Bezoek Stirling Whisky

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entree, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen
aangegeven.


Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.


Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut € 335,-
• eenpersoonskamer/buitenhut € 400,-
• tweepersoonsbuitenhut € 40,- p.p.

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Nu bij deze reis met extra opstappunten in Eindhoven, Breda, Rotterdam en Ijmuiden! Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Schotland Herfsttinten Special

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
28-09-2024 8 dagen €1095,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!