Gedwongen door omstandigheden heeft Soldaat van Oranje – De Musical besloten de voorstelling te pauzeren totdat het weer verantwoord is om voor voldoende publiek te kunnen spelen. Zodra Soldaat van Oranje – De Musical weer aanvangt te spelen, wordt u geïnformeerd via de social kanalen van Soldaat van Oranje - De Musical of via de website van Ghielen. Maar u kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. (zie onderaan deze pagina) 

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als bij donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend...

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Ruger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar in Katwijk.

Reisschema:
Aankomst in Katwijk aan Zee om ca. 11.30/ 12.00 uur.
Aansluitend vrije tijd om hapje te eten.
Ca. 13.30 uur transfer naar TheaterHangaar.
14.00 uur aanvang voorstelling.
Na einde voorstelling rechtstreekse terugreis.

Inbegrepen

  • Entreekaart 1e rang
Beoordelingen
Helaas, deze dagtocht is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!