01. Rondrit IJssel & Oranjemuseum

We rijden ’s morgens naar Terwolde, waar we bij Brasserie Kriebelz worden ontvangen met koffie en gebak. Aansluitend maken we kennis met de gids, die ons meeneemt voor een boeiende tocht langs de prachtige rivier de IJssel met zijn typische oude dijkhuisjes, graslanden en kolken. U ziet de prachtige weidse omgeving van dit gebied.

Rond de middag keren we terug bij Brasserie Kriebelz waar een heerlijke koffietafel voor ons klaar staat.
Na de lunch rijden we naar onze volgende bestemming ‘Oranjemuseum Nieuwe Haghuis’ in Diepenheim.
Het museum ligt in het prachtige Twentse coulisselandschap temidden van de alom bekende zes kastelen van Diepenheim. Na aankomst volgt er een rondleiding waarbij u verschillende verhalen over het ontstaan van het museum en de bezienswaardigheden zult horen. Verder vind u in het museum Twents boerenantiek en veel Oranjecuriosa zoals herinnerings- en herdenkingsborden, tegeltjes, glazen, lepeltjes en boeken over het Oranje- en/ of Koningshuis en hun telgen.

Aan het einde van de middag keren we terug bij Brasserie Kriebelz, waar we de dag afsluiten met het beste busdiner van Nederland, Dekselse Pannetjes. U krijgt drie hoofdgerechten naar keuze geserveerd in kleine Dekselse Pannetjes. Als bijgerechten worden twee soorten aardappelen, twee warme groenten, een salade en compote van het seizoen geserveerd.

Inclusief: koffie met gebak, gids voor rondrit IJssel, koffietafel, koffie met kruidkoek, gids voor bezoek Oranjemuseum, diner Dekselse Pannetjes incl. dessert

Foto's

Beoordelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!