Een bestemming in een betoverende omgeving met vele mogelijkheden gelegen in een prachtige vallei met typerende architectuur. Schoppernau ligt aan de bovenloop van de Bregenzerach rivier, op het punt waar steile hellingen overgaan in vlakke valleien. Zachte en glooiende hellingen domineren het uitzicht van Schoppernau.

Schoppernau staat bekend om zijn schuin staande boerderijen die het Bregenzerwald typeren. Deze karakteristieke gebouwen hebben de woning, stal en schuur onder één dak. Vroeger leefde de bevolking voornamelijk van landbouw, bosbouw, jacht en handel. Nu is toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Er zijn 100 km aan gemarkeerde wandelpaden in en rondom Schoppernau. Er zijn tal van mogelijkheden voor prachtige excursies en rondritten in de omgeving van Schoppernau.

Reisprogramma

Dag 1: Heenreis. Aankomst bij Hotel Krone in de loop van de middag.

Dag 2: Een dagtocht naar de Bodensee is een absolute must. We zullen een bezoek brengen aan één van de bekendste plaatsen aan de Bodensee; Lindau. De oude binnenstad van Lindau ligt op een bijna 70 ha groot eiland in de Bodensee. Door de eeuwenoude gebouwen, drukke pleinen en schilderachtige steegjes ademt de stad de typische Bodenseeflair. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, kun je vanaf een van de vele terrasjes genieten van het reilen en zeilen in de haven. Vanuit Lindau rijden we naar het mooie stadje Feldkirch. Deze stad beschikt over één van de best bewaard gebleven Middeleeuwse binnensteden van Oostenrijk. Er zijn een mooi kasteel, stadspoorten, klooster en tal van oude huizen te vinden.

Dag 3:
De tocht over de Silvretta Hochalpenstrase is ook vanuit Schoppernau een hoogtepunt! Dit is één van de mooiste en populaire bergwegen in de Alpen. Op de Bielerhöhe, 2026 m hoogte, hebben we een werkelijk schitterend uitzicht op de Silvretta Stausee. Geniet onderweg van de mooiste uitzichten.

Dag 4:
Vandaag maken we een tocht door het Groβes Walsertal. Het dal wordt gekenmerkt door kleine schilderachtige dorpjes, die gelegen zijn tussen groene weiden en velden op hooggelegen terrassen, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft. Via Bludenz, dat bekend is van o.a. de Milka fabriek, rijden we terug naar Schoppernau.

Dag 5:
Vrije dag. U kunt vandaag lekker uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of met de Diedamskopfbahn naar één van de mooiste uitzichtpunten van het Bregenzerwald gaan.

Dag 6: Vanuit Schoppernau rijden we door het mooie Lechtal naar Tannheim. Hier bezoeken we de Vilsalpsee,

één van de mooiste bergmeren in het Tannheimer Tal. U kunt hier een mooie wandeling naar de Vilsalpe maken. Vanuit Tannheim rijden we over de Oberjochpass naar Oberstdorf. In het autovrije centrum bevinden zich diverse winkeltjes en terrasjes. Via de Riedbergpass, de hoogst gelegen berijdbare bergpas, rijden we terug naar Schoppernau.

Dag 7:
Vandaag bezoeken we de Rappenlochschlucht. Deze enge, ruige en diepe kloof, waar de rivier de Dornbirner Ache doorheen stroomt is slechts toegankelijk doordat men in de steile rotswanden wandelpaden heeft uitgehakt en houten vlonders heeft aangelegd. Daarna rijden we naar Hohenems; een stad aan de voet van de Schlossberg in het hart van het Vorarlbergse Rijndal. Een stad met een rijke geschiedenis en het enige renaissancepaleis in de wijde omtrek.

Dag 8: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner. 

Hotel

U verblijft in het centrum gelegen **** Hotel Sporthotel Krone. Alle rookvrije kamers zijn voorzien van douche, toilet, kluis, föhn en het merendeel heeft een balkon. Het hotel beschikt verder over een restaurant, zonneterras, een gezellige wintertuin, een Wohlfühl-Oase met o.a. een binnenzwembad, stoombad, sauna en een lift.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en een 4-gangen-diner met keuzemenu en saladebuffet
• welkomstdrankje op de kamer
• muziekavond (vanaf 30 deelnemers)
• gratis gebruik van de Wohlfühl-Oase
• Bregenzerwald Card
• diavoorstelling over de regio
• afscheidsdiner
• parkeer-en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:

• Eenpersoonskamer € 180,-.
• Tweepersoonskamer met balkon € 80,- p.p.

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.


Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Schoppernau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
24-08-2024 8 dagen €875,00 Direct boeken
13-10-2024 8 dagen €850,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!