Wenen de stad van wals, operette, de familie Strauss, het Prater, de Hofburg, Schloss Schönbrunn, het Neujahrskonzert van de Wiener Philharmoniker, die Wiener Sängerknaben, de Spaanse Rijschool, Sachertorte, het Hundertwasserhaus, de Stephansdom, Schloss Belvedère, Gloriette etc. etc., is al sinds jaar en dag een van de drukst bezochte steden van Europa.
Tijdens deze korte reis naar Wenen krijgt u vrijwel alle bezienswaardigheden van deze stad te zien. Maar het absolute hoogtepunt van de reis zal zeker het speciale concert van André Rieu in de Wiener Stadthalle zijn. Zonder afbreuk te willen doen aan de concerten op zijn thuisbasis, het Vrijthof in Maastricht, kunnen we stellen dat zijn, operette-, wals-, musical- en evergreenmuziek eigenlijk het beste past in Wenen. Ongetwijfeld zal hij hier met zijn Strauss-orkest ‘Wien, Wien, nur du allein soll stets die Stadt meiner Träume sein’ en vele ander wereldberoemde melodieën ten gehore brengen.

LET OP: 
Deze reis is VOLgeboekt!!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren in de late namiddag in de omgeving Wels/ Linz waar we overnachten. 

2e dag: Na het ontbijt rijden we verder richting Wenen. De mooie route voert ons door de Wachau, het prachtige dal van de Donau en het Wienerwald. Deze streek heeft een fascinerend landschap, met steile terrassen waarop wijn wordt verbouwd. We passeren dan ook enkele idyllische wijndorpjes. Onderweg wordt een langere pauze gemaakt in Heiligenkreuz, waar we een bezoek brengen aan het Cisterciënzerklooster. ’s Avonds is er een Heurigenabend met muziek.

3e dag: Vandaag maken we een tour door het meest oostelijk, tegen de grens van Hongarije, gelegen Bundesland van Oostenrijk, Burgenland. Een langere pauze wordt ingelast in het plaatsje Rust. Hier maken we een wandeling, bezoeken we een wijnkelder (incl. proeven) en wordt een korte boottocht over de Neusiedlersee gemaakt. Het diner gebruiken we in het hotel.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Wenen. O.l.v. een Nederlandssprekende gids maken we een rondrit door deze romantische oude Keizersstad. Alle bekende maar ook vele minder bekende bezienswaardigheden zullen de revue passeren. Vanaf de Kahlenberg heeft u een mooi uitzicht over de stad. Aansluitend heeft u nog tijd om op eigen gelegenheid in de stad rond te kijken voordat we terugkeren naar ons hotel waar we omstreeks 17.00 uur gezamenlijk het diner zullen gebruiken. Om 18.00 uur vertrekken we naar de Wiener Stadthalle, waar om 19.30 uur het concert van André Rieu, het hoogtepunt van de reis, zal beginnen. Ongetwijfeld wordt u betoverd door de muziek van Rieu met zijn Straussorkest. Zeker in de unieke ambiance van de Wiener Stadthalle zal dit voor iedere bezoeker een onvergetelijke ervaring zijn. Na het concert rijden we terug naar het hotel.

5e dag: ‘s Morgens rijden we naar Schloß Schönbrunn. Dit fraaie en imposante slot telt maar liefst 1400 vertrekken en was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Jozef en keizerin Maria Theresia. U kunt een wandeling maken door het omliggende park. Liefhebbers kunnen eventueel een bezoek aan het kasteel brengen. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid in het centrum van Wenen de tijd door te brengen. Het diner gebruiken we weer in het hotel.

6e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Op de heenreis wordt overnacht in een prima middenklasse hotel in de omgeving van Linz/Wels. De overige dagen wordt
overnacht in een prima middenklasse hotel gelegen in of nabij Wenen of in het Wienerwald. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, wc en televisie. De adresgegevens van het hotel ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x Heurigenabend (diner, 1 lt wijn en muziek)
• afscheidsdiner
• entree Klooster Heiligenkreuz
• stadsrondrit Wenen o.l.v. ervaren Nederlandssprekende gids
• wandeling Rust o.l.v. deskundige gids
• bezoek wijnkelder incl. proeven
• boottocht Neusiedlersee
• entree concert André Rieu (zitplaats 3e categorie)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
• eenpersoonskamer € 79,- 
• zitplaats tweede categorie € 16,- 
• zitplaats eerste categorie € 35,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!