Van 15 t/m 18 augustus 1969 werd in de Amerikaanse plaats Bethel het popmuziekfestival
Woodstock gehouden. Het inmiddels legendarische festival werd naar schatting door 400.000 mensen bezocht. Vele wereldberoemde popmuzikanten en bands traden er op.

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt in het hippietijdperk en had als motto; “3 Days of Love, Peace & Music’.

Sinds 2011 wordt in het Oostenrijkse plaats Ort am Innkreis het festival ‘Woodstock der Blasmusik’ georganiseerd. Een 4-daags muziekfestival dat de laatste jaren door ruim 50.000, vooral blaasmuziekliefhebbers, wordt bezocht. Kopermuziek is meer dan hoempapa. Of het nu gaat om klassiek, swing, jazz, funk, ska, reggae of elektronische muziek, alle muzieksoorten vinden hun plek op dit festival. Het festival is een kleurrijk gebeuren waarbij de liefde voor muziek centraal staat. Van vroeg tot laat wordt muziek overal gespeeld, men begint te spelen en iedereen speelt mee. Met andere woorden, elke plaats wordt bijna een podium en iedereen kan meedoen. Op maar liefst 4 podia zijn optredens van de beste kwaliteit. Van de Lucky Chops uit New York tot de Urban-Brasser Moop Mama, van klassiekers als Ernst Hutter und seine Egerländer Musikanten tot the Swiss Army Big Band. Daarnaast is er ook een markt ‘Woodworld’, waar exposanten zowel instrumenten als accessoires verkopen. We hebben een hotel gevonden in de Beierse plaats Sonnen, op ca. 65 km vanaf Ort am Innkreis. Vanuit dit hotel bezoeken we een dag de stad Passau en twee dagen het festival Woodstcok der Blasmusik. Op deze manier bent u verzekerd van een goede nachtrust en een goede verzorging en kunt u optimaal genieten van de sfeer en
de muzikale hoogtepunten van het festival.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Aankomst bij het hotel in de loop van de middag. ‘s Avonds diner in het hotel.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar de nabijgelegen stad Passau. Door de samenvloeiing van de Donau, de Inn en de Ilz, wordt Passau ook de driestromenstad genoemd. In de oude bisschopsstad liggen veel bezienswaardigheden. O.a. het oude raadhuis, de St. Paulskerk en de Salvatorkerk. Tijdens uw verblijf in de stad moet u zeker een bezoek brengen aan de imposante Stephansdom. Deze domkerk, die na een brand in 1662 werd herbouwd, herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Het heeft maar liefst 231 registers en 17.300 pijpen. Ook een wandeling door de sfeervolle Steiningergasse of over de oeverpromenade is zeker de moeite waard. ‘s Avonds diner in het hotel.

3e dag: ‘s Morgens bent u vrij. U kunt een wandeling maken, het plaatsje Sonnen verkennen of gebruik maken van de faciliteiten van het hotel. We vertrekken op tijd naar Ort am Innkreis waar we rond 14.00 uur zullen arriveren. Rond middernacht rijden we terug naar ons hotel.

4e dag: ‘s Morgens vrij. Omstreeks 12.00 uur vertrekken we weer naar het festival waar u wederom tot rond middernacht kunt genieten van de mooiste en beste blaasmuziek.

5e dag: Terugreis. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het viersterrenhotel Sonnenhof gelegen op 500 m van het centrum van het dorpje Sonnen in Beieren en ca. 65 km vanaf het festivalterrein in Ort am Innkreis. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon, televisie en safe. Het hotel heeft een prima restaurant, een gezellige bar, binnenbad, wellness, solarium en sauna.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbijtbuffet
• 3-gangendiner ‘s avonds op de 1e en 2e dag
• afscheidsdiner
• twee dagen entree Woodstockfestival der Blasmusik
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 40,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!