Al 27 jaar komen wij in Abtenau en zijn we te gast in Hotel Goldener Stern van de Familie Wageneder. Elk jaar weer worden we gastvrij ontvangen in het hotel dat is gelegen aan het gezellige marktplein van deze fraaie vakantieplaats. Elk jaar weer zijn de mensen bijzonder tevreden en zijn de reacties op de reizen naar Abtenau bijzonder goed.Abtenau is een groter dorp in het Salzburgerland. Een dorp met een kerk, een oergezellig dorpsplein, boerderijen en huizen met Oostenrijkse hanggeraniums in de raamkozijnen. Het dorp groeide langzaam en heeft daardoor zijn oorspronkelijke karakter kunnen bewaren. Abtenau is een gezellige plaats, een plaats waar je je snel thuisvoelt.

Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Mozartstad Salzburg ligt het mooie Lammertal. Midden in dit prachtige dal ligt de vakantieplaats Abtenau, een echt vakantieparadijs. Rond het gezellige marktplein in Abtenau bevinden zich traditionele konditereien, winkeltjes en cafés. Je kunt er verder tennissen, paardrijden, kegelen, mountainbiken, kajakken, bergklimmen, raften etc. Verder zijn er in deze schilderachtige omgeving meer dan 300 km goed bewegwijzerde wandelroutes uitgezet. De ideale ligging van Abtenau staat garant voor een afwisselende vakantie. Landschappelijke en culturele bezienswaardigheden, zoals de ijsgrotten van Werfen, Königsee, bezoek aan Salzburg, zijn slechts enkele voorbeelden van interessante uitstapjes.


De reis van 16 juni is reeds volgeboekt! Kijk eens bij de reis van 13 september naar Abtenau of als alternatief kunnen wij u de 8-daagse reis naar Oberau in de Wildschönau met vertrek op 9 juni aanbieden!!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst in Abtenau in de late namiddag.

2e dag: Na het ontbijt maken we o.l.v. de hotelier een wandeling door Abtenau. ’s Middags gaan we naar de Christlalm op de Trattberg, waar zowel de wandelaars als ook de muziekliefhebbers aan hun trekken zullen komen.

3e dag: ‘Im Weißen Rößl am Wolfgangsee’ is een begrip voor de liefhebber van operettemuziek. De Wolfgangsee is een must voor de vakantieganger in het Salzburgerland. Deze dag staan verder de Postalm en het Dachsteinmassief op het programma. Aan de voet van het Dachsteinmassief liggen een aantal fjordachtige meren, de Halstättersee en de Vordere en Hintere Gosausee. Een wandeling bij deze meren is zeer de moeite waard en deels zelfs goed te doen voor diegene die iets minder goed ter been is.

4e dag: Deze dag bezoeken we Salzburg. De vierde stad van Oostenrijk, dankt haar populariteit en internationale bekendheid vooral aan componist Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg is een stad van contrasten, van traditie en modern, van groot en klein, van eenvoudig en rijk. Het is een stad van creativiteit en muziek, stad van Mozart en ‘The Sound of Music’. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien, waarna we nog volop tijd krijgen om op eigen gelegenheid rond te kijken.

5e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of Abtenau verkennen. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een wandeling o.l.v. een gids organiseren.

6e dag: De tocht van deze dag gaat naar Berchtesgaden, een sfeervol oud stadje in Beieren, dat echter vooral bekend is vanwege Hitlers Adelaarsnest (het Kehlsteinhaus). Ook een van de mooiste meren van Duitsland, de Königssee, staat vandaag op het programma. Bij voldoende belangstelling wordt een rondvaart over het meer georganiseerd. Tijdens de boottocht wordt de zogenaamde ‘Trompetenecho’ ten gehore gebracht.

7e dag: Verrassingsdag. De chauffeur zal in samenspraak met de hotelier zorgen voor een leuke excursie. Dit kan van alles zijn. Een bergwandeling, een bezoek aan een bezienswaardigheid in de omgeving en/of een onvergetelijke rondrit door het hooggebergte.

8e dag: Na het ontbijt rijden we naar de Liechtensteinklamm, genoemd naar Fürst Johannes von und zu Liechtenstein, die er in 1875 voor heeft gezorgd dat dit gebied werd ontsloten. In de vroege middag zijn we weer terug in Abtenau. Voor de liefhebbers staat nog een wandeling in het Lammertal op het programma.

9e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

U logeert in het **** Hotel Goldener Stern van de Familie Wageneder gelegen aan het Marktplein in Abtenau, dat in het voorjaar van 2020 gerenoveerd is. Het hotel ademt een gezellige en rustgevende sfeer uit in Salzburger stijl. Alle liefdevol ingerichte kamers zijn voorzien van douche, toilet, wifi, telefoon, tv, kluis, föhn, de meeste met balkon en nagenoeg alle kamers zijn per lift bereikbaar. Het hotel biedt haar gasten een gezellige Stube, een sfeervolle huisbar, een uitstekend restaurant en eigen Konditorei. Verder kunnen alle gasten gebruik maken van het wellnesscentrum of op mooie dagen buiten in de zwembiotoop.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangen keuzediner)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• wandeling door Abtenau onder deskundige leiding
• ’Kaffeeklatsch’ (incl. kop koffie en gebak)
• ’Pferdekutschfahrt’ met aansluitend wandeling o.l.v. hotelier
• sightseeing Salzburg o.l.v. gids
• vrij gebruik van ‘Wellnesslandschaft’ en ‘Badebiotops’
• 2x per week ‘Sommertanz’ op het marktplein (bij goed weer in juni)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Salzburger Bauernherbst:
De reis in september valt in de zogenaamde ‘Bauernherbst’. In de gehele streek wordt dan het binnen brengen van de oogst gevierd. De daarmee samenhangende zeden en gebruiken worden samen met de bezoekers gevierd. Een jaarlijkse traditie van muziek, feest, klederdracht etc. De festiviteiten waaronder de Almabtrieb zullen deels in Abtenau zijn, maar wellicht ook
in één van de omliggende plaatsen.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. Bij de 8-daagse reis vervalt in principe dag 7.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 110,- bij de 8-daagse reis en € 130,- bij de 9-daagse reis.

Opstappen:

Per reis worden aparte servicelijnen (ophaalroutes) samengesteld. In heel veel gevallen zal dit uw woonplaats
zijn. Wij hebben ook in Zuid-Limburg en in Eindhoven opstapplaatsen gecreëerd. Het ophalen en terugbrengen, beschouwen wij als een service, waarvan u geen gebruik hoeft te maken. U kunt te allen tijde opstappen in onze standplaats Beringe, waar u uw auto veilig en gratis kunt parkeren of u kunt zich naar het verzamelpunt laten brengen. Ca. 1 week voor vertrek ontvangt u de benodigde reisbescheiden zoals vertrektijden, opstapplaatsen, kofferlabels, adresgegevens hotels etc.
Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Abtenau

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
16-06-2024 8 dagen €895,00 Direct boeken
13-09-2024 9 dagen €995,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!