13. Paleis Het Loo & Koninklijk Apeldoorn

Paleis Het Loo is in 1685 gebouwd in opdracht van Koning-stadhouder Willem III.
Lange tijd is het paleis in gebruik geweest bij de Koninklijke Familie, onder meer als zomerresidentie van Koningin Wilhelmina. Ook Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven hebben na hun huwelijk in 1967 tijdelijk in een zijvleugel van het paleis gewoond. In 1971 werd besloten dat Paleis Het Loo een museum zou worden. In 2018 startte de Vernieuwing & Verbouwing van het Paleis Het Loo. De inrichting van het paleis nu in volle gang en vanaf 15 april 2022 is het paleis weer open!

We rijden rechtstreeks naar Apeldoorn waar we bij Paleis Het Loo worden ontvangen met een kopje koffie met gebak. Vervolgens kunt u op uw gemak het paleis, de tuinen, stallen en koetshuizen bezichtigen.

Na de koffietafel die we in het plaatsje Hoenderloo gebruiken, stappen we in de touringcar voor een bijzondere rondrit, de zogenaamde Wilhelminaronde. Koninklijk Apeldoorn, Paleis het Loo en zijn historie, zij worden uitgebreid belicht tijdens deze mooie rondrit. De gids vertelt u boeiende verhalen over de vroegere bewoners van het Loo. De aandacht bij deze tocht gaat eveneens uit naar de vele monumenten en parken in Apeldoorn. We rijden terug via een stukje van het Kroondomein, het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland, dat bestaat uit de Koninklijke Houtvesterij en het Paleispark. Aan het einde van de rondrit is er nog gelegenheid voor een consumptie te nuttigen (voor eigen rekening). De bijzondere dag sluiten we af met een heerlijk diner.

Inclusief: koffie met gebak, entree paleis/ tuinen/ stallen/ koetshuizen, koffietafel, gids voor rondrit, diner

Tussen 27 maart en 9 mei 2023 zijn groepsbezoeken NIET mogelijk bij Paleis Het Loo i.v.m. Grand Opening. 

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!