Bezoek het charmante Belgische stadje Lier en de stad Antwerpen in één dag!

We rijden eerst naar het Belgische stadje Lier. Lier is een van de charmantste stadjes van België. Onbekend, prachtig en dichtbij de stad Antwerpen. Het is een kleine stad, maar groot genoeg om er een heerlijke ochtend of middag rond te slenteren. Lier is een uitzonderlijk mooi stadje, gebouwen met prachtige trapgevels, een Begijnhof en opvallend veel restaurants en terrasjes.
Dé plek die iedereen in Lier wil zien is de Zimmertoren. Een opvallend torentje – want zo groot is ‘ie niet – met aan de gevel een bijzonder uurwerk. Het is de zogenaamde Jubelklok. Het is het boegbeeld van de stad, de grote publiekstrekker. De meeste mensen bezoeken de Zimmertoren precies om 12.00 uur. Dan komen er namelijk poppetjes uit de zijgevels van de toren. Het zijn Belgische koningen, koninginnen en burgemeesters van Lier.
Hoewel het geen super lange vaartocht zal zijn, stappen veel bezoekers van Lier toch ook op een bootje voor een rondvaart. Je vaart dan over de Binnennete in een traditionele palingschuit.
Winkelen kan er ook, al is het aanbod zo’n kleine stad natuurlijk beperkt. Vanaf de Grote Markt naar het water vind je leuke winkels, net als in de Antwerpsestraat. Maar eigenlijk breng je een bezoek aan Lier om een rondje te wandelen door het mooie centrum en vooral te genieten op een terrasje.

Omstreeks 14.00 uur vertrekken we naar Antwerpen. Ook wel de leukste stad van België. Met een prachtig oud centrum en tal van bezienswaardigheden is Antwerpen een stad waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Onwijs goed winkelen in Antwerpen en de stad barst van de leuke restaurants. Omstreeks 18.30 uur beginnen we weer aan de terugreis.

Klik op "Direct boeken" voor een overzicht van de opstapplaatsen en scrol helemaal naar beneden. (u hoeft dan nog niet te reserveren)

Reisprogramma

10.30 uur Aankomst Lier
14.00 uur Verzamelen
14.15 uur Vertrek naar Antwerpen
15.00 uur Aankomst Antwerpen
18.15 uur Verzamelen
18.30 uur Aanvang terugreis

Inbegrepen

  • Busreis

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Antwerpen & Lier

Vertrekdata Prijs Vertrekgarantie  
24-07-2024
€59,00
€49,00
Direct boeken
16-08-2024
€59,00
€49,00
Direct boeken
19-09-2024
€59,00
€49,00
Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!