Klein, groen en een grenzenloze charme’, onder dit motto presenteert zich het Saarland, met een oppervlakte van 2569 km², een van de kleinste Bundesländer van Duitsland. Grenzend aan Frankrijk en Luxemburg is het Saarland een ideale uitvalsbasis voor een aantal prachtige excursies in de omgeving.

Onze standplaats Merzig heeft bijna 30.000 inwoners en bestaat uit 17 stadsdelen. Het stadje heeft een rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. Het sfeervolle en traditierijke stadje ligt in een bosrijke streek aan de rivier de Saar. Naast overblijfselen van een Romeinse nederzetting zijn er diverse fraaie bouwwerken in verschillende bouwstijlen, waaronder het Barokke Rathaus en de Romaanse Pfarrkirche St. Peter. Ook een bezoek aan het Wolvenpark Werner Freund is zeker de moeite waard.

Foto: Saar-Obermosel-Touristik Richard Seer

Reisprogramma

1e dag: Heenreis via België en Luxemburg. Onderweg wordt een langere pauze wordt gemaakt in Luxemburg- stad. Aankomst bij het hotel in de late namiddag. 

2e dag:
Het stadje Saarburg, dat vandaag op het programma staat, ligt in het mooiste deel van het Saardal. Het schilderachtige oude centrum met vele vakwerkhuizen is een bezoek meer dan waard. Tijdens een wandeling van ca. 1 uur, laat een gids ons de mooiste plekjes zien. 

3e dag:
Vandaag rijden we naar het plaatsje Perl, waar we een bezoek brengen aan het Romeinse Archeologiepark Villa Borg; een uniek nagebouwd complex dat een beeld geeft hoe bevoorrechte mensen in die tijd leefden. Bij voldoende belangstelling en indien mogelijk organiseert de chauffeur nog een boottocht over de Saar door de zogenaamde ‘Saarschleife’. Tijdens deze boottocht overbruggen we samen met u 11 meter hoogteverschil en brengen u van 156 naar 167 meter hoogte. 

4e dag:
’s Morgens kunnen we rustig aan doen. Liefhebben kunnen eventueel een bezoek brengen aan de bijzonder mooie tuin 'Garten ohne Grenzen' ofwel Tuin der Zintuigen in Merzig. 's Middags bezoeken we een boomkronenpad vanwaar u een magnifiek uitzicht heeft over de omgeving en de rivier de Saar. 'Vanaf de entree loop je richting de 42 meter hoge uitkijktoren, vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op het dal van de Saarschleife. 

5e dag:
Terugreis. We rijden eerst naar Brockscheid waar we een klokkengieterij bezoeken. De Eifeler Glockengiesserei staat wereldwijd bekend om zijn handgemaakte bellen. Daarna rijden we naar Monschau waar u nog even de gelegendheid heeft om dit leuke plaatsje te bezoeken. Deze reis wordt met een prima afscheidsdiner afgesloten.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het uitstekende *** Hotel Roemer gelegen in het centrum van Merzig. De kamers zijn voorzien van douche, wc, telefoon en televisie. Het merendeel van de kamers is met een lift bereikbaar. Het hotel heeft verder een uitstekend restaurant, gezellige bistro/bar, ‘Roemer-Garten- Terasse’ en gezellige verblijfsruimtes.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• fles mineraalwater per kamer
• stadswandeling Saarburg
• entree Villa Borg
• entree Boomkronenpad
• entree klokkengieterij
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 60,- 

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.


Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Saarland

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
19-07-2024 5 dagen €575,00 Direct boeken
18-10-2024 5 dagen €525,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!