Met bijna twee volle bussen bezochten we afgelopen jaar het speciale concert van André Rieu in Wenen. Ervaar de meesterviolist in de muziekstad nummer één in een van de meest romantische seizoenen. Laat je betoveren door de aparte sfeer in de tijd voor Kerst en beleef André Rieu en zijn Johann Strauss orkest in de wals-metropool Wenen!

Tijdens deze reis naar Wenen krijgt u vrijwel alle bezienswaardigheden van deze stad te zien. Maar het absolute hoogtepunt van de reis zal zeker het speciale concert van André Rieu in de Wiener Stadthalle zijn. Zonder afbreuk te willen doen aan de concerten op zijn thuisbasis, het Vrijthof in Maastricht, kunnen we stellen dat zijn, operette-, wals-, musical- en evergreenmuziek eigenlijk het beste past in Wenen. Ongetwijfeld zal hij hier met zijn Strauss-orkest ‘Wien, Wien, nur du allein soll stets die Stadt meiner Träume sein’ en vele andere wereldberoemde melodieën ten gehore brengen.Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren in de late namiddag in de omgeving Wels/ Linz waar we overnachten. 

2e dag:
Na het ontbijt rijden we verder richting Wenen. De mooie route voert ons door de Wachau, het prachtige dal van de Donau. Dit gebied heeft een fascinerend landschap, met steile terrassen waarop wijn wordt verbouwd. We passeren dan ook enkele idyllische wijndorpjes. Een bezoek waard is ook Stift Melk, het schitterende Benedictijner klooster met zijn prachtige bibliotheek. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel nabij Wenen. 

3e dag:
O.l.v. een deskundige gids maken we een grote rondrit door de stad. Alle bekende maar ook minder bekende bezienswaardigheden zullen hierbij de revue passeren. De gids zal tekst en uitleg geven over de geschiedenis van de stad, haar gebouwen en bewoners. Uiteraard krijgt u ook volop de mogelijkheid om zelf de stad in te gaan en te geniet van de speciale feestelijk sfeer die er in de tijd voor Kerst heerst. 

4e dag:
Vandaag staat Schloß Schönbrunn op het programma. Dit fraaie en imposante slot telt maar liefst 1400 vertrekken en was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Jozef en keizerin Maria Theresia. U kunt een wandeling maken door het omliggende park. Liefhebbers kunnen eventueel een bezoek aan het kasteel brengen. Aansluitend krijgt u nog vrije tijd om op eigen gelegenheid in het centrum van Wenen de tijd door te brengen. Omstreeks 17.00 uur gebruiken we gezamenlijk het diner in een restaurant in de stad. Aansluitend vertrekken we naar de Wiener Stadthalle, waar om 19.30 uur het concert van André Rieu, het hoogtepunt van de reis, zal beginnen. Ongetwijfeld wordt u betoverd door de muziek van Rieu met zijn Straussorkest. Zeker in de unieke ambiance van de Wiener Stadthalle zal dit voor iedere bezoeker een onvergetelijke ervaring zijn. Na het concert rijden we terug naar het hotel. 

5e dag:
We rijden eerst naar de indrukwekkende Zentraler Friedhof, waar veel beroemdheden, waaronder Beethoven, Brahms, Udo Jürgens en Falco, begraven liggen. Daarna rijden we via een mooie rit door het Wienerwald, waarbij we zeker niet nalaten te stoppen bij het klooster Heiligenkreuz, richting Schärding/Passau waar we zullen overnachten. 

6e dag:
Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heen- en terugreis wordt overnacht in prima middenklasse hotels in de omgeving van Wels/Linz (heenreis) en Schärding/Passau (terugreis). Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc en televisie. De tussenliggende dagen verblijft u in een prima middenklasse hotel gelegen in of nabij Wenen of in het Wienerwald. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, wc en televisie. De adresgegevens van het hotel ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x diner in restaurant in de stad
• afscheidsdiner
• stadsrondrit Wenen o.l.v. ervaren Nederlandssprekende gids
• entree concert André Rieu
• (zitplaats 3e categorie)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 125,- 
• zitplaats tweede categorie € 25,- 
• zitplaats eerste categorie € 40,-

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata André Rieu in Wenen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-11-2024 6 dagen €775,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!