Vijf dagen in een drielanden omgeving brengt een aantal leuke voordelen met zich mee. Deze reis met standplaats in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfaltz bevat een paar opvallende excursies. Tegen de Luxemburgse en Belgische grens heeft dit stukje van de Eifel een heel ander karakter. Zo kunnen we een mooie variatie maken van diverse culturen door elkaar.

De Eifel is één van de fascinerendste vakantiegebieden die binnen een paar uur reizen vanuit Nederland te bereiken is. Landschappelijk gezien kent het veel natuurschoon en is het bijzonder gevarieerd. De Eifel verbergt veel historische stadjes die een bezoek meer dan waard zijn. Winterspelt ligt ca. 25 km ten westen van het stadje Prüm. op de grens met België, nabij het Belgische Sankt Vith en het Luxemburgse Weiswampach. Het dorpje heeft een kleine 1000 inwoners en is ideaal gelegen voor een gevarieerd excursieprogramma in de Eifel en de Belgische Ardennen.


Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we door de Hoge Venen rechtstreeks naar de Belgische stad Malmedy, een baken van rust. De stad is gelegen in een groene omgeving waar de rivieren de Warche en de Warchenne samenvloeien. In en rondom Malmedy is van alles te zien en te doen. Zo kunt u in het centrum een mooie kathedraal uit de 18de eeuw bewonderen. Ook het klooster uit de 17de eeuw, het Malmundarium, is zeker de moeite waard. Aan het einde van de middag zullen we bij ons hotel in Winterspelt arriveren waar u rustig kunt inchecken.

2e dag:
Vandaag maken we een grote rondrit door de omgeving. De chauffeur zal u verrassen met een prachtig scenario uit de omgeving. Onze route gaat deels door de westelijke Eifel via de Schönecker Schweiz, een groot beschermd natuurgebied met zeldzame insecten- en orchideeënsoorten. Via de Luxemburgs-Duitse grens rijden we verder door plaatsen als Gemünd en Dasburg en zetten voort richting Clervaux. We keren later in de middag weer terug naar ons hotel.

3e dag:
Deze dag bezoeken we de oudste stad van Duitsland, Trier. Met een gids verkennen we de stad. Wellicht bent u al eens in Trier geweest maar vanaf de Petrisberg ziet u de stad vanuit een heel andere dimensie. Laat u verrassen!

4e dag:
Vandaag volgen we een gedeelte van de legendarische route, La route des Legendes. We bezoeken Bastenaken, een stad die natuurlijk bekend is door haar rol in het Ardennen-Offensief maar ook om haar mooie centrum en natuurlijk de koekjes van LU. Op de terugweg maken we, indien de tijd het toelaat, nog een stop in Houffalize waar ooit meerdere kastelen de contouren van de stad sierden.

5e dag:
Na het ontbijt laden we uw koffers in de touringcar en zetten we onze route voort richting Kamp Vogelsang. Het complex ligt in het prachtige natuurgebied van het Nationalpark Eifel. Indrukwekkend zijn de, onder architectuur, gebouwde gebouwen en pleinen en adembenemende uitzichten en vergezichten. Zo kijk je uit over de prachtige Urftsee. In september 2016 is kamp Vogelsang grondig verbouwd en gerenoveerd. Er is een groot nieuw bezoekerscentrum gekomen. Na dit interessante bezoek rijden we via de Voerstreek terug naar Zuid-Limburg. Op Nederlandse bodem sluiten we deze reis af met een afscheidsdiner.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het driesterren, door de familie Jänen gerunde, Hotel Haus Hubertus in Winterspelt. Alle
comfortabele kamers in dit rustig gelegen hotel zijn voorzien van douche, wc, telefoon, televisie en een zithoek. Het hotel heeft een lift, een uitstekend restaurant, sauna, zomerterras en een kegelbaan.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en dinerbuffet)
• welkomstdrankje
• afscheidsdiner
• bezoek/ rondleiding Kamp Vogelsang
• sightseeing Trier olv gids
• muziekavond
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 48,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Winterspelt

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-09-2022 5 dagen €460,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!