De Achterhoek strekt zich uit vanaf de IJssel en Montferland tot aan de Duitse grens bij Winterswijk. Het is een gebied met een verrassende veelzijdigheid aan landschappen. Tijdens deze reis staan diverse excursies op het programma, zoals een bezoek aan een kunst & sierglasblazerij, een museumboerderij en een mooie rondrit o.l.v. een gids.

Het rivierenlandschap met uiterwaarden, weilanden en een weids karakter, de uitgestrekte bossen worden afgewisseld met karakteristieke landhuizen, historische buitenplaatsen en kastelen met parkachtige tuinen. Veel mensen komen naar de Achterhoek voor het bijzondere landschap. Niet zo vreemd, want volgens kenners is dit misschien wel de mooiste regio van Nederland! Onze standplaats is het gemoedelijke plaatsje Lochem met een rijke geschiedenis. Sinds jaar en dag weet men de weg naar Lochem te vinden. De stadsrechten dateren al sinds 1233 maar nog steeds heerst er een gemoedelijke sfeer van een dorp.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we naar Nijmegen, voor een bezoek aan Nationaal Museum Velorama, het enige fietsmuseum dat Nederland rijk is! Het museum herbergt een schat aan informatie, compleet met zo’n 250 echte, antieke exemplaren, o.a. de fiets van Koningin Wilhelmina. Aansluitend krijgt u vrije tijd om te lunchen, en kunt u nog een wandeling maken over de Waalkade of door het centrum van Nijmegen voordat we via een leuke route o.l.v. de chauffeur naar Lochem rijden. In de namiddag arriveren we bij ons hotel. 

2e dag:
Vandaag rijden we naar Barneveld voor een bezoek aan het Nederlands Pluimvee Museum, waar de geschiedenis van kip en ei op boeiende wijze wordt getoond. Het oude veilinglokaal, een gezellige museumwinkel, een hoendertuin met verschillende hoenderrassen, een kippenhok uit de 40- er jaren, een gids zal ons alles laten zien. ‘s Middags bezoeken we een Kunst & Sierglasblazerij waar we uitleg krijgen over het glasblazen van vroeger en nu. 

3e dag:
’s Morgens bezoeken we Suzie’s Farm Museum in Aalten. U gaat de grootste verzameling nostalgische spullen van de Achterhoek bekijken met als absolute hoogtepunt de verzameling Engelse theepotten welke voorzien zijn van de nodige Engelse humor. 's Middags zullen wij een rondrit maken vanuit Winterswijk onder leiding van een gids en zal de tocht eindigen bij de Steengroeve. De gevarieerde bodemopbouw van Winterswijk is een van de rijkste van ons land. Winterswijk wordt ook wel de mozaïekvloer van Nederland genoemd. Na de rondrit rijden we terug naar ons hotel. 

4e dag:
Na het ontbijt rijden we naar Zutphen. In deze oude, gaaf bewaard gebleven stad aan de IJssel getuigen veel mooie gevels aan de vroegere gloriejaren. Zutphen wordt ook wel de Torenstad van Nederland genoemd, vanwege zijn grote historische gebouwen. Er zijn verschillende musea, tientallen hofjes en andere bezienswaardigheden, waardoor je je echt in de Middeleeuwen waant. Op donderdagmorgen vindt in Zutphen ook de gezellige weekmarkt plaats. 

5e dag:
We nemen afscheid van ons hotel en rijden naar Xanten. Hier brengen wij een bezoek aan het Archeologisch park met volledige reconstructies van Romeinse huizen, tempels en een amfitheater. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het nabijgelegen bedevaartsplaatsje Kevelaer. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Het sfeervolle **** Hotel Hof van Gelre ligt in het hart van Lochem op loopafstand van het prachtige wandelgebied “de Lochemse Berg”. De comfortkamers zijn voorzien van douche of bad, wc, föhn, flatscreen TV, koffiemachine en kluisje. Het hotel beschikt over een lift, een sfeervolle lounge met open haard, restaurant, een gezellige bar en een verwarmd binnen zwembad en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-keuzediner)
• bezoek Velorama
• bezoek Nederlands Pluimvee Museum
• demonstratie glasblazen
• bezoek aan Suzie’s Farm Museum
• rondrit o.l.v. gids
• entree Archeologisch park Xanten
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen: 
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 50,-.

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Gelderse Achterhoek

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-08-2024 5 dagen €695,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!