Wij organiseren korte 2-daagse reisjes naar het vermaarde, op de Lüneburger Heide in Duitsland gelegen, Vogelpark Walsrode. Een bestemming voor de vogelliefhebber, maar zonder enige twijfel ook voor mensen die houden van natuur bloemen, planten en dieren in het algemeen.

Vogelpark Walsrode is het grootste vogelpark ter wereld. Op een oppervlakte van 24 hectare leven zowat 4200 vogels van 675 verschillende soorten, waarmee het park tot de 10 soorten-rijkste parken ter wereld behoort. Vogels uit elke klimaatzone en elk continent zijn hier te bewonderen in grote binnen- en buiten volières. Het park, opgericht in 1962 combineert de wereld van de vogels met een liefdevol aangelegd parklandschap vol bloemen en struiken. Zoals bij elke zoo ligt de nadruk op het behoud en onderzoek van de natuur en in dit geval met extra focus op de vogelwereld. Het park heeft, door zijn intensieve arbeid, een excellente reputatie opgebouwd in de wereld van de ornithologie en is voor vogelliefhebbers een waar paradijs. Van de kleinste (kolibrie) tot de grootste (Andescondor), de sterkste roofvogel (harpij) tot de gevaarlijkste (roodhalscasuaris) vogel, ze zijn hier allemaal te zien.

Reisprogramma

1e dag: Na een vroege ophaalroute rijden we, met een korte onderbreking voor een kopje koffie, rechtstreeks naar Walsrode waar we rond het middaguur zullen arriveren. Na aankomst kunt direct het Vogelpark in en genieten van de vogels en het park.

2e dag: Na het ontbijt gaat de bagage in de bus. Daarna kunt u weer het park in dat vanaf 10.00 uur is geopend. Om 14.00 wordt iedereen weer bij de bus verwacht om aan de terugreis te beginnen. Met een korte onderbreking onderweg rijden we terug naar Nederland. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het viersterren Parkhotel Luisenhöhe, gelegen in het prachtige landschap van de Lüneburger Heide. Het hotel is middels een voetgangersbrug direct verbonden met het Vogelpark. De kamers van het hotel zijn voorzien van bad of douche, toilet, föhn, televisie en telefoon. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, café en een wellnesscentrum met o.a. sauna, whirlpool en fitnessruimte.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (ontbijtbuffet en dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• 2 dagen entree Volgelpark Walsrode
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 15,- (zeer beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Vogelpark Walsrode

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
29-10-2022 2 dagen €225,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!