Duik onder in een wereld van betoverende bergen en fascinerende landschappen. Ontdek de schoonheid ervan vanuit nostalgische stoomtreinen en historische smalspoorbanen.
Het ‘Mittleres Inntal’ wordt aan de noordkant begrensd door het Karwendelgebergte en in het zuiden door de Tuxer Alpen. Het is een relatief breed dal met uitgestrekte weiden en grasvelden en tal van prachtige en historische stadjes en dorpjes, zoals o.a. Hall en Schwaz. In het dal liggen ook enkele burchten en kastelen, waarvan Schloss Tratzberg wel de meest opmerkelijke is.

Onze standplaats Jenbach is een gezellige vakantieplaats en door de centrale ligging uitermate gunstig gelegen voor het verkennen van de omgeving. Jenbach is het uitgangspunt van twee historische treinen, de Achensee-Damp-Zahnradbahn en de Zillertalbahn. Het station van Jenbach, waar ook de moderne treinen passeren, is dan ook een bezienswaardigheid op zichzelf. Indien u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en de natuur van deze regio kunt u ook een kijkje nemen in het Jenbacher museum.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren bij ons hotel in Jenbach in de late namiddag.

2e dag: Vandaag staat een onvergetelijke tocht met de Zillertalbahn op het programma, in het het thema; ‘Mit Dampf, Musik und Schnaps ins Zillertal’. We stappen in Fügen op de stoomtrein van de Zillertalbahn en rijden onder muzikale begeleiding en onder het genot van een glaasje ‘Schnaps’ naar Mayrhofen. Hier kunt u op uw gemak rondkijken en een wandeling maken. ’s Middags maken we een stadswandeling door het kleinste stadje van Oostenrijk, Rattenberg. De smalle straatjes, kleurrijke gevels en de middeleeuwse burcht geven dit historische oude stadje een schilderachtige aanblik en zorgen voor een aparte sfeer. Rattenberg is bekend om zijn glasindustrie. Tijdens een bezoek aan een glaslijperij komt u alles aan de weet over dit eeuwenoude beroep.

3e dag: Deze dag staat in het teken van de Achensee- Dampf-Zahnradbahn. In het thema ‘Reisen wie zu Kaisers Zeiten’ maken we een mooie rit door het wildromantische landschap. We rijden van Jenbach naar Seespitz. Bergopwaarts gaat dit met een snelheid van 9 km per uur, bergafwaarts daarentegen met 20 km per uur. Onderweg kunt u genieten van de mooiste vergezichten. In Seespitz aangekomen staat in Alpengenusshof Gramai de huisgemaakte ‘Kaiserschmarrn’ voor u klaar. Neem plaats in de gezellige Stube of op het zonneterras met een magnifiek uitzicht op het Karwendelgebergte.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar het Nationalpark Hohe Tauern. Hier maken we een enerverende tocht met de Pinzgauer Lokalbahn. De rit voert ons van Mittersill naar het plaatsje Krimml. Gezeten in een van de nostalgische wagons van de ‘Pinzga Dampfzug’ kunnen we onderweg genieten van een van de mooiste landschappen van de Alpen. Na aankomst in Krimml nemen we uiteraard een kijkje bij de imposante gefaseerde Krimmler watervallen.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, een wandeling maken, of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

6e dag: Tijdens een grote rondrit door het Alpenlandschap o.l.v. de chauffeur kunt u deze keer vanuit de bus genieten van de mooiste vergezichten. We rijden noordwaarts langs de Achensee en passeren bij Achenbach de Duitse grens. De route voert langs de Sylvensteinstausee, Vorderriss en Wallgau naar Mittenwald, waarna we weer Oostenrijk binnenrijden. Via Seefeld in Tirol, Zirl en langs Innsbruck rijden we langzaam weer terug naar Jenbach. Onderweg wordt op diverse plaatsen een korte of langere pauze ingelast.

7e dag: Verrassingsdag. De chauffeur zal in overleg met de hotelier zorgen of een extra dag- of middagprogramma. Dit kan een rondrit, een verrassend bezoek of misschien een wandeling zijn. Laat u verrassen.

8e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het viersterrenhotel Jenbacherhof, gelegen in het centrum van Jenbach. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van douche of bad, toilet, televisie, safe en föhn. Het hotel heeft verder een prima restaurant, gezellige ‘Kaminstube’, wellnessgebied met o.a. binnenbad en een lift.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen-keuze-menu)
• 1x avond met Tiroler specialiteiten
• 1x uitgebreid dinerbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• rit met de Zillertalbahn (Fügen-Mayrhofen)
• gids voor wandeling Rattenberg
• bezoek glasblazerij Kisslinger
• rit met de Achensee-Dampf-Zahnradbahn (Jenbach-Seespitz)
• portie Kaiserschmarrn
• rit met de Pinzgauer Dampfzug (Mittersill-Krimml)
• entree Krimmler watervallen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 113,-

Beoordelingen

Vertrekdata Jenbach

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
25-06-2017 8 dagen €725,00 Direct boeken
06-08-2017 8 dagen €725,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!