Onze standplaats Zuidlaren ligt in het noorden van de provincie Drenthe. Vanwege deze noordelijke ligging hebben we gekozen voor een excursieprogramma dat zich voor een flink deel in de provincie Groningen afspeelt. Ook is er een verrassende dagexcursie naar het Waddeneiland Ameland.

Helemaal in het noorden van Drenthe, vlakbij de grens met de provincie Groningen ligt de plaats Zuidlaren. Dit grotere dorp ligt op de Hondsrug en heeft een beschermd dorpsgezicht met maar liefst zeven brinken (=dorpspleinen) en wordt mede om die reden gezien als een groen dorp. Zuidlaren kent maar liefst 27 Rijksmonumenten die het bekijken meer dan waard zijn. Het heeft een gezellig centrum met diverse winkels en horecagelegenheden. Het dorp is verder bekend als routeplaats van het beroemde Pieterpad, van de Zuidlaarder markt, de grootste najaarspaardenmarkt van Europa en natuurlijk van het kinderliedje ‘Berend Botje’!

Reisprogramma

1e dag: Rond het middaguur arriveren we bij Vesting Bourtange, een uniek historisch verdedigingswerk. In deze kleine, sfeervolle vestingstad gaan heden en verleden perfect samen. Er is ontzettend veel te zien zoals de officiershuizen, de soldatenbarakken, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen etc. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel.

2e dag: ’s Morgens bent u vrij. U kunt Zuidlaren verkennen, een wandeling maken of misschien een iets huren voor een korte fietstocht in de omgeving. ’s Middags brengen we een bezoek aan ‘doorgangslager’ Kamp Westerbork. Het indrukwekkende bezoek begint met een inleidende film, daarna kunt u het museum bezoeken en tot slot is er een retourtje met de pendelbus naar het kampterrein en een rondleiding over het terrein onder begeleiding van een ervaren gids. In de late middag keren we terug naar Zuidlaren.

3e dag: Deze dag staat Waddeneiland Ameland op het programma. We rijden naar het plaatsje Holwerd, waar we de veerboot nemen. Na een vaartocht van ca. 45 minuten bereiken we de haven van Nes. We beginnen met een mooie bustocht over het eiland o.l.v. een gids. De tocht eindigt weer in Nes, dat een beschermd dorpsgezicht heeft en waar iedereen op eigen gelegenheid de lunch kan gebruiken. Aansluitend bent u vrij. In de loop van de middag nemen we weer de veerboot terug naar Holwerd en rijden daarna terug naar ons hotel in Zuidlaren.

4e dag: Na het ontbijt rijden we naar Groningen-Stad. Tijdens een rondrit door de stad krijgen we een goed beeld van deze meest noordelijke provinciehoofdstad en studentenstad van Nederland. Na de lunch, die iedereen op eigen gelegenheid kan gebruiken is er nog een uurtje vrije tijd voordat we naar het nabijgelegen plaatsje Leek rijden. Hier brengen we een bezoek aan Landgoed Nienoord waar de grootste collectie rijtuigen van Nederland te bezichtigen is. Het herbergt zo’n 250 koetsen en arrensleden met alles wat er bij hoort.

5e dag: We nemen afscheid en rijden naar de oude Hanzestad Zutphen. Hier kunt u op eigen gelegenheid de lunch gebruiken, een wandeling maken, de Librije/Walburgiskerk bezoeken of een tochtje met de fluisterboot maken. Via een korte stop in het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, rijden we in de loop van de middag huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We hebben kamers gereserveerd in het gastvrije driesterren Brinkhotel Zuidlaren, een gezellig hotel, gelegen aan een karakteristieke Brink in het centrum van Zuidlaren. Alle kamers hebben tv, telefoon, badkamer, toilet, haardroger, bureau en gratis koffie & thee faciliteiten. Het hotel heeft een lift, een restaurant ‘Eethuis voor Allen’ en een gezellige bar.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangen-diner, keuze uit 2 hoofdgerechten)
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• bezoek Kamp Westerbork
• gids voor sightseeingtour Groningen
• entree Landgoed Nienoord
• dagexcursie naar Ameland (veerkosten, rondrit eiland o.l.v. gids)
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 60,- 

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!