Als men aan Ierland denkt, denkt men aan frisgroene heuvels en kronkelende rivieren, aan sfeervolle kleine dorpspubs met een flakkerend haardvuur en aanstekelijke muziek, aan de gastvrije lokale bevolking en een heerlijke ‘pint of guinness’. Ierland is een land dat blijvend een plek verovert in het hart van eenieder die er is geweest.

Ierland is een land met veel verschillende gezichten. Het glooiende binnenland, het vlakke land rond Shannon, het grijze landschap van The Burren de ongerepte natuur van Connemara. Prachtige baaien, woeste kliffen, verborgen stranden, gezellige dorpjes en stadjes en natuurlijk hoofdstad Dublin. Tijdens deze rondreis zullen vrijwel alle hoogtepunten van dit ‘groene' eiland de revue passeren.

Reisprogramma

1e dag: Inscheping in Rotterdam voor de overtocht naar Hull. Diner en overnachting aan boord.

2e dag: Na het ontbijt aan boord rijden we via Manchester en Chester naar Holyhead. Vanaf hier steken we de Ierse Zee over naar Dublin. “Céad mile fáilte”, duizend maal welkom op “Emerald Isle” zoals het groene Ierland ook wel wordt genoemd.! In de avond kunt u de levendige straten van Dublin leren kennen. Niet alleen in de wijk Temple Bar, maar op elke hoek is wel een rustieke pub te vinden.

3e dag: Vandaag gaan we onder leiding van een gids op reis door de geschiedenis van Dublin. Trinity Colle ge, St. Patrick’s Cathedral of de Ha’penny Bridge mogen natuurlijk niet ontbreken. De naam Ha’penny Bridge is ontstaan door de tol die men vroeger moest betalen om de brug over te steken. Aansluitend aan onze toer door Dublin rijden wij naar een whiskydistilleerderij waarna we onze reis voortzetten naar het binnenland. De mystieke kloosterruïnes van Clonmacnoise uit de 6e eeuw, kandidaat voor de Unesco Werelderfgoedlijst, bevinden zich op weg naar de ruige westkust. Vroeger centrum van het christendom en onderwijs, Na de invallen van de Vikingen resten alleen nog de ruïnes van het stenen klooster. Het klooster ligt aan de oever van de rivier de Shannon. In de late namiddag bereiken we ons hotel in de omgeving van Galway/Clare waar we twee nachten verblijven.

4e dag: Deze dag staat in het teken van “puur natuur”. Het schiereiland Connemara is een van de meest ongerepte gebieden van Ierland. Uitgestrekte veen- en moeraslandschappen, glooiende beken en donkerblauwe meren, groen zover het oog reikt, donkerrode fuchsia’s naast witte wollige schapen maken dit gebied tot een sprookjesachtig landschap. Onderweg doemt plotseling de romantische, bijna vorstelijke Kylemore Abbey op in het landschap. We rijden verder naar de geheime, levendige hoofdstad van de westkust; Galway.

5e dag: Middels een rit door de ‘Burren’, een in het groene Ierland onverwacht gebied met een grijs maanlandschap, rijden we naar de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Het is een bloedstollend gezicht om de meer dan 200 m. steile kustwand hier als het ware in zee te zien storten. Indien de tijd het toelaat kunnen we nabij het plaatsje Limerick een bezoek brengen aan het Bunrathy Folk Park. Het middeleeuwse kasteel en het aangrenzende openluchtmuseum geven een uniek beeld uit vroeger tijden. Diner en overnachting omgeving Tralee.

6e dag: Vandaag maken we een rit over de beroemdste panoramastraat van Ierland, ‘The Ring of Kerry’. De route begint bij Killorglin en voert langs een bijzonder afwisselend landschap. De mediterrane plantengroei, vulkanische heuvels, ruige klippen en steile rotswanden zullen onvergetelijke indrukken bij u achterlaten. Diner en overnachting omgeving Tralee.

7e dag: We verlaten Kerry en gaan Zuidwaarts naar het plaatsje Cork. Naast een geweldige universiteit staat Cork vooral bekend om het goede eten. Bezoek de Engelse markt en geniet van de fijne gerechten. Op onze weg richting Dublin bezoeken we de Rock of Cashel. Deze magische plek is meer dan 1000 jaar oud. De nationale heilige St. Patrick maakte het fort in de 5e eeuw tot bisschopszetel van Ierland. In de middag bezoeken we het Guinness Storehouse We ervaren de wereld van het Guinness bier en rijden hierna door naar ons hotel.

8e dag: “Slán agat” – Tot ziens! Vanaf de veerboot van Dublin naar Holyhead kunt u genieten van een laatste uitzicht op Ierland. We rijden verder door het noorden van Wales, dwars door Engeland naar Hull, waar we omstreeks 18.00 uur inschepen aan boord van een van de schepen van P&O-ferries voor de overtocht naar Rotterdam. Diner en overnachting aan boord.

9e dag: Na het ontbijt aan boord keren we terug naar Limburg waar we rond het middaguur zullen arriveren.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ‘s Morgens wordt een uitgebreid Iers ontbijt en ‘s avonds een prima diner geserveerd. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• overtocht Rotterdam Hull v.v.
• 2x overnachting aan boord
• 2x halfpension ontbijt en diner aan
boord
• 6x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner (halfpension)
in de overnachtingshotels
• overtocht Holyhead-Dublin v..v.
• gids voor sightseeing Dublin
• dagexcursie Ring of Kerry o.l.v. gids
• entree klooster Clonmacnoise
• entree Cliffs of Moher
• entree Bunratty Castle en Folk Park
• koetstocht Killarney National Park
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entree, gids-, veer en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer/binnenhut € 400,-
• eenpersoonskamer/buitenhut € 450,-
• tweepersoonsbuitenhut € 35,- p.p.

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Ierland

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
09-09-2024 9 dagen €1450,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!