Nieuw in ons programma van 2024 is deze 5-daagse fietsreis naar de Belgische Kust. Als standplaats hebben we gekozen voor de bekende stad Oostende waar het sowieso goed toeven is. Het is daarnaast een ideale startplaats voor  enkele verrassende fietstochten.

Oostende is de meeste westelijke stad van België en tevens de grootste badplaats van het land. Het hele jaar door is Oostende een aantrekkelijke  bestemming voor een korte vakantie. Genieten van zon, zee en lekker uitwaaien op het strand. De stad biedt ook tal van bezienswaardigheden zoals Fort  Napoleon, de nieuwe Pier, de Japanse Tuin, het Koningspark, de Mercator, een driemaster afgemeerd in de jachthaven zijn er diverse musea, en tal van historische gebouwen en kerken die het bekijken meer dan waard zijn. Oostende is ook bekend om zijn vele kunstwerken, beelden en street-art. Grote en kleine gezellige winkels zijn te vinden in de Adolf Buylstraat, de  Christinastraat, de Leopold II-laan en De Kapellestraat. Naast het Casino zijn er legio restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden.

Foto 1: Toerisme Knokke-Heist Westtour
Foto 2: Toerisme Oostende Westtour

De reis van 5 juni is inmiddels VOLGEBOEKT!  Kijk ook eens bij onze Fietsreis Fiets het Pieterpad met vertrek op 17 juni!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis naar Oostende waar we rond het middaguur zullen arriveren. U heeft voldoende tijd om Oostende te verkennen of een eerste fietstocht door en rondom de stad te maken. Fietsroute ca. 25 km.

2e dag: Vandaag staat een verrassende fietstocht door de duinen en langs de stranden van West-Vlaanderen op het programma. De route gaat richting De Panne en voert deels door het natuurreservaat de Westhoek. We passeren onder andere Middelkerke, Nieuwpoort en Kokzijde. Op de terugreis kunt u eventueel het interessante Atlantikwall-Museum bezoeken. Fietsroute ca. 45 km. 

3e dag: Na het ontbijt fietsen we eerst noordwaarts langs de kust naar badplaats De Haan, via het bekende Blankenberge en het pittoreske Lissewege gaat het daarna verder naar de historische stad Brugge. Het oude centrum, het Belfort en het Begijnhof staan allemaal op de lijst van werelderfgoed. Neem ruim de tijd om te genieten van alle bezienswaardigheden voor dat u terug fietst naar Oostende. De route terug gaat door een groen polderlandschap langs de charmante dorpjes Vlissegem en Klemskerke. Fietsroute ca. 75 km.

4e dag: Met de fietsen in onze fietsaanhanger rijden we na het ontbijt noordwaarts richting de badplaats Knokke-Heist. Hier kunt u eerst op uw gemak rondkijken voordat we vanaf de promenade beginnen aan een fietstocht richting natuurgebied het Zwin, een beschermd natuurgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland, in de Belgische gemeente Knokke-Heist en het Nederlandse Sluis. Het Zwin is een zeer belangrijk flora en fauna gebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. De naam internationale luchthaven voor vogels zegt genoeg. U kunt op uw gemak fietsen en rondkijken. Later fietsen we door het Vlaamse polderlanschap terug naar Zeebrugge. Hier gaan de fietsen weer in de aanhanger en rijden terug naar Oostende. Fietsroute ca. 35 km.

5e dag: Terugreis. Voordat we aan de terugreis beginnen kunt u nog een laatste korte fietstocht maken. De chauffeur zal u informeren over de mogelijkheden. Omstreeks 13.00 uur beginnen we aan de terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Er zijn kamers gereserveerd in het *** Royal Astrid Hotel Oostende. Gelegen op 300 meter vanaf het strand en
800 meter vanaf het centrum van de stad. Alle kamers zijn voorzien van douche, wc, kluis, televisie en koelkastje. Het hotel heeft een lift, een gezellig grandcafé ’t Raadhuys en een sauna. Het hotel heeft een lift, twee restaurants, Odyzee en Mozart, een sfeervolle hotelbar en een wellnesscentrum.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/ reisleider
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.


Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
• eenpersoonskamer € 140,-
• huurfiets op aanvraag

Ophaalschema:
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing (Beringe en/of Venray)

Fietsbus:
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met onze nieuwe fietsaanhanger. Dat wil zeggen dat uw eigen fiets (of eventueel huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhangwagen. Op deze manier kunt u met de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding:
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Fietsen aan de Belgische Kust

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
08-09-2024 5 dagen €750,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!