In het dal van het riviertje de Harmersbach liggen diverse leuke vakantieplaatsjes met veel traditionele Schwarzwälder Bauernhöfe. Tijdens uw vakantie zult u ongetwijfeld nog mensen tegenkomen in de typische klederdracht van deze streek.

Het noordelijke deel van het Zwarte Woud wordt gekenmerkt door uitgestrekte hoogvlaktes en door enorme sparren- en dennenbossen met varens en vingerhoedskruid. Veel brem en lupine langs de wegen die zich een weg banen langs en door karakteristieke dorpjes en stadjes. Tijdens een vakantie in deze streek kunt u genieten van rust, prachtige natuur, een keur aan bezienswaardigheden, de hartelijke gastvrijheid en natuurlijk goed eten en drinken.

Zell am Harmersbach is een gezellige vakantieplaats, gelegen aan de uitgang van het Harmersbachtal. Naast het mooie omliggende landschap heeft deze vroegere Reichsstadt nog veel historische bezienswaardigheden die het bekijken waard zijn. Zo zijn er nog diverse middeleeuwse gebouwen en resten van de vroegere vestingwerken. Voor meer informatie over de geschiedenis kunt u terecht in het Heimatmuseum of een van de andere musea. Ook een kijkje bij de Zeller Keramik, bekend van het ‘Hahn und Henn’ motief, is zeker de moeite waard. Slenteren, shoppen of gewoon rondkijken, prachtige vakwerk- en Jugendstil huizen, enge straatjes, knusse pleintjes, cafeetjes, restaurants, winkeltjes, fiets- en wandelroutes. Kortom in Zell zult u zich niet hoeven te vervelen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Met onderbreking voor de gebruikelijke stops rijden we rechtstreeks naar Zell am Harmersbach, waar we in de loop van de middag bij ons hotel zullen arriveren. Nadat we hebben ingecheckt kunt u op uw gemak de omgeving van het hotel en het plaatsje Zell am Harmersbach verkennen.

2e dag: Deze dag staat een grote rondrit door het Zwarte Woud op het programma. De chauffeur zal ons de mooiste plekjes laten zien. De eerste stop is gepland in het plaatsje Gutach, waar het Schwarzwälder Freilichtmuseum bezocht kan worden. Hier zijn verschillende typen boerderijen bij elkaar gebracht. De oudste is de ‘Vogtsbauernhof’ uit 1570. Na dit bezoek rijden we naar het plaatsje Triberg, bekend van de Triberger watervallen, met 163 m. de hoogste gefaseerde waterval van Duitsland en daarna naar het Luftkurort Schonach waar de grootste koekoeksklok ter wereld te bezichtigen is. In de loop van de middag zijn we dan weer terug in Zell.

3e dag: Na het ontbijt rijden we naar Straatsburg. Een gids zal ons de mooiste plekjes laten zien en ons tal van wetenswaardigheden vertellen over de stad, haar inwoners en geschiedenis. De historische stadskern ‘Grande Ile’, de imposante Onze Lieve Vrouwe kathedraal en de gebouwen van het Europees Parlement zullen zeker de revue passeren.

4e dag: Vrije dag. U kunt uitrusten, gebruik maken van de faciliteiten van het hotel, een wandeling maken of een bezoek brengen aan Zeller Keramik of een van de musea van het stadje. 

5e dag: Universiteitsstad Freiburg im Breisgau wordt gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud. Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door een wirwar van steegjes, straten en pleinen. Kenmerkend zijn de zogenaamde ‘Bachle’, smalle gootjes die in de Middeleeuwen tussen stoep en straat werden aangelegd als watervoorziening. Zelfs in warme zomerdagen wordt de lucht hierdoor aangenaam verfrist. Na een rondrit door de stad o.l.v. een gids krijgt u volop vrije tijd om een wandeling te maken, te winkelen of een terrasje te pikken. In de loop van de middag keren we weer terug naar ons hotel in Zell am Harmersbach.

6e dag: Vandaag staat een mooie rit door de Elzas op het programma. Uiteraard bezoeken we de bekende toeristenplaats Colmar, dat we vanuit een boemeltreintje kunnen bekijken. Na een langere pauze vervolgen we onze weg over de Elsasser Weinstrasse naar het pittoreske Riquewihr, een oud wijnstadje waar de tijd enkele eeuwen lijkt stil te hebben gestaan. Via een andere route dan de heenweg rijden we terug naar het hotel.

7e dag: Via de Löcherberg, het Renchtal en langs de Allerheiligen Wasserfälle rijden we naar de Schwarzwälderhochstrasse. We rijden vervolgens eerst naar de Mummelsee, waar een korte pauze wordt gehouden. Daarna gaat het richting de Badische Weinstraße en naar het bloemendorp Sasbachwalden. Langs de stad Offenburg en het mooie plaatsje Gengenbach rijden we daarna terug naar ons hotel.

8e dag: Terugreis. Onderweg wordt een langere pauze gemaakt in de voormalige rijksstad Speyer. In de ‘Altstadt’ liggen vele historische bouwwerken die het bekijken meer dan waard zijn. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren superior Hotel Klosterbräustuben gelegen nabij het centrum van Zell am Harmersbach. Het hotel bestaat uit het Haupthaus, het Schwimmbadhaus (met lift) , Gästehaus Christian (met lift), Ferienhaus Philipp en nog meerdere vakantiehuisjes. Alle kamers van dit uitstekende hotel zijn voorzien van bad of douche, wc en televisie. Het hotel heeft een prima restaurant, sfeervolle verblijfsruimtes, gezellig terras en een mooie tuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner, keuze uit 3 hoofdgerechten m.u.v. dag van aankomst)
• 1x Schwarzwälder Bauernbuffet
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• dansavond
• gids voor sightseeing Freiburg
• vrij gebruik binnenbad en sauna
• parkeer- en tolkosten

JUBILEUMEXTRA: sightseeing Straatsburg onder leiding van gids

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij anders aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk. 

Toeslag: 
Eenpersoonskamer € 63,- 

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Zell am Harmersbach

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
08-08-2021 8 dagen €650,00 Direct boeken
04-10-2021 8 dagen €650,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!