We rijden rechtstreeks naar Maria Laach waar we de dag beginnen met ‘Kaffee und Kuchen’. Maria Laach is bekend van zijn Benedictijner Abdij.
De kerk dateert uit de 11de eeuw. Binnenin zie je het praalgraf van de graaf die het initiatief nam voor de bouw. Hij heeft een model van de kerk in zijn handen. In de onmiddellijke omgeving heb je de Laacher See. Dit is een restantvan een vulkanische ontploffing.

Eenmaal aangekomen bezoeken we de ‘Benediktiner Abtei’. U kunt een kijkje nemen in de abijkerk, in de informatiehal een korte film over de geschiedenis en het kloosterleven bijwonen, de kloostertuinderij en de kunst- en boekhandel van het kloosterbezoeken. Bij Landgasthof Laacher See gebruiken we de lunch.

’s Middags maken we een prachtige tocht met de zogenoemde ‘Vulkan-Express’ door het veelzijdige, door vulkanen gevormde Bröhltal. Tijdens de rit slingert het treintje zich over de smalspoorbaan, door het, op sommige plaatsen bijzonder nauwe dal, over elegante stenen bruggen, en door een bijna 100 meter lange tunnel.

Aan het einde van de route staat de groene touringcar weer klaar om aan de terugreis te beginnen. De dag sluiten we af met een heerlijk diner.

Inbegrepen

  • Koffie met gebak
  • Bezoek Abdij
  • Lunch
  • Rit met Vulkan-Express
  • Diner

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Maria Laach en Vulkan Express

Vertrekdata Prijs  
17-08-2017 €79,00 Direct boeken
13-09-2017 €79,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!