Weibersbrunn ligt in het uiterste noodwesten van Beieren. Het plaatsje heeft ruim 2000 inwoners en is gunstig gelegen voor het maken van enkele mooie excursies in de omgeving. Tijdens deze korte vakantie kunt u genieten van de winterse natuur en van een gevarieerd programma.

De Spessart is een beroemde en beruchte streek gelegen tussen de steden Frankfurt en Würzburg. In de 18e en 19e eeuw berucht vanwege de ‘Spessarträuber’, vergelijkbaar met onze ‘Bokkenrijders’. Beroemd vanwege het grootste samenhangende loofbosgebied van Duitsland, de prachtige en ongerepte natuur, de vele historische stadjes en bezienswaardigheden, de heerlijke wijn en de hartelijkheid van haar bewoners.

Reisprogramma

1e dag: Heenreis. Onderweg wordt een langere pauze ingelast in het historische stadje Limburg aan de Lahn. Het stadsbeeld wordt bepaald door de uit de 13e eeuw stammende Domkerk. Van dit gebouw met 7 torens is zowel het interieur als ook de buitenkant het bekijken meer dan waard. In Limburg krijgt u voldoende tijd om rond te kijken. In de late namiddag arriveren we bij ons hotel in Weibersbrunn.

2e dag:
In de loop van de dag maken we o.l.v. een gids een mooie rondrit door de Spessart. De route voert via Hessenthal eerst naar Mespelbrunn, bekend van het mooie ‘Wasserschloß’. Dit romantische kasteel stamt uit de 15e eeuw en wordt de parel van de Spessart genoemd. De gids voert ons daarna verder naar het historische stadje Lohr am Main. In het plaatselijke kasteel kun je alles te weten komen over Sneeuwwitje, die hier geboren zou zijn. Het Lohrer Fischerviertel, met veel vakwerkhuizen en delen van de oude stadsmuur staat als geheel onder toezicht van monumentenzorg.

3e dag: De dag van vandaag staat in het teken van de stad Würzburg, die we na een mooie rit langs de Main bereiken. Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Würzburg, daar waar de beroemde ‘Romantische Strasse’ begint. Een gids laat ons de mooiste plekjes zien waaronder de ‘Rezidenz’, het meest prestigieuze barokke gebouw van Duitsland. Via een mooie route rijden we terug naar ons hotel waar na aankomst koffie met gebak zal klaar staan.

4e dag: Na het ontbijt rijden we, wederom onder begeleiding van een gids, eerst naar Miltenberg. Dit lieflijke stadje met zijn mooie vakwerkhuizen, de historische Markplatz met het ‘Schnatterloch’ moet men gezien hebben. Vervolgens rijden we door het Maindal naar de stad Wertheim, gelegen aan de monding van de Tauber in de Main. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door de burchtruïne uit de 12e eeuw.

5e dag: De stad Frankfurt am Main is een stad van contrasten. Vrijwel voortdurend wordt men geconfronteerd met tegenstellingen tussen o.a. historie en moderne tijd, maar ook tussen handel en cultuur, bedrijvigheid en meditatie. Frankfurt wordt, mede door veel internationale beurzen, door het enorme financiële centrum, het gevarieerde culturele leven en door de gunstige ligging in het hart van Europa, gezien als een wereldstad van formaat. Een gids laat ons eerst de mooiste plekjes zien, waarna iedereen enige tijd op eigen gelegenheid in de stad kan doorbrengen.

6e dag: Na het ontbijt verlaten we Weibersbrunn. We rijden naar het nabijgelegen stadje Seligenstadt. Dit bijzonder mooie stadje is ontstaan in 830 rond een benedictijnerabdij. Voordat we huiswaarts rijden maken we een langere pauze zodat u de historische bezienswaardigheden op uw gemak kunt bekijken. De reis wordt besloten met een prima diner.

Hotel

U verblijft in het driesterren Hotel Jägerhof van de familie Roth. Alle moderne kamers zijn comfortabel, in landelijke stijl ingericht en voorzien van bad of douche, toilet, haardroger, televisie. Een aantal kamers heeft een balkon. Verder beschikt het hotel onder andere over een lift, een uitstekend restaurant, een sfeervolle‚ Spessartstube‘ en een wintertuin.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima 3-gangendiner)
• 1x speciaal ’Gala’ diner
• afscheidsdiner
• welkomstdrankje
• 1x ‘Kaffee und Kuchen’
• winterse wandeling met Glühwein
• muziekavond
• 3x gidsbegeleiding bij rondritten
• stadsrondrit Frankfurt am Main o.l.v. gids
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk. 

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 95,-

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Weibersbrunn

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
26-02-2022 6 dagen €575,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!