Aan de rand van de imposante Alpen en de vermaarde Dolomieten ligt een prachtige landstreek met een ongelofelijke aantrekkingskracht nl. ‘Alto Adige’ oftewel ‘Süd-Tirol’. Het typische van Zuid-Tirol is dat hier geschiedenis en traditie hand in hand gaan met het moderne leven. Dit in combinatie met een verpletterende, mooie natuur, maakt Süd-Tirol het ontdekken meer dan waard.

Van het vroege voorjaar tot laat in de herfst biedt Süd- Tirol volop mogelijkheden voor een prachtige en gevarieerde vakantie. Heden en verleden zijn hier samengesmolten tot een nieuwe dimensie: levendige tradities met een mediterrane levensstijl, oude ambachten met moderne cultuur, eeuwenoude burchten met uitnodigende luxe hotels, typisch Süd-Tiroler specialiteiten met de Haute Cuisine.

Het landschap van Süd-Tirol wordt gekenmerkt door vele majestueuze bergtoppen waartussen groene almen, geheimzinnige bossen, glinsterende bergmeren, gemoedelijke dorpjes en stadjes een plekje hebben gevonden. Een veelzijdig animatieprogramma en een ruim aanbod aan vrijetijdsactiviteiten garanderen een geslaagde vakantie. Van een rustige wandeling tot paragliden, in Süd-Tirol kan iedereen aan z’n trekken komen. Vooral Bolzano en haar omgeving is bijzonder mooi. Een gebied met eindeloze boom- en wijngaarden. Zelfs palmen, olijf- en amandelbomen kunnen gedijen in dit zonovergoten heuvellandschap met een mediterraan klimaat.

Auer, in het Italiaans Ora, ligt ca. 20 km ten zuiden van Bolzano. Het stadje met ca. 3500 inwoners is omgeven door fruitboomgaarden en zonovergoten wijnvelden en ligt aan de voet van de Dolomieten en aan het begin van de ‘Südtiroler Weinstraße’. De vakantieganger wordt in deze landelijke omgeving hartelijk welkom geheten en is verzekerd van de spreekwoordelijke ‘Südtiroler Gastlichkeit’. In het schilderachtige oude centrum van Auer liggen oude steegjes en een aantal oude, zelfs uit de late middeleeuwen stammende bouwwerken. Ook de gotische dorpskerk St. Peter heeft prachtige muurschilderingen en een bijzonder waardevol interieur. Tijdens deze vakantie in Auer zult u aangenaam worden verrast door de natuur, het milde klimaat, een uitstekende verzorging en een gevarieerd excursieprogramma.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst Auer in de vroege avond. 

2e dag:
Na het ontbijt kunt u op uw gemak het hotel en de omgeving van het hotel verkennen. ’s Middags maken we een mooie trip naar ‘der Ritten’, een golvend en zonnig hoogplateau, met opvallende aardpiramides. Vanaf deze hoogvlakte heeft men een uniek panorama in alle richtingen. 

3e dag:
Bij de Dolomietenrondrit, die vandaag op het programma staat, rijden we over een van de mooiste wegen die überhaupt in dit hooggebergte zijn aangelegd. De Dolomitenstraße is een technisch meesterwerk en werd al in 1909 voor het verkeer geopend. De vele maar vooral afwisselende panorama’s zijn ongekend mooi. Onderweg wordt op diverse plaatsen een korte of langere pauze ingelast, o.a. bij de Prager Wildsee (Lago di Braies), een bijzonder idyllisch gelegen bergmeer dat bekend staat als ‘Parel van de Dolomieten’. 

4e dag:
Vandaag brengen we een bezoek aan Verona, stad van Romeo en Julia, en over de gehele wereld bekend als theaterstad. In het oude stadscentrum, dat een elegante aristocratische uitstraling heeft, zijn alle bouwstijlen terug te vinden. In het Romeinse Amfitheater (Arena di Verona) worden elk jaar opera’s van o.a. Verdi, Puccini en Rossini opgevoerd. 

5e dag:
Deze dag staat een rit over de Süd-Tiroler Weinstraße op het programma. We rijden dan ook midden door immens grote wijngaarden en door vele kleine dorpjes, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Een langere pauze wordt gemaakt bij de Kalterer See en in het plaatsje Kurtatsch, waar de chauffeur bij voldoende belangstelling een wijnproeverij zal organiseren. 

6e dag:
We rijden vandaag eerst naar de nabijgelegen stad Bolzano. Hier kunt u na aankomst op eigen gelegenheid rondkijken. U kunt een wandeling maken, een museum bezoeken of gezellig een terrasje pikken op de Waltherplatz. ’s Middags bezoeken we het schilderachtige kunstenaarsstadje Chiusa (Klausen). Van de Kapucijnerheuvel heeft u een magnifiek uitzicht over het stadje en de omgeving. 

7e dag:
Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of het plaatsje Auer verkennen. 

8e dag:
Na het ontbijt vertrekken we voor een rit richting Lago di Garda. Het Gardameer is het grootste meer van Italië en wordt vanwege de steile rotswanden soms vergeleken met een Noors fjord.

9e dag:
De stad Merano is een prachtig kuuroord met parken, boulevards, een gezellig centrum en heeft een magnifieke mediterrane plantengroei. U kunt op uw gemak rondkijken, winkelen, flaneren over de boulevards, een kijkje nemen bij de thermale baden of een wandeling maken. Bij voldoende belangstelling brengen we een bezoek aan de tuinen van Schloss Trauttmannsdorff, de favoriete winterresidentie van Keizerin Sisi. Rondom de vijver met waterlelies zijn hier maar liefst 80 tuinlandschappen uit hele wereld aangelegd. Indien de tijd het toelaat gaat de terugreis naar Auer via een mooie route door het prachtige Schnallstal. 

10e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het *** hotel Heide Park, gelegen aan de rand van Auer. Alle kamers zijn voorzien van een douche en toilet, föhn, bureau, kledingkast, lcd-tv, telefoon, kluisje en sommige hebben een balkon/terras. Het hotel beschikt over een panoramalift, bar en restaurant, taverne, biertuin, terras en een buitenzwembad.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner met saladebuffet)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x diner met Südtiroler specialiteiten
• 1x diner met Italiaanse specialiteiten
• grillavond (bij goed weer)
• wijnproeverij
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer vanaf € 150,- 

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.


Beoordelingen

Vertrekdata Zuid-Tirol

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
13-07-2024 10 dagen €1050,00 Direct boeken
09-08-2024 10 dagen €1050,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!