Onze standplaats Zuidlaren ligt in het noorden van de provincie Drenthe. Vanwege deze noordelijke ligging hebben we gekozen voor een excursieprogramma dat zich voor een flink deel in de provincie Groningen afspeelt. Ook is er een verrassende dagexcursie naar het Waddeneiland Ameland.

Helemaal in het noorden van Drenthe, vlakbij de grens met de provincie Groningen ligt de plaats Zuidlaren. Dit groter dorp ligt op de Hondsrug en heeft een beschermd dorpsgezicht met maar liefst zeven brinken (=dorpspleinen) en wordt mede om die reden gezien als een groen dorp. Zuidlaren kent maar liefst 27 Rijksmonumenten die het bekijken meer dan waard zijn. Het heeft een gezellig centrum met diverse winkels en horecagelegenheden. Het dorp is verder bekend als routeplaats van het beroemde Pieterpad, van de Zuidlaarder markt, de grootste najaarspaardenmarkt van Europa en natuurlijk van het kinderliedje ‘Berend Botje’! 

* vertrekgarantie is onder voorbehoud van corona gerelateerde annuleringen.

Reisprogramma

1e dag: Rond het middaguur arriveren we bij Vesting Bourtange, een uniek historisch verdedigingswerk. In deze kleine, sfeervolle vestingstad gaan heden en verleden perfect samen. Er is ontzettend veel te zien zoals de officiershuizen, de soldatenbarakken, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen etc. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel.

2e dag: Vandaag gaan we naar het voormalige gevangenisdorp Veenhuizen, vroeger een gesloten dorp nu helemaal open en waar van alles te beleven is. In de nieuwe vaste expositie van het Gevangenismuseum duikt u niet alleen in de geschiedenis van het strafrecht in Nederland, maar ontdekt u ook alles over de geschiedenis door de eeuwen heen. We maken aansluitend een korte rondrit door Veenhuizen. Nadat u op eigen gelegenheid een lunch gebruikt heeft, rijden we naar Appelscha. In Appelscha bezoeken we het buitencentrum Drents-Friese Wold. Daarna rijden we terug naar ons hotel.

3e dag: Deze dag staat Waddeneiland Ameland op het programma. We rijden naar het plaatsje Holwerd, waar we de veerboot nemen. Na een vaartocht van ca. 45 minuten bereiken we de haven van Nes. We beginnen met een mooie bustocht over het eiland o.l.v. een gids. De tocht eindigt weer in Nes, dat een beschermd dorpsgezicht heeft en waar iedereen op eigen gelegenheid de lunch kan gebruiken. Aansluitend bent u vrij. In de loop van de middag nemen we weer de veerboot terug naar Holwerd en rijden daarna terug naar ons hotel in Zuidlaren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Groningen- Stad. Tijdens een rondrit door de stad krijgen we een goed beeld van deze meest noordelijke provinciehoofdstad en studentenstad van Nederland. Na de lunch brengen we een bezoek aan Landgoed Nienoord waar de grootste collectie rijtuigen van Nederland te bezichtigen is.

5e dag: Na het ontbijt heeft u de morgen vrij te besteden om nog wat te winkelen in Zuidlaren of een wandeling te maken. Rond de middag gaan we beginnen aan de terugreis, die onderbroken wordt voor een bezoek aan de oude Hanzestad Zutphen. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het gastvrije driesterren Brinkhotel Zuidlaren, een gezellig hotel, gelegen aan een karakteristieke Brink in het centrum van Zuidlaren. Alle kamers hebben tv, telefoon, badkamer, toilet, haardroger, bureau en gratis koffie & thee faciliteiten. Het hotel heeft een lift, een restaurant ‘Eethuis voor Allen’ en een gezellige bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-diner, keuze uit 2 hoofdgerechten)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• sightseeingtour Groningen
• entree gevangenisdorp Veenhuizen
• entree Landgoed Nienoord
• dagexcursie naar Ameland (veerkosten, rondrit eiland o.l.v. gids)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 70,- 

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Zuidlaren

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
05-10-2020 5 dagen €465,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!