Dobro dosli u Hrvatsku! Welkom in Kroatië!
Samen met de gastvrije Kroatische bevolking nodigen wij u uit om samen met ons dit prachtige land te gaan ontdekken. Ook zullen we de plaatsen Mostar in Bosnië-Herzegovina en Kotor in Montenegro met een bezoek vereren.
Bij deze reis maakt u kennis met Kroatië, een land met oneindig veel variatie. Een zacht klimaat, een overvloed aan rivieren, meren en bergen, onschatbare historische bouwwerken, pittoreske stadjes, schitterende eilanden, ongerepte natuur, een indrukwekkende kust met inhammen, baaien, rotsen, stranden en schilderachtige vissersdorpen, een vriendelijke bevolking, dit alles en nog meer staat u te wachten op deze reis door een land waar natuur, cultuur en gastvrijheid hand in hand gaan.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse autosnelwegen rijden we zuidwaarts. Diner en overnachting in Zuid-Duitsland/ Oostenrijk.

2e dag: Na een vroeg ontbijt rijden we verder naar de hoofdstad van Kroatië, Zagreb. Zagreb is een mooie stad waar de Oostenrijkse en Hongaarse invloeden van weleer nog duidelijk zichtbaar zijn. De rondrit gaat door het heuvelachtige bovenste deel met o.a. de parlementsgebouwen en de St. Marko kathedraal en door het lager gelegen deel, het eigenlijke centrum van de stad. Diner en overnachting omgeving Zagreb.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar de Plitvice meren, die al sinds 1979 op de Unescolijst van beschermde natuurgebieden staan. In dit park liggen 16 oogverblindend mooie meren etagegewijs boven elkaar. De meren zijn middels 90 watervallen met elkaar verbonden. Diner en overnachting omgeving Sibenik.

4e dag: Vrije dag. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken, of middels een korte rit met het openbaar vervoer een bezoek brengen aan Sibenik. Dit karakteristieke Dalmatische stadje is gelegen in een pittoreske, grillig gevormde baai waarin de rivier de Krka uitmondt. Diner en overnachting omgeving Sibenik.

5e dag: De dag begint met een bezoek aan Trogir, een kleine Dalmatische stad met een aparte architectuur waarin Renaissance en Barok zijn vermengd. Vervolgens rijden we via Solin, een plaats met vele archeologische opgravingen, naar de ‘witte’ stad Split. Naast het op de werelderfgoedlijst staande Diocletianus-paleis uit de 3e eeuw en het enorme aantal historische gebouwen zijn de boulevard en het sfeervolle oude centrum zeer de moeite waard. Ook bezoeken we het idyllische plaatsje Primosten, ooit een eiland maar nu verbonden met het vaste land door een brug en een verhoogde weg. Diner en overnachting omgeving Sibenik.

6e dag: Vanuit Sibenik rijden we naar Mostar, gelegen in Bosnië-Herzegovina. De beroemde brug van Mostar, gebouwd in 1566 door de Turken, werd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1993 helemaal vernield. Na de oorlog werd de brug met de originele bouwstenen weer opgebouwd. Ook het centrum van de stad is nagenoeg geheel in originele staat teruggebracht. Diner en overnachting omgeving Dubrovnik.

7e dag: Dubrovnik, door de Unesco verkozen tot een van de mooiste monumenten ter wereld, is in feite een groot openluchtmuseum. De stad, die is ontstaan in de 7e eeuw, heeft een middeleeuwse aanblik met smalle straatjes, witte huisjes en is alleen daarom al een bezienswaardigheid. Binnen de eeuwenoude stadswallen, bevindt zich het oude stadscentrum, dat bulkt van de bezienswaardigheden. Een absolute must is een bezoek aan het middeleeuws Franciscanenklooster, waarin een van de oudste apotheken van Europa is gevestigd. Met een plaatselijke touringcar maken we o.l.v. een deskundige gids kennis met de stad. Diner en overnachting omgeving Dubrovnik.

8e dag: Na het ontbijt beginnen we aan een bijzonder mooie tocht naar het aangrenzende Montenegro. We bezoeken het stadje Kotor, één van de oudste en fraaiste stadjes aan de kust met prachtige monumentale gebouwen uit de Romeinse tijd. Middels een boottocht kan eventueel de kerk Gospa od Skrpela, gelegen op een klein eilandje, worden bezocht.

9e dag: Via een unieke route langs de Dalmatische kust rijden we noordwaarts. De route voert langs het, om haar zoutvelden, wijnproductie en oesterteelt bekend staande plaatsje Ston naar Makarska, een mooi vissersstadje. Diner en overnachting omgeving Sibenik.

10e dag: We rijden vandaag eerst naar de bekende badplaats Opatija aan de Kroatische rivièra. U kunt een wandeling maken over een in de rotsen uitgehouwen wandelpad of over de sfeervolle boulevard, winkelen of een terrasje opzoeken. Na de middag rijden we verder naar Postojna, waar we de beroemde grotten zullen bezoeken. Diner en overnachting omgeving Postojna.

11e dag: Na het ontbijt rijden we via een mooie tocht door de Julische Alpen naar Bled, ‘de parel’ van de Julische Alpen. Indien de tijd het toelaat stoppen we onderweg bij het meer van Bohinj en bij de Savica waterval. Ook de rit door de prachtige vallei ‘Blejski Vintgar’ is zeer de moeite waard. In de loop van de middag rijden we noordwaarts. Diner en overnachting in Zuid-Duitsland of Oostenrijk.

12e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in prima middenklassehotels, gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima 3-gangendiner of dinerbuffet geserveerd. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Documenten: Voor deze reis is een identiteitskaart of paspoort vereist dat nog ten minste 6 maanden geldig is.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner of dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Zagreb
• entree Nationaal Park Plitvice
• gids voor sightseeing Split
• gids voor excursie Bosnie-Herzegovina (Mostar)
• gids voor sightseeing Dubrovnik incl. vervoer plaatselijke touringcar
• parkeer en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 210,- voor de reis in mei en € 246,- voor de reis in september.

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!