“Das gibt's nur auf der Reeperbahn bei Nacht, der Reeperbahn bei Nacht, von abends zehn bis morgens früh um acht”. Freddy Quinn zong het al in 1962 en u kunt het nu zelf beleven als u wil.

Hanzestad Hamburg is na Berlijn de tweede stad van Duitsland. Het is een moderne, sfeervolle havenstad met een bijzonder fraaie en compacte Altstadt, met veel bruggen, gezellige straatjes, grachten, parken, het mooie Alstermeer in het hart van de stad, de wereldberoemde uitgaanswijk Reeperbahn auf Sankt Pauli, de prachtige en supergezellige pakhuizenwijk Speicherstadt, tal van winkelstraten en shopping malls en verder legio historische en andere bezienswaardigheden.

Foto: Wolfgang Scholvien

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Nog voor de middag arriveren we in de Hanzestad Bremen waar we langer pauzeren. U kunt op uw gemak rondkijken en de lunch gebruiken. In het hartje van de Altstadt, vlakbij het fraaie stadhuis, staat het beeld van de beroemde Bremer Stadtmusikanten en vinden we het Bremerloch, een bronzen putdeksel waaruit de muziek van de stadsmuzikanten klinkt. Een kijkje in het Schnoorviertel, de oudste wijk van Bremen, is ook zeer de moeite waard. In de loop van de middag rijden we verder naar Hamburg waar we in de late middag bij het hotel arriveren. 

2e dag:
Na het ontbijt maken we o.l.v. een gids een stadswandeling door Hamburg. De gids zal de mooiste plekjes laten zien en tal van wetenswaardigheden vertellen.
’s Middags bent u vrij om de stad zelf te verkennen. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur een havenrondvaart. ’s Avonds kunt deelnemen aan een avondtour door de stad waarbij de Reeperbahn auf Sankt Pauli zeker niet zal ontbreken. 

3e dag:
Vandaag kunt u kiezen. U kunt ervoor kiezen om de hele dag op eigen gelegenheid in de stad door te brengen. Of u neemt deel aan een dagexcursie naar de fraaie Hanzestad Lübeck. O.l.v. een gids maken we kennis met de oude stad die nagenoeg in z’n geheel uit rode bakstenen is opgetrokken. Uiteraard krijgt u ruim de tijd om zelf op verkenning uit te gaan. Houdt u van marsepein ga dan even langs bij Café Niedegger. In de late middag rijden we weer terug naar Hamburg. 

4e dag:
Na het ontbijt beginnen we op ons gemak aan de terugreis. Onderweg, bijvoorbeeld in Osnabrück, wordt nog een langere pauze ingelast voor de lunch. Thuiskomst in de loop van de namiddag/ begin van de avond.

Hotel

Het superior **** Hotel ARCOTEL Rubin is vernoemd naar het Duitse woord robijn en is ingericht in het thema rood. Het hotel ligt in de levendige wijk St. Georg, op 500 meter van het centraal station van Hamburg. In slechts 5 minuten wandel je naar de vele winkels en café's aan de Lange Reihe. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, flatscreen TV, draadloos internet en een laptopkluisje. Het hotel heeft een lift, 24-uursreceptie, lounge/zithoek bar, restaurant, fitness en een sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet.
• gids voor stadswandeling Hamburg.
• parkeer en tolkosten.

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 125,-.
• avondtour Reeperbahn* € 25,-.
• dagexcursie Lübeck incl. gids* € 40,-.
* bij boeking op te geven, alleen bij voldoende belangstelling

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.
Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Hamburg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-08-2024 4 dagen €425,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!