Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als bij donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend...

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Ruger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar in Katwijk.

Reisschema:
Aankomst in Katwijk aan Zee om ca. 11.30/ 12.00 uur.
Aansluitend vrije tijd om hapje te eten.
Ca. 13.30 uur transfer naar TheaterHangaar.
14.00 uur aanvang voorstelling.
Na einde voorstelling rechtstreekse terugreis.


2 september jl. is Soldaat van Oranje met een kleine zaal weer opgestart! 
In de theaterzaal (normaal 1103 stoelen) zal slechts 30% van de zaalbezetting overblijven. Om en om zijn rijen verwijderd uit de zaal en bij het placeren van de bezoekers worden twee stoelen tussen huishoudens vrijgehouden, om de gezondheid van de bezoekers en medewerkers volgens de regels te waarborgen. De 1,5 meter maatregelen gelden uiteraard zowel in de theaterzaal als in de foyer.

Inbegrepen

  • Entreekaart 1e rang

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze dagtocht is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!