Het noordelijke deel van het Zwarte Woud wordt gekenmerkt door uitgestrekte hoogvlaktes met enorme sparren- en dennenbossen. In de karakteristieke dorpjes en stadjes is het ook in de wintermaanden, wanneer alles met een laagje sneeuw is bedekt, goed toeven.
Tijdens een vakantie in deze streek kunt u genieten van rust, prachtige natuur, een keur aan bezienswaardigheden, de hartelijke gastvrijheid en natuurlijk goed eten en drinken. Zell am Harmersbach is een gezellige vakantieplaats, gelegen aan de uitgang van het Harmersbachtal. Naast het mooie omliggende landschap heeft deze vroegere Reichsstadt nog veel historische bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn. Zo zijn er nog diverse Middeleeuwse gebouwen en resten van de vroegere vestingwerken. Voor meer informatie over de geschiedenis kunt u terecht in het Heimatmuseum of een van de andere musea. Slenteren, shoppen of gewoon rondkijken, prachtige vakwerk- en Jugendstil huizen, enge straatjes, knusse pleintjes, cafeetjes, restaurants, winkeltjes, fiets- en wandelroutes. Kortom in Zell zult u zich niet hoeven te vervelen.

LET OP: deze reis is VOLgeboekt!

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. In de loop van de middag arriveren we bij ons hotel zodat u de omgeving nog kunt verkennen.

2e dag: Deze dag staat een grote rondrit door het winterse Zwarte Woud op het programma. De chauffeur zal ons de mooiste plekjes laten zien en op diverse plaatsen een korte of langere pauze inlassen. Bijvoorbeeld in Triberg, bekend van de Triberger watervallen of in Schonach waar de grootste koekoeksklok ter wereld te bezichtigen is.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Straatsburg. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien en ons tal van wetenswaardigheden weten te vertellen over de stad, haar inwoners en geschiedenis. De historische stadskern ‘Grande Ile’, de imposante Onze Lieve Vrouwe kathedraal en de gebouwen van het Europees Parlement zullen zeker de revue passeren. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid rondkijken voor dat we via een andere route terugrijden naar Zell am Harmersbach.

4e dag: Vandaag een wat rustigere dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel of een wandeling maken. Bij voldoende belangstelling maakt de chauffeur ’s middags een mooie bustocht. Via de Löcherberg, het Renchtal en langs de Allerheiligen Wasserfälle rijden we naar de Schwarzwälderhochstrasse en daarna naar de Mummelsee, waar een langere pauze wordt gehouden.

5e dag: Vandaag staat een mooie rit door de Elzas op het programma. Uiteraard bezoeken we de bekende toeristenplaats Colmar. Na een langere pauze vervolgen we onze weg over de Elsasser Weinstrasse naar het pittoreske Riquewihr, een oud wijnstadje waar de tijd enkele eeuwen lijkt stil te hebben gestaan. Via een andere route dan de heenweg rijden we terug naar het hotel.

6e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze gemaakt in de voormalige rijksstad Speyer. In de ‘Altstadt’ liggen vele historische bouwwerken die het bekijken meer dan waard zijn. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren superior Hotel Klosterbräustuben gelegen nabij het centrum van Zell am Harmersbach. Het hotel bestaat uit het Haupthaus, het Schwimmbadhaus (met lift), Gästehaus Christian (met lift), Ferienhaus Philipp en nog meerdere vakantiehuisjes. Alle kamers van dit uitstekende hotel zijn voorzien van bad of douche, wc en televisie. Het hotel heeft een prima restaurant, sfeervolle verblijfsruimtes, gezellig terras en een mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze uit 3 hoofdgerechten m.u.v. dag van aankomst)
• 1x koud en warm Schwarzwälder Bauernbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• dansavond
• gids voor sightseeing Straatsburg
• vrij gebruik binnenbad en sauna
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 40,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!