De Franse Rivièra, vanwege de diepblauwe kleur van de Middellandse Zee ook bekend als Côte d’ Azur, loopt van de badplaats Menton, nabij de Italiaanse grens, tot aan het plaatsje Hyères vlakbij Toulon. Ontdek de Côte d'Azur, de plek waar altijd de zon lijkt te schijnen, prachtige zandstranden, de azuurblauwe zee en de door palmbomen omzoomde boulevards.

Aan deze prachtige Zuidfranse kust liggen vele badplaatsen zoals Nice, Cannes, Saint Tropez, Antibes en Juan les Pins. Naast mooie stranden, palmboomboulevards, luxueuze jachthavens, kleurrijke markten en exclusieve winkels kan men hier heerlijk eten en is er een bijzonder mooi achterland, waar boeiende excursies kunnen worden gemaakt. St. Aygulf is een gezellig, klein plaatsje aan de Middellandse Zee en een uitstekend uitgangspunt om hier vandaan een bezoek te brengen aan de mondaine badplaatsen, de vissersdorpjes en de schilderachtige haventjes. De Côte d’Azur is een uiterst geliefde vakantiebestemming voor toeristen die willen genieten van het heerlijke klimaat en de vele mogelijkheden tot actieve recreatie. St. Aygulf is een gezellige badplaats, heerlijk beschut gelegen en met een groot zandstrand. De rotskust om de plaats bestaat uit talrijke schaduwrijke kreekjes en kleine strandjes.

Reisprogramma

1e dag: Via België en Luxemburg rijden we zuidwaarts. Diner en overnachting in omgeving Bourg en Bresse.

2e dag: We vervolgen onze reis richting de Côte d’Azur via de Autoroute du Soleil tot we aan het eind van de
middag aankomen in Van der Valk Hotel Saint Aygulf.

3e dag: Vandaag maken we een mooie excursie naar Port Grimaud, dat ook wel omschreven wordt als  het Venetië van de Provence. Port Grimaud heeft geen eeuwenlange geschiedenis want het is pas in de jaren zestig van de vorige eeuw ontgonnen aan het moeras. Door zijn 7 kilometer aan kanalen, 14 bruggen en vele eilanden wordt Port Grimaud vergeleken met Venetië. De combinatie van kanalen, gebouwen en vele leuke restaurants maken dit bezoek zeer de moeite waard. Na de middag gaan we richting het nabijgelegen Saint-Tropez, het wereldberoemde oude vissersplaatsje dat sinds de jaren 50, door de mythe Brigitte Bardot en de films van ‘Gendarmes de Saint-Tropez’, het trefpunt geworden is van kunstenaars en de ‘beau monde’ die pronken met luxueuze jachten en Ferrari’s.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar het Vorstendom Monaco dat onder meer bekendheid geniet door de Grand Prix. Monaco telt twee steden: de oude stad Monacoville en het mondaine Monte Carlo. De stad is fraai gedecoreerd en er is van alles te beleven en te bezichtigen. Wat dacht u van het Koninklijke Paleis en de Jardin Exotique? Of neem een kijkje in de kathedraal waar Grace Kelly en haar man wijlen Prins Rainier begraven liggen.

5e dag: De wereldberoemde Gorges du Verdon worden nogal eens vergeleken met de Grand Canyon in Amerika. Deze kloof is één van de meest spectaculaire natuurgebieden van Europa. Op de smalle weg die door de canyon loopt, kan men genieten van onbeschrijfelijke uitzichten terwijl de rivier de Verdon ruim 700 meter in de diepte ligt.

6e dag: Vandaag maken we weer een mooie tocht langs de Côte d’Azur; we bezoeken Nice en Cannes. Nice is de grootste badplaats aan de Côte d’Azur, met een romantische haven genaamd Lympia Port. De oude stad bevindt zich aan de zuidkant van het bruisende centrum en is gebouwd tegen de heuvel La Colline du Château. Vanaf de heuvel (te bereiken via een lift en trappen!) heb je een prachtig uitzicht over de stad en de beroemde Promenade des Anglais. Deze levendige boulevard is 7 km lang en wordt omzoomd door wuivende palmbomen aan de ene zijde en statige herenhuizen aan de andere zijde. Aansluitend rijden we via een korte stop in St. Paul de Vence naar Cannes. Tijdens een wandeling over de elegante Boulevard de la Croisette, met duizenden bloemen en palmen, begrijp je waarom Cannes zo geliefd is. De haven, de exclusieve boetieks en luxueuze hotels, de ontelbare terrasjes, paleizen en casino’s maken dat een verblijf in Cannes het hele jaar door een feest is. Weg van alle glamour lonkt de oude wijk ‘Le Suquet’ met zijn schilderachtige oude haven, pleintjes en marktjes.

7e dag: Afscheid van de Côte d’ Azur. Via een  mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Bourg en Bresse.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een prima hotel in Bourg en Bress of omgeving. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, toilet, telefoon en televisie. In St. Aygulf overnachten we in het ****Van der Valk Hotel St. Aygulf. De kamers zijn modern ingericht en hebben een prachtig uitzicht op het naastgelegen natuurgebied (bijzonder fraai bij zonsondergang) of met zijdelings zeezicht over de Côte d’Azur. Uitgerust met een inloopdouche en fijne extra’s zoals gratis internetverbinding, koffie- en theezetfaciliteiten en een koelkastje. Het hotel beschikt over een receptie, lift, een sfeervolle lounge met bar, een uitstekend en gezellig restaurant en een zonnig buitenterras. 

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, bij de overnachtingshotels 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• vrij gebruik van de faciliteiten van het hotel
• alle te maken excursies inclusief
• mogelijke parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 210,-

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Côte d'Azur

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
12-10-2024 8 dagen €895,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!