Hochsauerland is een prachtige streek met een afwisselend landschap. Bergtoppen, dalen, kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en historische stadjes zorgen samen met de goede verzorging in Clubhotel Haus am Stein ongetwijfeld voor geslaagde vakantie.

Sauerland is een natuurlijk bosgebied met een gezonde lucht, waar men goed kan ademen, goed kan wandelen en zich goed kan ontspannen. Beschermde ‘Naturparken’ zorgen ervoor dat de natuur behouden blijft. Overal ziet men de voor deze streek zo typische, soms al eeuwen oude, vakwerkhuizen. Met 841 meter is de Kahler Asten de hoogste berg van het Sauerland.

Het plaatsje Züschen heeft ca. 2000 inwoners en ligt 6 km vanaf Winterberg. Het is een gezellig dorpje met veel vakwerkhuisjes, een aantal winkeltjes, hotels en restaurants. De plaatselijke St. Johannes Baptistkerk ligt op een heuvel in het centrum. Voor de wandelliefhebber is Züschen een goede uitvalsbasis. Er zijn veel goed bewegwijzerde wandelroutes die in het centrum beginnen.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Een langere pauze wordt gemaakt bij de Möhnesee waar u de lunch kunt gebruiken, een bezoek kunt brengen aan het informatiecentrum en eventueel een wandeling kunt maken. Via een mooie route rijden we daarna verder naar Züschen waar we omstreeks 17.00 uur zullen arriveren.

2e dag: Na het ontbijt staat een gemoedelijke wandeling door Züschen op het programma. Een gids zal u de mooiste plekjes laten zien en u een en ander vertellen over het dorpje en haar inwoners. ’s Middags gaan we naar het nabijgelegen Winterberg waar u op uw gemak kunt rondkijken. U kunt een wandeling maken, winkelen of een terrasje opzoeken.

3e dag: Vandaag staat een rondrit door het Sauerland op het programma. Onderweg kunt u genieten van de prachtige vakwerkhuizen en de mooiste vergezichten. Op een of meerdere plaatsen wordt een korte of langere pauze ingelast. O.a. in Schmallenberg waar we, indien mogelijk, een bezoek brengen aan kousenfabriek Falke. In de loop van de middag keren we weer terug naar het hotel. U kunt gebruik maken van het zwembad of de sauna of lekker relaxen.

4e dag: Na een mooie rit bereiken we de bijzonder mooie en sfeervolle universiteitsstad Marburg. Hier kunt u op uw gemak rondkijken, winkelen of de plaatselijk burcht bezoeken. Vanaf de hooggelegen burcht heeft men een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. In de loop van de middag rijden we via een andere route dan de heenreis weer terug naar het hotel.

5e dag: Na het ontbijt verlaten we Züschen. We rijden naar het stadje Warstein waar we de plaatselijke brouwerij bezoeken en het stadje, met een mooie ‘Altstadt’, zelf kunnen bekijken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het prima driesterren Clubhotel Haus Am Stein, gelegen aan de rand van het plaatsje Züschen. Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen die vlakbij elkaar zijn gelegen. Het merendeel van de kamers, die zijn voorzien van douche, wc en SAT-televisie, is met een lift bereikbaar. Het hotel heeft gezellige verblijfsruimtes, lift, binnenbad, kegelbaan, Discotheek Casablanca en een eigen berghut ‘Tannenalm’.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima diner, 3-gangen of buffet) 
• dag 1 t/m 4 alle dranken van 18.00-22.00 uur inclusief
• afscheidsdiner
• vrij gebruik zwembad, sauna en whirlpool
• dansavond met ‘live-muziek’
• kegeltoernooi met kleine prijzen
• 1x ‘Kaffee und Kuchen’
• bingo-avond
• bezoek Warsteiner Brauerei
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer vanaf € 40,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Winterberg-Züschen

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
21-06-2021 5 dagen €390,00 Direct boeken
09-08-2021 5 dagen €390,00 Direct boeken
06-09-2021 5 dagen €390,00 Direct boeken
11-10-2021 5 dagen €390,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!