Een enerverende reis naar het topje van Europa, door de nog ongerepte natuur van Zweden, Finland, Lapland en Noorwegen. Met bezoeken aan Stockholm en Oslo, een tocht over de Lofoten en met als absoluut hoogtepunt het bereiken van de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa, waar we bij goed weer de magische middernachtzon kunnen zien.

Naast enkele culturele hoogtepunten (o.a. Stockholm, Helsinki en Oslo) en aandacht voor historie en traditie (o.a. rotstekeningen en huis van de Kerstman) is er vooral natuur, heel veel natuur.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar de Duitse havenstad Kiel. Hier gaan we aan boord van een van de luxe schepen van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg.

2e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we naar Jönköping en Huskvarna. Op onze weg naar Stockholm passeren we het Götakanaal en de bekende Hanzesteden Nyköping en Södertälje. In Stockholm maken we een sightseeingtour o.l.v. een gids. ’s Avonds schepen we in voor de overtocht naar het Finse Turku. Diner en overnachting aan boord van een schip van de Viking Line.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Helsinki. Een gids zal ons meer over de stad vertellen en ons de mooiste
plekjes, waaronder het Sibelius-monument, de Uspenski kathedraal, het senaatplein en de zogenaamde rotskerk laten zien. Overnachting omgeving Helsinki.

4e dag: De rit van vandaag voert dwars door het beroemde Finse merengebied met zijn ongerepte natuur en oneindige bossen. Overnachting in de universiteitsstad Oulo.

5e dag: We rijden langs de Botnische Bocht naar Kemi en langs Kemijoki naar de stad aan de Poolcirkel, Rovaniemi. Even ten noorden van de Poolcirkel bezoeken we het dorp van de Kerstman en kunnen daar ons verlanglijstje afgeven. Door Fins Lapland rijden we naar Saariselkä, een kleine nederzetting in het hart van Lapland.

6e dag: Langs het heilige Inarimeer voert de weg naar Karasjok. Hier hebben we tijd voor een bezoek aan Sapmi, een informatiecentrum over de Samen. We rijden langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. ’s Avonds maken we een excursie naar de Noordkaap. U ontvangt een diploma als bewijs dat u op het Noordkaapplateau bent geweest. We genieten van het adembenemende uitzicht en kunnen, als we geluk hebben, de zon op haar laagste stand, maar nog net boven de horizon, zien. Even na middernacht rijden we terug naar ons hotel.

7e dag: Vrije dag in Hönningsvåg. U kunt op uw gemak rondkijken, een wandeling maken of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

8e dag: Terug op het vaste land rijden we door het Olderdal naar Skaidi en starten hier met een mooie rit door het Bredal, het Stokkedal en langs de Repparfjordrivier naar het plaatsje Alta. De plaatselijke rotstekeningen zijn een bezoek meer dan waard. We vervolgen onze weg over de prachtige Kvænangsfjell-bergpas, vanwaar we een adembenemend uitzicht op het Kvænangenfjord hebben. Na Søkjosen en Reisa zien we de Lyngen-alpen, enkele van de machtigste bergen van Noorwegen. Via Oldertalen, Skibotn, Nordjosbotn en het Bardudal rijden we vervolgens verder naar de stad Tromsø.

9e dag: Via Nordjusbotn en het Bardudal rijden we naar Bjerkvik en vervolgens over de E10 naar de Vesteral-eilanden en Sortland. De route gaat verder langs de fjord naar Melbu, waar we de veerboot naar Fiskebol op de Lofoten nemen. Na een korte rit bereiken we dan Svolvaer. In Kabelvag of Henningsvar zijn de typische vissersschuren aan het water goed te zien. Overnachting Svolvaer.

10e dag: Rond het middaguur nemen we de veerboot van Moskenes naar Bodø, waar we in de loop van de middag arriveren. Na aankomst kunt u op uw gemak rondkijken, een wandeling maken of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

11e dag: Vrije dag in Bodø. U kunt uitrusten en nagenieten van al het moois dat u de eerste tien dagen al heeft gezien. Misschien kunt u ook met openbaar vervoer een uitstapje maken. Bijvoorbeeld naar Saltstraumen. Dit smalle kanaal verbindt de Saltfjord met de Skjerstadfjord en is de sterkste getijstroom ter wereld. Waar de stroming op zijn sterkst is, kunnen draaikolken van 10 m. in diameter en 5 m. diep ontstaan.

12e dag: Vandaag rijden we via een relatief korte rit door het Saltdal en het Lonsdal naar het plaatsje Mo i Rana aan het Ranafjord. Onderweg passeren we voor de tweede keer de Poolcirkel.

13e dag: De route van deze dag voert ons weer langs enkele fjorden en meren. Uiteindelijk arriveren we in Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. De stad is gesticht in 997 door de Vikingkoning Olav Tryggvason onder de naam Nidaros. Enkele bezienswaardigheden zijn de Nidaros Domkerk, waarvan de bouw al in 1070 startte, het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trondelag openluchtmuseum.

14e dag: Na een rit over het Dovrefjellgebergte bereiken we het toeristische plaatsje Dombas. Verder in zuidelijke richting rijden we het smalle Gudbrandsdal in. Via o.a. Vintra en Ringebu, met een staafkerkje uit de 12e eeuw, bereiken we de stad Lillehammer, de plaats waar in 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Daarna rijden we langs de oever van het Mjosameer, via Hamar, waar we eventueel een kijkje kunnen nemen bij het Vikingskippet (ijsstadion), naar de omgeving van richting Oslo.

15e dag: Na het ontbijt zal een Nederlandssprekende gids ons nader laten kennismaken met de vele bezienswaardigheden van Oslo. In de loop van de middag rijden we via de provincie Ostfold naar de Svinesundbrug die
Noorwegen met Zweden verbindt. Daarna verder naar Göteborg voor de inscheping naar Kiel.

16e dag: Ontbijtbuffet aan boord. Vervolgens terugreis. Via een rustige rit bereiken we Nederland weer in de loop van de middag.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklasse hotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (buffet of 3-gangen) geserveerd.

Inbegrepen

• overtocht Kiel-Göteborg v.v.
• overtocht Stockholm-Turku
• 3x overnachting aan boord in een tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• 3x ontbijtbuffet aan boord
• 3x prima diner aan boord
• 12x overnachting met uitgebreid ontbijt en prima diner (halfpension) in de overnachtingshotels
• veerboot Olderdalen - Lyngseidet
• veerboot Svendsby - Breivikeidet
• veerboot Moskenes - Bodø
• Nederlandssprekende gids voor sightseeing Stockholm
• Nederlands- of Duitssprekende gids voor sightseeing Helsinki
• Nederlandssprekende gids voor sightseeing Oslo
• tolgeld tunnel Mageroya-eiland
• entree Noordkaapplateau
• Noordkaapcertificaat
• Poolcirkeldoop en diploma
• entreegeld huis van de Kerstman
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut € 870,-
• eenpersoonskamer/buitenhut € 995,-
• tweepersoonsbuitenhut € 75,- p.p.

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Noordkaap & Lofoten

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
16-07-2024 16 dagen €2695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!