Geniet van enkele heerlijke vakantiedagen in Flims. U heeft het verdiend! De familiaire en hartelijke sfeer in Hotel Vorab in Flims zal samen met de goede verzorging en het unieke excursieprogramma er ongetwijfeld voor zorgen dat u bij terugkomst in Nederland kunt terugkijken op een geslaagde vakantie.

Graubünden, gelegen in het zuidoostelijke deel van Zwitserland, wordt ook wel het land van de 150 dalen genoemd. Deze streek wordt gekenmerkt door een enorme verscheidenheid. Het heeft een uitzonderlijk gevarieerd land-schap met een zo mogelijk nog gevarieerdere natuur. Het overtollige water van Graubünden wordt afgevoerd naar de Noordzee (via de Rijn die hier ontspringt), naar de Zwarte Zee (via de Inn en de Donau) en naar Adriatische Zee (via de Adige en de Po). Een vakantie in Graubünden betekent wandelen, mountainbiken, wellness, prachtige treinreizen door de Alpen en cultuur. U bent van harte welkom in het land van de steenbokken en in wereldberoemde vakantieplaatsen zoals Chur, Arosa, Davos en St. Moritz, en in een van de vele idyllische bergdorpen waaronder het plaatsje Flims.

Onze standplaats Flims, gelegen op een hoogte van 1100 m., is zowel in de zomer als in de winter een zeer geliefde vakantiebestemming. Het stadje heeft ruim 2600 inwoners en heeft zich ontwikkeld tot een fraai kuuroord. De
nieuwbouw van de laatste jaren heeft zich qua architectuur en stijl volledig aangepast aan de oorspronkelijke bouwwijze waardoor de vriendelijke en uitnodigende sfeer behouden is gebleven. Omdat Flims, bestaande uit Flims-Dorf en Flims-Waldhaus, door de loodrechte Flimserstein (2675 m), voor de noordenwinden wordt beschermd, is het klimaat altijd heel erg aangenaam. De gastvrije bevolking hecht veel waarde aan een goed contact met de vakantiegangers. Vanuit Flims kunnen prachtige, lichte maar ook stevige, (berg)wandelingen worden gemaakt. Daarnaast is de ligging in het  noordelijke deel van Graubünden uitermate gunstig voor een aantal bijzonder
interessante en spectaculaire excursies.


Foto: Chur Tourismus - Yvonne Bolhalder

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in Flims in de late namiddag.

2e dag: Omgeven door steile rotswanden van soms wel 1000 m hoogte, lijkt de ‘Walensee’, gelegen op de grens van Zwitserse kantons St. Gallen en Glarus, wel op een heus Noors fjord. De ligging van het meer is om die reden dan ook uiterst idyllisch. Aan het meer liggen enkele leuke dorpjes met nog goed bewaard gebleven herenhuizen uit de 18e eeuw. 

3e dag:
Deze dag staat een passentocht op het programma. O.l.v. de chauffeur maken we een onvergetelijk
rondje door het hooggebergte. De route voert over de Fluelapass, de Julierpass en gaat via Lenzerheide-
Valbella weer terug naar Flims. We passeren bekende en minderbekende plaatsen zoals Klosters, Davos, Zuoz en het mondaine St. Moritz. Onderweg zult u ongetwijfeld kunnen genieten van schitterende  verge-zichten.

4e dag:
Vandaag rijden we naar het oudste stadje van Zwitserland, Chur. De hoofdstad van Graubünden
ademt een plezierige, ontspannen en ietwat ouderwetse sfeer uit. Chur is indrukwekkend gelegen tussen een
krans van hoge met sneeuw bedekte bergtoppen. Hetstadje herbergt vele bezienswaardige gebouwen en 
wordt gekenmerkt door zijn smalle straatjes en steegjes. Vanwege de beschutte ligging heeft Chur een zacht klimaat en daardoor ook een rijke flora.

5e dag:
Vrije dag zodat u ook de omgeving van het hotel en de bezienswaardigheden van Flims kunt ont-dekken. Liefhebbers kunnen een wandeling maken naar ‘Il Spir’, een magnifique uitzichtplatform boven de Rheinschlucht. 

6e dag:
De enerverende treinrit van het Zwitserse Sankt Moritz naar het Italiaanse Tirano, die deze dag
op het programma staat, is een traject onder de vlag van de ‘Bernina Express’. Onderweg kunt u genieten
van panoramische vergezichten op het omliggende hooggebergte. Dit is niet de meest voordelige excursie,
maar wel zeer de moeite waard. Indien de tijd het toelaat bezoeken we deze dag nog het bergdorpje Arosa
(1800 m), gelegen in het Schanfiggdal. Het is een vande mooist gesitueerde en drukst bezochte  vakantie-oorden van Zwitserland. In de winter voor de wintersport in de zomer kunt u genieten van meer dan 200 km aan wandelroutes.

7e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het prima driesterren familiair gerunde Hotel Vorab gelegen aan de rand van het centrum van Flims. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, föhn, televisie en safe. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, gezellige bar en ‘wellness’ met o.a. sauna, whirlpool en solarium.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• stadswandeling Chur o.l.v. gids
• vrij gebruik ‘Sauna-Anlage’
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 130,- 
• Bernina Express (Sankt Moritz-Tirano) ca. € 65,- 

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen.  Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Beoordelingen

Vertrekdata Flims

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
27-05-2024 7 dagen €795,00 Direct boeken
30-08-2024 7 dagen €825,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!