In het programma van deze rondreis door Schotland en Ierland is er een unieke combinatie tussen cultuur, geschiedenis, natuur en natuurmonumenten. Er worden steden aangedaan, waaronder Edinburgh, Belfast en Dublin. Maar er is ‘natuurlijk’ vooral veel aandacht voor de natuur! Hoogtepunten zijn ongetwijfeld de Schotse Hooglanden, de Cliffs of Moher en de Ring of Kerry.

De fascinerende landschappen, de onheilspellende Lochs, het bijzondere karakter van de inwoners, de aparte volksgebruiken, ‘the Highlands’, de smakelijke whisky, de vele kastelen, de roemruchte geschiedenis etc. Er zijn redenen genoeg om Schotland eens te bezoeken.

Noord-Ierland, door de protestanten vaak Ulster genoemd, kent voor een groot deel een tragisch verleden. De Ierse kwestie, heeft vele jaren gezorgd voor een onoverbrugbaar geschil, tussen de protestante en katholieke inwoners van ‘Northern Ireland’. Belfast is alleen om die reden alleen al een ‘beroemde’ stad geworden.

Als men aan Ierland denkt, denkt men aan frisgroene heuvels en kronkelende rivieren, aan sfeervolle kleine dorpspubs met een flakkerend haardvuur en aanstekelijke muziek, aan de gastvrije lokale bevolking en een heerlijke ‘pint of guinness’. Ierland is een land dat blijvend een plek verovert in het hart van eenieder die er is geweest.

Reisprogramma

1e dag: Inscheping in IJmuiden voor de overtocht naar Newcastle om 18.00 uur. Diner en overnachting aan boord.

2e dag:
Na het ontbijt aan boord rijden we rechtstreeks naar Edinburgh, waar we rond het middaguur arriveren. ‘s Middags maken we een sightseeingtour door het Athene van het Noorden, zoals Edinburgh ook wel wordt genoemd. Bezienswaardigheden tijdens deze rondrit zijn o.a.: Edinburgh Castle, St. Giles Cathedral, the Royal Mile en het Royal Museum. Diner en overnachting omgeving Edinburgh.

3e dag:
Na het ontbijt rijden we noordwaarts door het ruige Glenshee Dal en door het dal van de Dee, ook bekend als Royal Deeside. In het landschappelijk bijzonder mooie gebied rondom Braemar brengt de Engelse Koninklijke familie nog regelmatig een vakantie door. Men verblijft dan in het imposante Balmoral Castle. Diner en overnachting omgeving Inverness.

4e dag:
De route van vandaag voert ons eerst langs het beroemde Loch Ness. Daarna gaat het verder langs o.a. Fort William, Loch Leven en via de pas van Glencoe richting Glasgow. Diner en overnachting omgeving Ayr/ Kilmarnock.

5e dag:
Na het ontbijt rijden we richting Cairnryan. Onderweg brengen we een bezoek aan een van de prachtigste kastelen van Schotland, Culzean Castle. Om 14.00 uur nemen we de ferry naar het Noord-Ierse Belfast. Diner en overnachting Belfast.

6e dag:
Na het ontbijt maken we o.l.v. een gids een rit door de roemruchte stad Belfast. De gids zal ons niet alleen de gedenkwaardige plekken, maar zeker ook de mooiste dingen van de stad laten zien. Aansluitend rijden we via een prachtige route door het Noord-Ierse landschap. Diner en overnachting omgeving Sligo/Westport.

7e dag:
Via een onvergetelijke route door de Connemara, de meest westelijk gelegen streek van Ierland, rijden we verder zuidwaarts. Het landschap is imponerend. Contrasten van bergketens, donkere meren, dalen en een grillige kust met rotsen en zandstranden. Overnachting omgeving Galway/Limerick.

8e dag:
Middels een rit door de ‘Burren’, een in het groene Ierland onverwacht gebied met een grijs maanlandschap, rijden we naar de hoogste klippen van Europa, de Cliffs of Moher. Het is een bloedstollend gezicht om de meer dan 200 m. steile kustwand hier als het ware in zee te zien storten. Indien de tijd het toelaat kunnen we nabij het plaatsje Limerick een bezoek brengen aan het Bunrathy Folk Park. Het middeleeuwse kasteel en het aangrenzende openluchtmuseum geven een uniek beeld uit vroeger tijden. Diner en overnachting omgeving Tralee.

9e dag:
Vandaag maken we een rit over de beroemdste panoramastraat van Ierland, ‘The Ring of Kerry’. De route begint bij Killorglin en voert langs een bijzonder afwisselend landschap. De mediterrane plantengroei, vulkanische heuvels, ruige klippen en steile rotswanden zullen onvergetelijke indrukken bij u achterlaten. Diner en overnachting omgeving Tralee.

10e dag:
Na het ontbijt rijden we rechtstreeks naar de Ierse hoofdstad Dublin, waar we na aankomst eerst een boeiende stadsrondrit maken. Een deskundige gids zal ons de mooiste plekjes, zoals St. Patrick’s Cathedral, het Trinity College (Book of Kells) en Dublin Castle laten zien. De rest van de middag en avond kunt u op eigen gelegenheid in de gezellige stad doorbrengen. Diner en overnachting Dublin.

11e dag:
Vroeg op, derhalve een eenvoudig ontbijt deze dag. Omstreeks 08.30 uur vertrekt nl. al de veerboot naar Holyhead op het Engelse vasteland. De route loopt verder door het noorden van Wales, dwars door Engeland naar Hull, waar we om 18.00 uur inschepen aan boord van een van de schepen van PO-ferries voor de overtocht naar Rotterdam. Diner en overnachting aan boord.

12e dag:
Na het ontbijt aan boord verlaten we de veerboot en keren we terug naar Limburg waar we rond het middaguur zullen arriveren.

Hotel

Bij deze rondreis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. ‘s Morgens wordt een uitgebreid Schots, Iers of Engels ontbijt en ‘s avonds een prima diner geserveerd. De adresgegevens van de hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• overtocht IJmuiden-Newcastle
• overtocht Hull-Rotterdam
• 2x overnachting aan boord
• 2x ontbijtbuffet aan boord
• 2x prima diner aan boord
• 9x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet (1x eenvoudig ontbijt in Dublin) en prima diner (halfpension) in de overnachtingshotels
• overtocht Stranrear-Belfast
• overtocht Dun Loaghaire-Holyhead
• gids voor sightseeing Edinburgh
• gids voor sightseeing Belfast
• dagexcursie Ring of Kerry o.l.v. gids
• gids voor sightseeing Dublin
• ontvangst door doedelzakspeler
• entree Culzean Castle
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
• eenpersoonskamer/ binnenhut € 525,- 
• eenpersoonskamer/ buitenhut € 650,-  
• tweepersoonsbuitenhut € 50,- p.p. 


Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Schotland & Ierland

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
23-08-2023 12 dagen €1950,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!