Hochsauerland is een prachtige streek met een afwisselend landschap. Bergtoppen, dalen, kabbelende beekjes, uitgestrekte bossen, sfeervolle dorpjes en historische stadjes zorgen samen met de goede verzorging van Hotel Resort Winterberg voor een geslaagd weekendje!Reisprogramma

1e dag: Na de ophaalroute rijden we naar het stadje Soest net even voorbij het Ruhrgebiet. Het oude centrum heeft heel wat moois te bieden. Achter goed bewaard gebleven stadsmuren vindt men diverse historische monumenten, mooie stadsgezichten en bijzonder fraaie stadstuinen. In de enige bewaard gebleven stadspoort, de Osthofenpoort, is het stadsmuseum gevestigd. De Dom met de Romaanse toren wordt gezien als een van de mooiste domkerken van Duitsland. Het is een gezellig stadje met veel restaurants, cafés en terrasjes. Na aankomst kunt u op eigen gelegenheid rondstruinen. In de loop van de middag rijden we verder naar ons hotel in Winterberg, waar we rond 17.00 uur zullen arriveren.

2e dag:
Vandaag staat een rondrit door het oostelijke deel van Sauerland op het programma. Onderweg kunt u genieten van de prachtige vakwerkhuizen en de mooiste vergezichten. Op een of meerdere plaatsen wordt een korte of langere pauze ingelast. Bijvoorbeeld in Korbach of het mooie Fritzlar. Bij voldoende belangstelling zal de chauffeur een boottocht over de Edersee organiseren. In de loop van de middag keren we weer terug naar het hotel, waar u gebruik kunt maken van het verwarmde binnenzwembad of de sauna of lekker relaxen aan de bar of op het terras.

3e dag:
Na het ontbijt rijden we richting Arnsberg, één van de favorieten van het Sauerland. De oude stadskern met zijn leistenen gevels, kerkjes en een bijzonder plein wordt aan drie zijden omspoeld door de Ruhr. Een langere pauze wordt gemaakt bij de Möhnesee waar u een bezoek kunt brengen aan het informatiecentrum en eventueel een wandeling kunt maken. De reis wordt besloten met een prima afscheidsdiner.

Hotel

Hotel Resort Winterberg ligt net buiten Winterberg en is omgeven door bossen en een mooi uitzicht op de hoogste en bekendste berg van het Sauerland: "de Kahler Asten". Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet en föhn. Tevens zijn de kamers voorzien van een flatscreen televisie met o.a. Nederlandse TV zenders, een bureau met 2 stoelen, en gratis wifi. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, een gezellige bar met een prachtig terras met een fantastisch uitzicht op de Kahler Asten, binnenzwembad en sauna. Het merendeel van de kamers is met een lift bereikbaar; het hotel heeft daarnaast enkele kamers op de begane grond.

Inbegrepen

• verzorging op basis van halfpension (uitgebreid ontbijtbuffet en prima dinerbuffet)
• afscheidsdiner
• vrij gebruik zwembad, sauna en whirlpool
• parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Overige

In principe wordt het programma zoals beschreven aangehouden. Programmawijzigingen c.q. aanpassingen door chauffeur
mogelijk.

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 20,- (beperkt beschikbaar)

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Weekendje Sauerland

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
01-07-2022 3 dagen €250,00 Direct boeken
29-07-2022 3 dagen €250,00 Direct boeken
19-08-2022 3 dagen €250,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!