Karinthië wordt vanwege de vele meren ook wel de Oostenrijkse rivièra genoemd. Maar naast de vele meren, de langgerekte bergmassieven, de groene almen, kabbelende bergbeken, een rijke flora en fauna, de vele (historische) bezienswaardigheden en het gemoedelijke karakter van de bewoners is het milde, bijna subtropische klimaat, voor duizenden mensen aanleiding om juist in deze Oostenrijkse provincie de vakantie door te brengen.

Greifenburg is een bijzonder geliefde vakantieplaats waar iedereen aan zijn trekken komt. De omgeving van de stad Greifenburg is als een levendige ansichtkaart. Het Oberdrautal wordt omgeven door adembenemende bergen, bossen en kristalheldere meren waaronder de zeker in Nederland zeer bekende Weißensee.Foto: Tourismusverband Bruck Fusch Grossglockner - Wolfgang Madreiter

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Na de kennismaking met chauffeur en medereizigers rijden we naar het overnachtingshotel in de omgeving van Neurenberg. Onderweg maken we een stop in Limburg an der Lahn. Na ons bezoek rijden wij verder naar het overnachtingshotel. 

2e dag:
Na het ontbijt vervolgen wij de weg richting Oostenrijk. Onderweg maken we een stop in Kufstein. In de avond arriveren wij bij Hotel Rossmann in Greifenburg waar we de komende 7 nachten verblijven. 

3e dag:
Vandaag gaan we een prachtige route rijden naar het bergrestaurant Malta. Via kronkelende bergwegen vinden wij onze weg naar de grootste stuwdam van Oostenrijk. 's Middags bezoeken we de middeleeuwse stad Gmünd. Hier kunt u onder andere de kasteelruïne bezoeken, vele ateliers en galerijen bezichtigen en een kijkje nemen in het Porsche museum. 

4e dag:
Deze dag stijgen we naar een hoger niveau. Met een hoogte van 3798 meter is de Großglockner de hoogste berg van Oostenrijk. Via de Großglockner Hochalpstrasse rijden we naar de Kaiser-Franz-Josef- Höhe waar u kunt genieten van de mooie natuur en panoramische vergezichten. In de middag zullen we een stop maken in de bekende plaats Heiligenblut. 

5e dag:
De Drei-Länder-Fahrt begint met een bezoek aan de beroemde ledermarkt van Tarvisio gelegen in Italië. Aansluitend rijden we via een mooie route met schitterende vergezichten naar het in de Sloveense Karawanken gelegen bergstadje Bled. Ook de terugreis naar Oostenrijk gaat via een prachtige route. 

6e dag:
Vrije dag. Geniet van het mooie Greifenburg en maak een wandeling in de prachtige omgeving. De nabij gelegen Wassererlebnisweg is zeker de moeite waard. Ook kunnen we bij voldoende interesse een excursie organiseren naar een alm. Met kleine busjes rijden we naar een hoogte van 1826 meter. Onze touringcar kan hier niet komen. 

7e dag:
Vandaag rijden we via een mooie route naar het grootste meer van Karinthië. We bezoeken de levendige badplaats Velden aan de Wörthersee. Heerlijk op een terrasje of genieten van mooie architectuur te voet of met de stadstrein, wandelen over de boulevard het is hier allemaal mogelijk. Aansluitend bezoeken wij in de middag één van de mooiste historische stadskernen van Oostenrijk. De stad Klagenfurt, hoofdstad van Karinthië, met zijn gezellige restaurants en mooie binnenhofjes maken het geheel zeker de moeite waard om te bezoeken. 

8e dag:
Onze dag begint met een tocht naar de Weißensee. Gelegen op 930 meter kunt u een mooie
wandeling maken of genieten van een boottocht op het schoonste meer van de Alpen. In de middag bezoeken we de stad Lienz. Deze staat bekend om de mediterrane sfeer en is tevens de hoofdstad van Oost-Tirol. Maak een wandeling door het historische centrum en geniet van de terrasjes of bezoek het middeleeuws kasteel. 

9e dag:
Salzburg is de vierde stad van Oostenrijk. Het dankt haar populariteit en internationale bekendheid vooral aan de componist Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg is een stad van contrasten, traditie en modern, van groot en klein, van eenvoudig en rijk. Na het bezoek aan Salzburg zullen wij verder rijden naar het overnachtingshotel. 

10e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een
prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in een goed middenklasse hotel in het zuiden van Duitsland. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc en televisie. In Greifenburg verblijft u in het uitstekende *** Hotel Rossmann. Dit gezellig Oostenrijkse familiehotel is gelegen in het centrum van Greifenburg. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en wc, televisie en gratis Wifi. Het hotel heeft een lift, sfeervol restaurant, gezellige bar, terras en een mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en uitstekend en afwisselend 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen: 
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.


Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 

Eenpersoonskamer € 125,-.

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Greifenburg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
08-06-2024 10 dagen €975,00 Direct boeken
03-08-2024 10 dagen €1075,00 Direct boeken
10-08-2024 10 dagen €1075,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!