Verheugt u zich maar op een van de meest geliefde fietsroutes van Europa en ben er maar gerust op dat u zich niet kunt verfietsen. Zo lang u de Bodensee rechts van u ziet liggen, bent u er zeker van dat u goed zit en fietst u rustig verder.

De ‘Bodensee Radweg’ voert u door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. De route loopt nagenoeg overal langs of vlakbij het meer. Alles is heel goed aangegeven en onderweg is er bijzonder veel te zien. Geniet van de natuur en van al hetgeen de plaatsen langs de oever van het meer te bieden hebben. De Bodensee fietsroute wordt niet voor niets gezien als een van de meest veelzijdige fietsroutes in Europa.

Reisprogramma

1e dag: Via de Duitse autobaan rijden we naar Hotel Zum Goldenen Ochsen gelegen in het centrum van het plaatsje Stockach.

2e dag: Na het ontbijt brengt de touringcar u naar het vertrekpunt van uw eerste fietsdag in de plaats Überlingen. Hier volgt u de borden richting Unteruhldingen en Meersburg. Onderweg kunt u een kijkjenemen bij de kloosterkerk Birnau, Schloss Maurach en het Paalwoningenmuseum. De route gaat vervolgens verder via Meersburg (Altes Schloss), Hagnau en Immenstaad naar het eindpunt van de eerste fietsdag Friedrichshafen. Hier heeft u voldoende tijd om de Schlosskirche en het Zeppelinmuseum te bezoeken.  Fietsroute ca. 40 km.

3e dag: Vandaag een korte fietsetappe. De route begint in Friedrichshafen, waarna u via Eriskirch, Kressborn, Nonnenhorn en Wasserburg in Lindau, het eindpunt van deze dag, arriveert. Op het vakantie-eiland Lindau kunt u de dag verder doorbrengen. U kunt een wandeling of boottocht over de Bodensee maken, de historische Altstadt, het strand of de ‘Seehafen’ bezoeken. In Lindau is altijd iets te doen of te beleven. Fietsroute ca. 25 km.

4e dag: De route van deze dag begint waar u gisteren bent gestopt, in Lindau. U fietst daarna zuidwaarts en passeert de Duits-Oostenrijkse grens om vervolgens via Lochau in Bregenz aan te komen. In deze levendige hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg is een langere pauze ook zeker de moeite waard. U  passeert vervolgens de plaatsjes Hard, Fußach, Rheineck, waar u de Zwitserse grens passeert, en arriveert zo via het plaatsje Staad in Rorschach het eindpunt van vandaag. Fietsroute ca. 45 km.

5e dag: De bus brengt u weer naar Rorschach, waar de vierde etappe van deze Bodensee Radweg begint. De route voert langs o.a. Horn en Arbon, naar Romanshorn. Vervolgens bereikt u via Uttwil, Kesswil, Güttingen, Münsterlingen en Kreuzlingen de stad Konstanz. Fietsroute ca. 35 km.

6e dag: Vrije dag. De hotelier zal een boeiende wandeling door het stadje Stockach organiseren. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om uit te rusten van de vermoeienissen of juist kiezen voor een extra fietstocht vanuit het hotel. 

7e dag: Vandaag begint u in Konstanz te fietsen. U gaat westwaarts naar Gottlieben en via Ermatingen, Steckborn en Mammern komt u aan in het schilderachtige historische stadje Stein am Rhein. Hier zult u  ongetwijfeld een wat langere pauze inlassen voordat u verder fietst om via Gaienhofen, Horn en Moos in Radolfzell aan te komen. Fietsroute ca. 50 km.

8e dag: Vandaag een wat kortere fietsroute (ca. 27 km.) Vanuit Radolfzell loopt het traject via o.a. Markelfingen, Allensbach, Hegne, Petershausen naar het bloemeneiland Mainau. Hier kunt u naar hartelust rondkijken voordat u in de late namiddag met de touringcar weerterugrijdt naar het hotel in Stockach. U kunt er ook voor kiezen om naar het hotel terug te fietsen. (ca. 35 km) 

9e dag: Laatste fietsdag. Om het rondje Bodensee af te ronden starten we vandaag bij Insel Mainau. Via Dingelsdorf, Langenrain en Stahringen komt u in Bodman. Hier kunt u even van de route afwijken om een kijkje te nemen bij Kloster Frauenberg of het ‘Gräfliches Schloss.’ Daarna fietst u weer verder naar Ludwigshafen, om daarna via Sipplingen in Überlingen aan te komen, waar het rondje om de Bodensee begon. Fietsroute ca. 45 km. 

10e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in Ringhotel Zum Goldenen Ochsen. Dit prima hotel ligt in het centrum van het plaatsje Stockach. Alle kamers in het hotel zijn voorzien van douche of bad, wc, föhn, safe, telefoon, radio, televisie en minibar. Het hotel heeft verder een uitstekend restaurant, een gezellige bar, een sfeervol terras, lift, sauna en stoombad. De familie Gassner en haar medewerkers kijken er naar uit u te verwelkomen en zullen er voor zorgen dat u niets tekort komt.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• vrij gebruik van sauna en stoombad
• uitgebreid informatiepakket met o.a. fietsroutes en een beschrijving van bezienswaardigheden op de route
• ondersteuning en begeleiding door chauffeur/reisleider
• wandeling door Stockach o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 125,-
• huurfiets op aanvraag

Ophaalschema: 
Bij deze fietsreizen is een beperkt ophaalschema van toepassing (Beringe en/of Urmond)

Fietsbus: 
Deze fietsvakantie wordt uitgevoerd met een van onze luxe touringcars met onze nieuwe fietsaanhanger. Dat wil zeggen dat uw eigen fiets (of eventueel huurfiets) een plaats krijgt in deze aanhangwagen. Op deze manier kunt u met de fiets die u gewend bent op comfortabele wijze genieten van uw actieve vakantie.

Begeleiding: 
De chauffeur is bij deze reis net als bij al onze andere reizen uw begeleider en aanspreekpunt. Bij vragen, wensen, problemen (bijv. met uw fiets) zal hij u met raad en, indien mogelijk daad, ter zijde staan. Hij blijft gedurende de reis in de buurt en is mobiel bereikbaar. Indien nodig brengt hij u ’s morgens naar het beginpunt van de fietsroute en haalt hij u in de loop van de middag op bij het eindpunt van de dag.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Bodensee Radweg

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-08-2024 10 dagen €1125,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!