Hoewel het geen speciale bedevaartsreis betreft, is Lourdes toch het hoofddoel van deze boeiende 8-daagse reis. U verblijft namelijk 3 nachten in deze wereldberoemde bedevaartsplaats. Naast de heiligdommen van Lourdes zullen tijdens de reis nog diverse andere bezienswaardigheden aan bod komen.

Op 11 februari 1858 krijgt de 14-jarige Bernadette, dochter van molenaar Soubirous, bij het hout sprokkelen de eerste verschijning van Maria. In totaal zal Moeder Maria 18 keer aan Bernadette verschijnen. Bij de negende verschijning ziet Bernadette tot haar verbazing als ze de grond aanraakt water te voorschijn komen. Een tot op dat moment niet bekende bron ontspringt. Naar aanleiding van deze gebeurtenissen wordt in 1862 besloten een kerk te bouwen boven de grot waar Maria aan Bernadette verscheen. In de loop der jaren groeit Lourdes uit tot een van de meeste bekende bedevaartsplaatsen ter wereld. Het wordt jaarlijks bezocht door miljoenen pelgrims, waaronder veel zieken. Velen laten zich onderdompelen in het water van de bron, hopende op genezing of geestelijke ondersteuning.

Foto's: Atout France - Patrice Thǿbault + Jean-François Rollinger + Pierre Torset

Reisprogramma

1e dag: Via België en Luxemburg rijden we zuidwaarts. In de stad Nancy wordt een langere pauze gemaakt waarbij we ondermeer het beroemde plein ‘Place Stanislas’, genoemd naar de Poolse koning Stanislas, bezoeken. Na de lunch rijden we verder naar de Bourgondische wijnstad Beaune gelegen aan de ‘Côte d’Or’. Hier staat onder meer een bezoek aan ‘Hotel Dieu’, een in 1443 door Nikolas Rolin gesticht ziekenhuis op het programma. Overnachting Beaune of omgeving.

2e dag: Dwars door de wijnvelden van de ‘Côte de Beaune’ rijden we via de oude Romaanse stad Autun en door het natuurpark ‘Du Morvan’ naar Clermont-Ferrand. Vooral het oude stadsdeel Mont-Ferrand is zeer de moeite waard. Na de middag vervolgen we onze weg langs onder andere de Puy-de-Dôme en door de Auvergne naar Brive-la-Gaillarde voor de overnachting.

3e dag: ‘s Morgens rijden we eerst naar het unieke, tegen de rotsen aangebouwde stadje Rocamadour. Hier maken we een korte pauze, zodat u voldoende tijd heeft dit werkelijk fantastische bergplaatsje te bekijken voordat we via Cohors en Auch verder zuidwaarts gaan. Later in de middag bereiken we via Tarbes, Lourdes, waar we drie nachten zullen verblijven.

4e dag: Vrije dag in Lourdes. Bij voldoende belangstelling kunt u met uw chauffeur de stad verkennen. Er wordt een wandeling gemaakt naar de Heiligdommen en een bezoek gebracht aan o.a. de Grot, de kerken Rosaire, Crypte, Basilique superieur en de ondergrondse Basilique Pius X. Na de lunch wordt de wandeling voortgezet langs het cachot, de Moulin en kan eventueel nog het museum over de geschiedenis van Bernadette worden bezocht.

5e dag: De dag van vandaag staat in het teken van het hooggebergte. De chauffeur maakt een grote rondrit door de Pyreneeën. Bergreuzen zoals de Col du Tourmalet of de Col d’ Aubisque, bekend van de Tour de France, zullen ongetwijfeld ook bij u ontzag inboezemen.

6e dag: Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes en rijden we via Les Landes naar Bergerac, waar we, indien mogelijk, een van de plaatselijke wijnboeren met een bezoek zullen vereren. Na de lunch rijden we verder richting Oradour sûr Glane, waar we geconfronteerd worden met een dorp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog totaal uitgebrand en verwoest is en er nu nog bij ligt alsof het gisteren is gebeurd. In de late namiddag arriveren we in porseleinstad Limoges, waar we zullen overnachten.

7e dag: Na een kort verblijf in Limoges, rijden we verder noordwaarts. Via een mooie route komen we in de omgeving van Tours, alwaar we een bezoek brengen aan Chateau Amboise, een van de mooiste kastelen aan de rivier de Loire. Na dit bezoek volgen we de rivier en komen vervolgens in de omgeving van Orleans voor de overnachting.

8e dag: Na het ontbijt wordt o.l.v. de chauffeur een sightseeingtour door Parijs gemaakt. Hierbij zullen een groot aantal bezienswaardigheden van deze wereldstad de revue passeren. Na de lunch rijden we verder richting Nederland, waar deze enerverende reis zal worden besloten met een waardig afscheidsdiner.

Hotel

In of nabij de plaatsen Beaune, Brivela-Gaillarde, Limoges en Orleans wordt overnacht in uitstekende en gunstig gelegen middenklasse hotels. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad en toilet. In Lourdes zijn kamers gereserveerd in het viersterren Hotel Paradis (of gelijkwaardig). Het hotel ligt op loopafstand van de heiligdommen en heeft een lift, prima restaurant, bar, terras en boutique. Alle kamers beschikken over douche, wc, televisie en telefoon. De adresgegevens van deze hotels ontvangt u bij uw reisbescheiden.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid Frans ontbijtbuffet en een prima diner)
• 2x lunch in Lourdes
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 279,-

Beoordelingen

Vertrekdata Lourdes

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
16-07-2022 8 dagen €940,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!