29. Edahmuseum & Draaiorgelmuseum 

Sinds 2021 is het EDAH-museum samen met het Draaiorgelmuseum ondergebracht in Loods 20, het voormalige Van Gend & Loos gebouw uit 1920, alles onder 1 dak, gelijkvloers en goed rolstoeltoegankelijk!

We beginnen deze middag bij het EDAH-museum waar u hartelijk ontvangen wordt met koffie en vlaai. Daarna volgt een boeiende rondleiding door het museum dat een absolute aanrader is voor groepen die de leeftijd hebben dat ze de tijd hebben meegemaakt van de kleine kruidenier naar de moderne supermarkt. Het is een feest van herkenning met veel van vroeger! Als u alles goed heeft bekeken is het tijd voor een pauze. Aansluitend bezoeken we het naastgelegen Draaiorgelmuseum. Het museum doet erg denken aan een danspaleis van vroeger, waar je toen in het weekend naar toe ging om lekker te dansen onder het genot van een lekker drankje op de muziek van gigantische dansorgels van Mortier en Gaudin, soms wel bijna 5,5 meter hoog en 8,5 meter breed! Nou hier staan ze! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een dansvloer waar groepen zelf de beentjes van de vloer kunnen gooien!

Aan het einde van de middag stappen we in de touringcar naar ons dineradres waar we deze gezellige middag afsluiten met een heerlijk diner.

Inclusief: busreis, koffie met vlaai, entree beide musea, rondleiding Edahmuseum, consumptie, diner

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!