26. Speelkaartenmuseum en Bokkerijdersroute

We rijden rechtstreeks naar “de Kaasboerin” in het Belgische Mol waar we worden ontvangen met koffie en een lekker stuk gebak.

Na de koffie begeven we ons naar Turnhout; de speelkaartenstad van België waar we een bezoek brengen aan het speelkaarten museum dat is ondergebracht in een oud fabrieksgebouw. De oudste originele stukken en drukpersen dateren zelfs van het begin van de 16e eeuw.

Na de lunch die plaatsvind bij “de Kaasboerin” start het middagprogramma. We maken deze middag een prachtige rit door de mooie Kempische streek. We doorkruisen de streek waar de Bokkenrijders actief waren, een beruchte dievenbende uit de late 18de eeuw. Er wordt haltgehouden bij de 16de-eeuwse kasteelbrouwerij Ter Dolen, waar u een rondleiding krijgt door de brouwerijgids en de dorst wordt gelest. Tijdens deze rit zal de streekgids de mooie Kempense dorpjes, prachtige natuur en allerlei bezienswaardigheden vakkundig presenteren.

Aan het eind van de middag rijden we terug naar Mol waar ons nog een heerlijke koffie tafel te wachten staat. Daarna rijden we rechtstreeks terug naar huis.

Inclusief: koffie met gebak, entree speelkaartenmuseum, 3-gangen diner, rondrit en rondleiding kasteelbrouwerij en koffietafel.

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!