Hochsauerland is een prachtige streek met een afwisselend landschap. Bergtoppen, dalen, kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en historische stadjes zorgen zeker in een winterse ambiance voor een onvergetelijke sfeer.
Sauerland is een natuurlijk bosgebied met een gezonde lucht, waar men goed kan ademen, goed kan wandelen en zich goed kan ontspannen. Beschermde ‘Naturparken’ zorgen ervoor dat de natuur behouden blijft. Overal ziet men de voor deze streek zo typische, soms al eeuwen oude, vakwerkhuizen. Met 841 meter is de Kahler Asten de hoogste berg van het Sauerland.

Het plaatsje Züschen heeft ca. 2000 inwoners en ligt 6 km vanaf Winterberg. Het is een gezellig dorpje met veel vakwerkhuisjes, een aantal winkeltjes, hotels en restaurants. De plaatselijke St. Johannes Baptistkerk ligt op een heuvel in het centrum. Snow World Züschen is een van de grootste wintersportgebieden van het Sauerland en ligt net even buiten het centrum.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. We arriveren al voor het middaguur bij het hotel waar de lunch al voor u klaar staat. ’s Middags staat een korte rondrit door de omgeving op het programma. Om 16.00 uur is er Kaffee und Kuchen. ’s Avonds ‘Märchenzauber’, diner en bingo.

2e dag: Na het ontbijt rijden we naar Winterberg voor een bezoek aan het Winterberger Winterdorf. De ‘Marktplatz’ is omgetoverd tot een sfeervol kerstdorp waar de geur van kruidige Glühwein en vers gebakken brood u al tegemoet komt. Geniet van de ambiance, de lokale delicatessen, kraampjes met handwerkproducten en live muziek. In de loop van de middag worden we bij Bistro ‘Hoppes-Wirt’ verwacht voor koffie met wafels en een bezoek van de Kerstman. ‘s Avonds culinair Kerstbuffet. Liefhebbers kunnen eventueel de nachtmis bijwonen.

3e dag: Na het ontbijt kunt u de H. Mis bijwonen, relaxen of deelnemen aan een excursie naar het West-Duitse Winter-sportmuseum in Neuastenberg (indien mogelijk en bij voldoende belangstelling). Na de lunch maken we een grote rondrit
door het Winterse Sauerland waarbij u kunt genieten van de prachtige vakwerkhuizen en mooie vergezichten. ’s Avonds na het diner fakkelwandeling met Glühwein of een kegeltoernooi.

4e dag: ’s Morgens staat een gemoedelijke wandeling door Züschen op het programma. Na de lunch rijden we naar Kahler Asten, de hoogste berg van het Sauerland. Vanaf de Astenturm heeft men een uniek uitzicht op het winterse landschap van Hochsauerland. Na het diner is er ‘live-muziek’.

5e dag: Na het ontbijt verlaten we Züschen. Voor dat we huiswaarts keren brengen we eerst nog een bezoek aan Schloss Berleburg dat al meer dan 750 wordt bewoond door de familie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Daarna rijden we verder naar de Möhnesee waar we een langere pauze inlassen. U kunt het informatiecentrum bezoeken of een wandeling maken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

We verblijven in het prima Clubhotel Haus Am Stein aan de rand van het plaatsje Züschen. Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van douche, wc en SAT-televisie. Het hotel heeft gezellige verblijfsruimtes, lift, binnenbad, kegelbaan, Discotheek Casablanca, eigen berghut ‘Tannenalm’ en een eigen Bistro in het centrum van Züschen.

Inbegrepen

• 4x uitgebreid ontbijtbuffet
• 5x prima lunch
• 3x diner buffet
• 1x speciaal Kerstbuffet
• dag 1 t/m 4 alle dranken van 10.00-22.00 uur inclusief
• afscheidsdiner
• vrij gebruik zwembad, sauna en whirlpool
• dansavond met ‘live-muziek’
• fakkelwandeling met Glühwein
• kegeltoernooi met kleine prijzen
• bezoek ‘Weihnachtsmann’
• ‘Kaffee und Kuchen’
• bezoek Schloss Berleburg
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 60,-

Foto's

Beoordelingen
Helaas, deze reis is volgeboekt of niet meer beschikbaar.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!