Met ruim 24.000 km² is Sardinië na Sicilië wat betreft oppervlakte het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is een unieke vakantiebestemming met fraaie baaien, idyllische stranden, onverwachte landschappen, een verrassende natuur en tal van historische stadjes en dorpjes.

Deze prachtige 12-daagse rondreis Sardinië voert u via een overnachting op de heen- en terugreis in Noord-Italië en 2x een nachtboot naar het schitterende Italiaanse eiland Sardinië. Hier hebben we een hele week de tijd om  de mooiste en meest bijzondere plekjes te verkennen


Reisprogramma

1e dag: Eerste dag heenreis. Overnachting en diner in het noorden van Italië.

2e dag: We rijden verder zuidwaarts richting Livorno met onderweg een wijnproeverij in de Toscane. In de late namiddag aankomt in Livorno voor de nachtovertocht naar Sardinië. Overnachting aan boord.

3e dag: Na ontscheping in Olbia is er eerst tijd om dit havenstadje wat nader te bekijken. Daarna verder richting Porto Cervo en Baja Sardinia waarna we in de vroege middag in Cannigione arriveren waar we vier nachten zullen verblijven.

4e dag: Vandaag staat de stad Alghero (ook wel “klein Barcelona” genoemd) gelegen aan de westkust op het programma. ’s Middags maken we een tour naar Capo Caccia met z’n verticale steile kliffen en schitterde vergezichten.

5e dag: Na het ontbijt lopen we naar de haven voor een enerverende boottocht naar de Maddalena-archipel, één eilanden groep van 27 eilanden. Op La Maddalena een van de grotere eilanden maken we een langere pauze.

6e dag: Na een mooie bustocht bereiken we het plaatsje Castelsardo. Dit middeleeuws dorp ligt op een vulkanische rots aan de Golf van Asinara en biedt daardoor een prachtig uitzicht. ’s Middags brengen we in de omgeving van Calangianus een bezoek aan een kurkfabriek.

7e dag: Vandaag rijden we van het noordoosten naar het zuidwesten van het eiland. Onderweg maken we een langere stop in het plaatsje Bosa, bekend om z’n kleurrijke huizen en zijn kasteel vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over het stadje. In de late namiddag arriveren we in Arborea, waar we drie nachten verblijven.

8e dag: In het plaatsje Barumini bezoeken we vandaag Su Nuraxi di Barumini. Deze bouwwerken werden in de bronstijd gebouwd. Van de circa 6500 originele torens staan er nog 3000 overeind. Niet voor niets staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bewonder hier het torencomplex met daaromheen het stenen dorp.

9e dag: Deze dag staat in het teken van de hoofdstad van Sardinië, Cagliari; de stad wordt ook de stad van zon (La Sitta del Sole) genoemd. Een gids laats ons eerst de mooiste plekjes zien waarna u ruim de tijd krijgt om zelf op verkenning uit te gaan.

10e dag: Na het ontbijt verlaten we Arborea en rijden weer richting Olbia. Onderweg maken we nog een stop in Orgosolo, bekend om z’n murales, z’n muurschilderingen. Deze zijn in de jaren ’60 van de vorige eeuw aangebracht als op de onderdrukking. De meer dan 100 tekeningen over politieke, historische en sociale thema’s en zijn letterlijk op elke straathoek te vinden. In de late middag gaan we aan boord voor de overtocht naar Livorno. Overnachting aan boord.

11e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we noordwaarts. Onderweg wordt er in de omgeving van het Gardameer gestopt voor een langere pauze. Overnachting in het noorden van Italië.

12e dag: Terugreis. Deze reis wordt besloten met een prima diner

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (buffet of 3-gangen) geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner)
• overtocht Livorno-Olbia v.v.
• 2x overnachting aan boord in tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• 2x overnachting in Noord-Italie
• 7x overnachting op Sardinië
• wijnproeverij Toscane
• boottocht Maddalena-archipel
• bezoek kurkfabriek
• bezoek archeologische opgravingen Tharros
• gids voor sightseeing Cagliari
• parkeer- en tolkosten
• afscheidsdiner

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut* € 350,-
• eenpersoonskamer/buitenhut* € 450,-
• tweepersoonsbuitenhut* € 50,- p.p.
* Alleen op aanvraag!

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Sardinië

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-10-2024 12 dagen €1595,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!