Het landschap van het zuiden van Zweden is enorm divers. Van uitgestrekte kustlijnen met vele schilderachtige vissersdorpen en havenstadjes in het zuidoosten tot een grillige rotskust en een enorme archipel met eilandjes en klippen die constant van kleur veranderen in het westen.

Daar tussenin een glooiend bosrijk gebied met vele tientallen meren en meertjes, kleine dorpjes en stadjes en talrijke culturele en historische bezienswaardigheden.

Het Zuiden van Zweden is dan ook als een fotoboek! Tijdens deze reis krijgt u vele mooie en vooral ook verrassende plekjes van het zuiden van dit prachtig land te zien. Onder andere een nagenoeg authentiek vikingdorp, het stadje Ystad, bekend van de politieserie Wallander, het historische Kalmar, kasteel Gripsholm en uiteraard Stockholm. Daarnaast is er een dag gereserveerd voor de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Via de ferry Puttgarden-Rødby bereiken we Denemarken. Overnachting omgeving Kopenhagen.

2e dag:
Via de Øresundbrug, bekend van de TV-serie ‘The Bridge’ rijden we naar Zweden. De eerste stop van deze dag is in het plaatsje Höllviken. Waar we een bezoek brengen aan het Fotevikens Museum. Hier is op geheel authentieke wijze een vikingdorp nagebouwd. Na dit bezoek rijden we verder naar Ystad, een plaatsje dat bekend is geworden van commissaris Wallander uit de gelijknamige politieserie. Hier wordt rond het middaguur een langere pauze ingelast. ’s Middags rijden we via een mooie route langs de zuidkust verder richting Karlskrona.

3e dag:
Na het ontbijt rijden we noordwaarts en komen zo in het mooie stadje Kalmar, een van de oudste nederzettingen van Zweden. Het kasteel, de dom, het raadhuis en het oude centrum zijn allemaal zeer de moeite waard. Daarna rijden we verder. De route gaat zo veel mogelijk langs de oostkust van Zweden. In de loop van de middag arriveren we in de omgeving Nyköping waar we zullen overnachten.

4e dag:
Via binnenwegen rijden we naar slot Gripsholm, een van de 10 Koninklijke kastelen in Zweden. Het is gelegen bij de stad Mariefred aan het Mälarmeer. Samen met een gids bezoeken we het kasteel, dat tevens de Koninklijke kunstcollectie herbergt. Daarna is er nog tijd voor een wandeling door het pittoreske plaatsje voordat we via een andere route terugrijden naar Nyköping.

5e dag:
Deze dag staat in z’n geheel in het teken van Stockholm. Tijdens een sightseeingtour krijgt u tekst en uitleg en de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Gamla Stan, (= de oude stad), het stadhuis, het koninklijk paleis, slot Drottningholm en Vikingen nederzetting Birka te zien. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen of eventueel een bezoek brengen aan het Vasa Museum. Overnachting omgeving Stockholm. 

6e dag:
We rijden vandaag naar de westkust. Onderweg stoppen we in het gezellige plaatsje Örebro en bij het Läckö Slot, idyllisch gelegen aan de oevers van het Vänern-meer, het grootste meer van Zweden. Indien de tijd het toelaat kan ook in Trollhättan een pauze worden ingelast. Overnachting omgeving Vänersborg.

7e dag:
Na het ontbijt rijden we via de eilanden Tjörn en Orust en langs de scherenkust richting Göteborg. Langs de kust verder zuidwaarts, waarna we via de Øresundbrug weer Denemarken bereiken. Overnachting omgeving Kopenhagen.

8e dag:
Hele dag Kopenhagen. ’s Morgens maken we een sightseeingtour o.l.v. een gids. ’s Middags bent u vrij om op eigen gelegenheid rond te kijken. Het ‘Kastellet’, park Tivoli, de kleine Zeemeermin, paleis Amalienborg, winkelstraat Strøget, een rondvaart door de haven, een terrasje, u zult zich ongetwijfeld vermaken. Overnachting Kopenhagen.

9e dag:
Terugreis. Via de ferry Rødby-Puttgarden en de Duitse snelwegen rijden we huiswaarts. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

Bij deze reis wordt overnacht in uitstekende middenklassehotels, gunstig gelegen in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle kamers zijn minimaal voorzien van douche of bad, toilet en televisie. ’s Morgens wordt een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een prima diner (3-gangen of buffet) geserveerd.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijt en prima diner)
• afscheidsdiner
• ferry Puttgarden-Rødby v.v.
• tolgeld Øresundbrug
• bezoek Fotevikens Museum
• bezoek en rondleiding slot Gripsholm
• gids voor ½ dag sightseeing Stockholm
• gids voor ½ dag sightseeing Kopenhagen
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 285,-

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!