Op zoek naar een nieuwe bestemming voor een kort reisje in het late najaar, met verblijf in goed hotel op loopafstand van het centrum van een mooie, gezellige stad, kwamen we uit bij het viersterren Hampshire Hotel ’s Gravenhof in Hanzestad Zutphen.

Zutphen heeft als Hanzestad een enorm rijke historie. Al in de Middeleeuwen stond deze stad aan de IJssel bekend als eigenzinnig en origineel. En dat is deze fraaie stad nog steeds. Zutphen staat bekend als Torenstad. In de oude binnenstad zijn dan tal van torens te zien. De Wijnhuistoren, de Watertoren, de grote kerktorens, maar ook tal van kleinere torens in een deel van de oude stadswal. In de oude binnenstad met historische monumenten, prachtige koopmanshuizen, pakhuizen, pleinen en hofjes waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan, is het goed toeven. Tal van musea, gezellige horecazaken en terrassen, sfeervolle winkelstraten met eigentijdse shops, originele boetiekjes en galerieën maken het aanbod voor de bezoeker compleet.

Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute gaat de reis rechtstreeks naar Zutphen waar we nog ruim voor de middag arriveren. Na aankomst is er eerst een stadswandeling. De gids zal ons wegwijs maken, ons de mooiste plekjes laten zien en ons tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis en bijzonderheden van de stad vertellen. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de stad in om te lunchen, te shoppen, een museum te bezoeken, te wandelen of gewoon om mensen te kijken en te relaxen. Om 19.00 uur wordt in het hotel een prima diner geserveerd. Rest van de avond vrij.

2e dag: Na het ontbijt worden we om 11.00 uur bij de op 150 meter van het hotel gelegen Sint Walburgiskerk verwacht voor een rondleiding. Deze kapittelkerk stamt uit de 13e eeuw en wordt gezien als een van de mooiste en grootste kerken van Nederland. De gids neemt ons ook mee naar De Librije, een van de weinige nog bestaande kettingbibliotheken die op hun oorspronkelijke plaats worden bewaard. Daarna bent u tot 16.00 uur vrij om te gaan en staand waar u wilt, want Zutphen heeft nog voldoende bezienswaardigheden voor u in petto. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het viersterren Hampshire Hotel ’s Gravenhof gelegen aan een historische plein in het centrum van Zutphen. Als u het hotel uitloopt staat u direct tussen de oude gebouwen. Alle kamers hebben een ruime badkamer met douche of bad, toilet, föhn, televisie en safe. Het hotel heeft een lift, een prima restaurant, brasserie en museumcafé.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• stadswandeling Zutphen o.l.v. gids
• bezichtiging Walburgiskerk en Librije o.l.v. gids
• stadsplattegrond Zutphen
• afscheidsdiner
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids- veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 28,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Zutphen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-11-2021 2 dagen €180,00 Direct boeken
10-12-2021 2 dagen €180,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!