Nieuw in ons programma is deze 4-daagse reis naar de champagnestreek. We verblijven 3 nachten in een prima hotel in het centrum van Reims. We verkennen de stad, en de omgeving en maken kennis met de vele facetten van champagne, de bekendste “bubble” ter wereld.

De Champagne-Ardennes is een bijzonder mooie streek met een prachtige en veelzijdige natuur in Noordoost-Frankrijk Een landstreek met uitgestrekte bossen, meren, waaronder het Lac du Der, waar honderdduizenden kraanvogels verblijven, sfeervolle dorpen en steden zoals Troyes en Reims en uiteraard de wereldberoemde wijngaarden en wijnkelders. 

Reims is om meerdere redenen een uitzonderlijke stad. Stad waar koningen werden gekroond en daardoor nauw verbonden met de Franse geschiedenis, stad van indrukwekkende 13e eeuwse “Cathedrale Notre-Dame” en vele andere historische bezienswaardigheden, stad van krijtgroeven stad van Quasimodo, de klokkenluider, hoofdstad van de champagne, wandelstad, stad van de gastronomie en winkelstad.


Foto: Art-Ge Pierre Defontaine


Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via een route dwars door België rijden we met onderbreking onderweg rechtstreeks naar Reims waar we in het begin van de middag zullen arriveren. Na aankomst heeft kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Misschien kunt u een kijkje nemen in de imposante kathedraal.

2e dag: Vandaag staat een tour door Reims en de omgeving op het programma. Een gids wijst ons de weg, zal ons de mooiste plekjes laten zien en tal van wetenswaardigheden over de stad, de streek en haar geschiedenis weten te vertellen. Niet alleen de kathedraal, maar ook de voormalige abdij Saint-Remi, de wijnvelden zullen de revue passeren. Onderweg zullen bezoeken we een van de wijnkelders en kunnen we uiteraard proeven. In het dorpje Verzenay, bekend om zijn windmolen, champagnemuseum en vuurtoren
wordt een pauze ingelast. 

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar het plaatsje Aÿ-Champagne voor een bezoek aan Pressoria. Hier maakt u een zintuigelijke ontdekkingsreis, d.w.z. proeven, ruiken, kijken, luisteren en voelen. U wordt als het ware  ondergedompeld in de wereld van de champagne. Aansluitend staat Epernay op het programma. Dit prachtige
stadje vormt samen met Reims het centrum van de champagnehandel. Enkele grote champagnehuizen zoals Moët & Chandon, Mercier en De Castellane zijn hier gevestigd. Een van de champagnekelders zullen we bezoeken.

4e dag: Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Rond het middaguur maken we een langere pauze in de Dinant waar u kunt rondkijken en de lunch kunt gebruiken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij de mei-reis verblijft u in het *** Hotel Kyriad Reims Centre (in het centrum), bij de reis in augustus in het *** Hotel Ibis Reims Tinqueux op 4 km vanaf het centrum. De kamers zijn met een lift bereikbaar en voorzien van douche of bad, wc en televisie. ‘s Morgens wordt staat er een goed Frans ontbijtbuffet voor u klaar en ’s
avonds wordt een prima diner geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• gids voor sightseeing Reims en omgeving
• bezoek wijnkelder Reims incl. proeven
• audiotour wijnmuseum Verzenay
• entree Pressoria incl. proeven
• gids voor stadsbezichtiging Eparnay
• bezoek champagnekelder Epernay incl. proeven
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 160,-

Opstappen:
Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Champagne-Ardennen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
18-08-2024 4 dagen €540,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!