Ljouwert oftewel Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. De stad is het ideale uitgangspunt voor deze verrassende reis naar Friesland, die in het teken staat van de tocht der tochten; de Elfstedentocht.

We bezoeken het schaatsmuseum in Hindelopen, zijn een hele dag in Leeuwarden, bezoeken musical “De Tocht”, nemen een kijkje in Bartlehiem en bij het Elfstedenbruggetje in Gytsjerk. Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa, wordt wel gezien als een van de beste bewaarde geheimen van Nederland. Een compact centrum met romantische grachten, knusse straatjes, een toren die schever staat dan die van Pisa, veel historische bouwwerken, hofjes en gasthuizen, diverse musea, een ruim en gevarieerd winkelaanbod en natuurlijk een keur aan restaurants cafés, bars en terrasjes.

SAMEN MAAKT ALLES STERKER
De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”. In de winter van 2022 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Reisprogramma

1e dag: Met een korte stop onderweg rijden we naar Hindeloopen waar we rond het middaguur arriveren
en het Schaatsmuseum bezoeken. U kunt op verder op eigen gelegenheid lunchen en het fraaie uit de 13e
eeuw stammende stadje verkennen. In de loop van de middag rijden we naar Leeuwarden waar we inchecken
in ons hotel. De rest van de avond bent u vrij. 

2e dag: ’s Morgens staat een wandeling door het centrum van Leeuwarden op het programma. Een gids laat ons de mooiste plekjes zien en vertelt allerlei  wetenswaardigheden over de stad. Daarna kunt u, zowel ’s middags als ’s avonds, op eigen gelegenheid de stad verkennen en een hapje eten. Zorg wel dat u op tijd terug bent bij het hotel voor de transfer naar het theater waar om 20.00 uur de musical De Tocht begint. 

3e dag: Na het ontbijt rijden we eerst naar het van de Elfstedentocht bekende Bartlehiem en daarna naar het Elfstedenbruggetje in Gytsjerk voordat we aan de terugreis beginnen. Onderweg wordt in het Hanzestadje Kampen wordt nog een pauze ingelast. In de loop van de middag zijn we weerterug in Limburg.

Hotel

Wij hebben kamers gereserveerd in het viersterren Westcord WTC Hotel gelegen op 1500 m. van het centrum van Leeuwarden en op 3000 m. van het speciaal voor Musical de Tocht gebouwde Friso Theater aan de Snelliusweg in Leeuwarden. Alle kamers zijn voorzien van faciliteiten die men kan verwachten van een viersterren hotel, zoals airco, gratis wifi, espressomachine, waterkoker, kluis en flatscreen tv. De badkamer is voorzien van regendouche. Het hotel heeft een lift, sfeervol restaurant “élevé”, stijlvolle Skybar, beide gelegen op de 11 etage, terras, fitnessruimte en fietsverhuur.

Inbegrepen

• verzorging op basis van logies met uitgebreid ontbijtbuffet
• entree Schaatsmuseum
• wandeling Leeuwarden o.l.v. gids
• ticket 1e rang Musical De Tocht
• parkeer- en tolkosten

Toeslag:
Eenpersoonskamer € 110,-.

Korting:
Reis zonder musicalticket € 85,-

Overige

Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals, entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

Foto's

Beoordelingen

Vertrekdata Weekendje Leeuwarden incl. Musical de Tocht!

Vertrekdata Reisduur Prijs Vertrekgarantie  
17-11-2023 3 dagen €375,00 Direct boeken
15-12-2023 3 dagen €375,00 Direct boeken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!